SOLID FYSIKK: Kai Robin Havnaa har brukt sommeren godt, og blant annet vært med på en fysisk krevende TV-innspilling. Her er han avbildet på gårsdagens innveiing i Frederikshavn. Foto: Photo Wende , Team Sauerland

«Råskap»-Havnaa bokser i kveld: – Jeg kan takke min far for at jeg er allsidig

Kai Robin Havnaa (26) var en meget lovende snowboardkjører, men en kneskade ødela karrieren. Nå er han høyaktuell i TV3-programmet «Råskap», og i kveld bokser han sin fjerde proffkamp.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg fikk en kneskade som gjorde at jeg måtte operere, kneet ble aldri helt bra igjen til og hoppe på snowboard, men det funker i boksing, sier Havnaa til VG.

Brækhus snart tilbake: Møter tysk verdensmester i oktober

Kneskaden pådro han seg da han var i USA for å kjøre snowboard. Selv om han så ut til å få en karriere i den retningen, men nå er det boksing alt dreier seg om, og muskelbunten har flyttet til København der han trener i regi av Team Sauerland.

SAMMEN MED PAPPA: Kai Robin Havna smiler fornøyd på pappas arm hjemme i Hopestand etter at faren ble verdensmeste ri 1990. Foto: Privat ,

– Det var ikke tilfeldig at jeg ble bokser til slutt, selv om jeg bestemte meg sent. Det lå alltid i meg, men kanskje litt ubevisst, sier Havnaa.

Les også: Havnaa og Lihaug utvider samarbeidet

At 26 år gamle Kai Robin er sønnen til Norges eneste mannlige verdensmester i proffboksing gjennom tidene, avdøde Magne Havnaa, er godt kjent. Da faren døde var Kai Robin 15 år, og i sorgprosessen etter farens bortgang slutten han å bokse. Han begynte ikke igjen før han var over 20 år gammel – i utgangspunktet veldig sent.

VG+: Historien om Kai Robin Havnaas vei tilbake til boksingen etter farens død

Men unge Havnaa har alltid vært treningsvillig, og hatt en egen evne til å bli god i det han satser på. Pappa Magne var en systematisk treningsnarkoman som alltid var opptatt av at allsidig trening ville gi ham større utbytte i bokseringen. Det endte da også med at han ble verdensmester i cruiservekt 17. mai 1990.

Se dokumentaren om Magne Havnaa på Viaplay

Etter at han la opp i 1993 fortsatte han å trene, og ofte var lille Kai Robin med.

– Jeg kan takke min far for at jeg er allsidig i sport. Han ville at jeg skulle prøve mange forskjellige idretter, så kunne jeg finne en jeg likte selv. Det har gjort meg allsidig, forteller Havnaa.

Fryktet skader

Allsidigheten kommer blant annet frem i TV-serien «Råskp» på TV3, og i første episode denne uka imponerte Havnaa sammen med langrennprofilen Vibeke Skofterud. 12 tidligere og aktive idrettsutøvere kjemper i svært krevende øvelser, og foreløpig har Havnaa kommet godt ut av konkurransene.

Les VGs anmeldelse av «Råskap» her.

MØTER HAVNAA: Istvan Kun skal sette Kai Robin Havnaa på prøve i Frederikshavn i kvled. Foto: Photo Wende , Team Sauerland

– Var du ikke redd for å pådra deg skader som kunne ødelegge for boksingen?

– Jo, jeg var faktisk det. I «Råskap» er det kjettinger, tømmerstokker og fullt kjør. Hvis man ikke passer på kan man få skader, men samtidig var det en fantastisk utfordring jeg ikke kunne si nei til. Det var utrolig kult å være med der, sier Havnaa.

I går veide han Havnaa inn til cruiservektoppgjøret mot bulgarske Istvan Kun, og vekta til Havnaa er 90,4 veltrente kilo. I kveld bokser de to fire runder i Arena Nord i Frederikshavn, og den 19 år gamle motstanderen kan bli en god utfordring med sine ni proffkamper (fire seirer, fire tap og én uavgjort).

Havnaa er likevel klar favoritt – i likhet med landsmannen Tim-Robin Lihaug som skal i aksjon mot franske Baptiste Castegnaro.

De to norske bokserne går i ringen mellom kl. 20 og 21. Kampene vises direkte på Viasat sport og på Viaplay, men da som en del av «pay-per-view»-pakken der også nattens Floyd Mayweather-oppgjør er med.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder