Meek viste muskler på innveiingen: – Usman så «herja» ut i trynet

Publisert: Oppdatert: 13.01.18 21:29

Del saken på:

Lenken er kopiert
KAMPSPORT

ST. LOUIS (VG) Emil Weber Meek (29) skapte latter blant de fremmøte da han veide inn til weltervektoppgjøret mot Kamaru Usman (29) på UFC-stevnet i St. Louis.

– Skal dere ta bilder av meg nå? spurte Meek mens han kastet av seg klærne og steg opp på vekten på Westin Hotel i St. Louis.

Så viste han seg frem i flere positurer mens han strammet musklene og ropte «I’m holding, I’m holding». Det fikk opp humøret blant de fremmøtte i en ellers ganske kjedelig og grå seanse.

Vekta stoppet på 170,5 pounds - ganske nøyaktig 77,5 kilo, som er grensa for weltervekt i UFC. Da hadde motstander Kamaru Usman først veid inn litt marginalt lettere med 169,5 pounds.

Mens Usman var meget alvorlig under seansen, så klarte altså ikke showmannen Meek å dy seg. Nordmannen har markert seg som en blid fargeklatt i UFC-systemet, og det stempelet sørget han for å beholde.

– Du er ikke i ferd med å bli UFCs nye klovn?

– Nei, jeg er showman. Jeg liker å lage show. Men jeg føler meg veldig bra også. Det er aldri morsomt å kutte vekt, men det har gått greit denne gangen. Nå skal jeg drikke, spise og kose meg frem mot kampen. Jeg gleder meg virkelig – dette er min store sjanse, sier Meek til VG.

Nå skal han endelig i aksjon for første gang etter debuten i Toronto for over et år siden. Den gang sørget han for øvrig også for underholdning i forkant av kampen, som han vant på poeng mot kanadiske Jordan Mein.

Se UFC-stevnet natt til mandag direkte eller i opptak på Viaplay Fighting fra midnatt. Meeks kamp starter kl. 04.00.

Et par timer etter innveiingen møtes Meek og Usman igjen for en såkalt «staredown». Meek mener mannen han møter i buret kl. 04.00 natt til mandag så mer preget ut

- Jeg tror vektkuttet hans har vært langt tøffere, og Usman så «herja» i trynet. Han er en sur mann. Dette blir en bra kamp, lover Meek.

Ousman er rangert som nummer 11 i verden i weltervekt, og stor favoritt før møtet med Meek. Men den norske fighteren mener han har sin fremste styrke i knockoutkraften, og at han skal takle Usmans imponerende bryteferdigheter.

Da VG snakket med Meek om et mulig kampbilde for et par dager siden, svarte han følgende:

– Kommer du til å gå voldsomt ut?

– Jeg er alltid aggressiv, så det blir ikke noe annerledes nå. Han er en type som pusher fremover hele tiden for å få meg inn i sitt spor. Det skal jeg stoppe.

– Kommer kampen til å vare ut første runde?

– Hvis jeg treffer med høyreslaget mitt, så gjør den ikke det, sa Meek.

Kamp avlyst

En av hovedkampene, mellom Vitor Belfort og Uriah Hall, ble for øvrig avlyst etter at Hall ikke møtte opp til innveiingen.

- Det er bra for meg, for da er det færre kamper og større sjanser for bonuser. Da kan jeg tjene 50.000 dollar for «Fight of the night» og det samme for «Performance of the Night», sier Meek og smiler lurt.

Han tjener rundt 100.000 for kampen uansett utfall, og får rundt samme sum dersom det blir seier. Skulle det komme en bonus på toppen vil det utgjøre rundt 400.000 kroner ekstra per bonus for 29-åringen.

PS! Se UFC-stevnet natt til mandag direkte eller i opptak på Viaplay Fighting fra midnatt. Meeks kamp starter kl. 04.00.

Denne artikkelen handler om