NUMMER ÉN: Cecilia Brækhus er ener på vekta Foto: Scanpix

- Jeg frykter ingenting

Brækhus er ener på vekta og ener i ringen

Cecilia Brækhus holdt en finger fram mot fotografene etter innveiingen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Det gjorde jeg for å vise at jeg er den beste, og det kommer jeg til å fortsette med etter å ha slått Mikaela Laurén.

Les også: - Vanvittig å tenke på at jeg er kriminell

Hun møter svenske Laurén i Stadthalle i Rostock lørdag kveld. Brækhus setter alle VM-titlene sine på spill i weltervektkampen, mens Laurén satser sin nylig vunnene tittel i World Professional Boxing Federation (WPBF) for kvinner.

De to skandinavene skal altså kjempe om fire VM-titler, men det er ikke til å komme fra at det er Cecilia Brækhus som satser mest, for hennes titler i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organisation (WBO) er mye mer verd enn WPBF-tittelen til den 34 år gamle svenske jenta.

- Ingen skal kunne klare å ta fra meg VM-titlene mine, og i alle fall ikke hun der, sier Brækhus til NTB samtidig som hun skuler bort mot motstanderen sin.

Les også: Jeg er elefanten og Cecilia er glasshuset

Da hadde de akkurat vært på vekta. Brækhus veide inn til 66,5 kg, mens Lauren veide 65,8. Deretter poserte de for fotografene, og da var det Laurén som skapte mest ablegøyer, mens Brækhus framsto som den solide mesteren.

Hun var en ener på vekta, og hun skal vise at hun er en ener i ringen også.

FLEKSET PÅ VEKTA: Cecilia Brækhus vant kampen om vekta, og nå er hun sikker på at hun også vinner i ringen lørdag. Foto: Scanpix

Teknikk og rutine

- Cecilia (Brækhus) kommer til å få sin tøffeste kamp. Det har jeg tro på, men samtidig mener jeg hun bør bokse ut Laurén på bedre teknikk og større rutine, sier Thomas Hansvoll. Den gamle storbokseren er på plass i Rostock som kommentator for Viasat.

- Mikaela Laurén er en kriger, og det er ikke tvil om at hun kan gjøre det vanskelig for Brækhus, men hun mangler rutinen. Dessuten skal alle være klar over at Brækhus er ekstremt bra teknisk. Jeg har aldri sett noen kvinnebokser som kommer opp på hennes nivå på det tekniske planet, sier Hansvoll til NTB.

Les også: - Det blir ikke vakkert å se på

Han tar virkelig i og sier at selv ikke den amerikanske superstjernen Holly Holm kommer opp mot Brækhus når det gjelder teknikk.

- Jeg har vel ikke bestemt meg for noen klar taktikk ennå, men vil nok se det litt an når vi kommer i ringen lørdag. Likevel må jeg bruke teknikken og hurtigheten min for det det er verd, men utfordringen min er at hun er sterk og har god kondis. Hun kommer til å kjøre på i ti runder, og det blir tøft. Likevel frykter jeg ingenting fra Lauréns side, sier Brækhus.

Tøff sparring

- Det er bare de siste 14 dagene jeg har sparret mot jenter. Før det har jeg gått mot gutta i Sauerland-systemet på treningen, og den sparringen har vist meg at jeg tåler en trøkk.

- Det blir på en måte litt defensiv sparring, men jeg blir tøff av det, og jeg lærer utrolig mye, sier den tredobbelte norske verdensmesteren.

- Laurén sier hun skal slå deg ut?

- Ha-ha, ja, jeg har hørt det, men det skjer i alle fall ikke. Hun har ikke en sjanse til å klare noe slikt, sier Brækhus som legger til at hun er blitt sterkere hun også.

- Ved siden av at jeg har utviklet muskler, er jeg også blitt raskere. Det er ikke så rart, for jeg jobber mot å bli bedre hele tiden. I boksing er det slik at man aldri blir utlært, men jeg vet hele tiden hva jeg må jobbe med for å utvikle meg videre, sier Brækhus før sin kanskje tøffeste kamp til nå.

Hun står foran sin 15. kamp som profesjonell. Alle de 14 første er vunnet.

- Jeg er blitt roligere nå, og det gir seg utslag både på trening og i kamper. Nå vet jeg hva jeg vil, og før kampen lørdag er jeg 100 prosent klart, sier hun.

Og hva er det hun vil?

Jo, hun skal beholde VM-titlene sine, og det skal vel mye til om hun ikke lykkes mot ei svensk jenta på 34 år som har bokset i bare tre år, og som ikke har gått mer enn seks kamper som profesjonell.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder