UFC-sjefen hardt ut mot Meeks overmann – nordmannen fikk ros

ST. LOUIS (VG) Kamaru Usman (29) vant kampen mot Emil Weber Meek (29), men hverken publikum eller UFC-president Dana White likte det de så i nattens kamp.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det var ikke morsomt, og publikum buet gjennom hele intervjuet etterpå. Han (Usman) er veldig tøff og god, men jeg synes ikke det var en stor kamp, sa Dana White på spørsmål fra Viasat etter at nattens UFC-stevne i St. Louis var over.

Les også: Usman malte i stykker blodig Meek: - Jeg dominerte denne såkalte vikingen

Da hadde 10.000 tilskuere i Scottrade Center sett at brytespesialisten Kamaru Usman dominerte med nettopp brytingen sin mot Emil Meek i tre runder. Nigerianeren var ranket som nummer 11 i UFCs weltervektklasse før kampen, og hadde et solid favorittstempel mot Meek.

Men i MMA handler det ikke bare om å vinne, det handler om å underholde også. Der strøk tydeligvis Usman.

Se opptak av UFC-stevnet på Viaplay Fighting. Meek entret buret ca. 04.40.

Usman sa oppe i buret at han ville møte Colby Covington, ranket på tredjeplass, men det kan han trolig glemme.

– Han gjorde ikke stort annet enn å dytte Meek opp mot gjerdet, eller holde ham nede på bakken. Usman vil møte de som er helt topprangert, og han gikk nettopp kamp mot en som ikke er ranket. Kampen gikk til dommeravgjørelse, og publikum buet. Jeg tror ikke det er riktig tidspunkt å utfordre folk - når folk piper deg ut av stadion, sa White.

MÅTTE SY: Emil Weber Meek møtte pressen med ferske sting over det venstre øyet. Han måtte sy fem sting totalt etter møtet med Kamaru Usman. Foto: Per Opsahl

les også

Usman malte i stykker blodig Meek: - Jeg dominerte denne såkalte vikingen

Så hva betyr det egentlig for Meek? Nordmannen har tidligere fått ros av Dana White, som liker stilen til den norske fighteren - både i og utenfor buret. Nå tapte han klart på poeng mot Usman, men fikk altså ikke vist seg frem i det hele tatt.

– Han er en tøff fyr, som kommer for å fighte mot en mann som Usman som gjør det han gjør så bra. Meek så bra ut i kveld, og han forsøkte så godt han kunne å holde kampen stående. Jeg liker fyren, og jeg liker de som kommer for å fighte.

Meek selv var tydelig skuffet etter å ha tapt i UFC-comebacket - over et år etter at han debuterte med poengseier mot Jordan Mein i Toronto. Nordmannen tok sjansen på å møte Usman, i håp om at det skulle gi han en snarvei inn på topp 15-listen i UFC. Slik gikk det altså ikke.

– Jeg kommer aldri til å angre på at jeg tok sjansen på denne kampen. Det er klart at det er frustrerende når jeg blir liggende nede og ikke får gjort noe særlig. Jeg får jo ikke vist meg frem, men han klarer jo heller ikke å gjøre så mye annet enn å bryte mot meg, sa Meek til VG.

Han måtte sy fem sting i garderoben etter kampen. Et kutt over det venstre øyet, og et lite kutt i panna i tillegg til en del hevelser i ansiktet var synlige bevis på at han hadde vært igjennom tre tøffe runder.

– Jeg føler meg fin. Jeg har fått en karantene av UFC på grunn av kuttet, men kan gå kamp igjen snart, sier Meek.

Nå skal han en snartur til Los Angeles for å være med på Brendan Schaubs MMA-show, og så reiser han hjem til Norge.

– Jeg lærte mye av denne kampen her, og tar det med meg videre. Jeg kommer sterke tilbake, slo Meek fast.

Bryr seg ikke om publikums buing

BLODIG: Kamaru Usman stilte til intervju med hatt og stilfullt antrekk mens blodet rant fra det venstre øyet etter møtet med Emil Meek i natt. Foto: Per Opsahl

Før White kritiserte Usman hadde nigerianeren også vært innom og snakket med pressen.

– Jeg hadde mange forskjellige problemer inn mot denne kampen. All usikkerheten om det ville bli kamp, og jeg har slitt med sykdom veldig, veldig lenge. Men jeg ville gi Meek sjansen til å vise seg frem. Så dominerte jeg ham dra start til slutt, og det selv om jeg bare var 30 prosent. Jeg var ikke meg selv, men dikterte kampen.

– Hva tenker du om at publikum pep og buet etter kampen?

– Man får egentlig ikke med seg hva som kommer fra publikum. Når man går inn i buret er man tonedøv.

– De buet litt ...

– De kan bue så mye de vil. Det er ikke de som er inne i buret. La oss sette hvem som helst av dem inn i buret mot meg, så skal vi se hvem som buer, sa Usman.

Han nå har syv seirer av like mange mulige i UFC, og 11 strake seier totalt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder