VENDEPUNKTET: Her treffer Tyron Woodley med et slag som senker Darren Till. Liverpool-fighteren kom seg ikke på bena igjen før kampen var over.
VENDEPUNKTET: Her treffer Tyron Woodley med et slag som senker Darren Till. Liverpool-fighteren kom seg ikke på bena igjen før kampen var over. Foto: Viaplay

Woodley forsvarte UFC-tittelen på mesterlig vis

KAMPSPORT

Den unge ubeseirede briten Darren Till (25) var i realiteten sjanseløs mot mesteren Tyron Woodley (36) nattens tittelkamp i UFCs weltervektklasse.

  • Per Opsahl
Publisert:

– Han gjorde akkurat det han sa han skulle. Han sa han skulle slå denne guttungen, knocke ham ned og dominere ham. Og så gjør han nettopp det. Nå får forhåpentligvis Woodley den respekten han fortjener. Han er en fenomenal fighter, og en fenomenal mester, roste UFC-kommentator og MMA-kollega Daniel Cormier etter kampen.

Se nattens UFC-stevne i opptak, på Viaplay.

Da hadde han sittet ringside i Dallas og kommentert tittelkampen, som ble avgjort mot slutten av andre runde etter at Till måtte «tappe ut» som følge av en «D’Arce Choke». Da gjensto det 41 sekunder av runden.

Cormier er selv mester i både lett tungvekt og tungvekt, og en populær MMA-utøver. Woodley derimot har gjort seg upopulær, delvis fordi mange mener han går kjedelige kamper. I tillegg er han ikke den mest karismatiske personen, noe som også blir forklart i forhåndsanalysen til MMA-revyens redaktør Andreas Roaldsnes.

Men prestasjonen mot Till er det ikke mange som kan rakke ned på. 25-åringen har tatt UFC med storm, og Liverpools store MMA-helt har slått solide folk som Donald Cerrone og Stephen Thompson opp mot denne tittelkampen. Mot Woodley ble det bråstopp.

Den første runden ble dominert av Woodley, men en avventende Till forsvarte seg godt mot nedtakningsforsøkene til mesteren. I den andre runden var det tydelig at Till skulle «kjøre mer på», men da ble det også bråstopp. Woodley kontret med et voldsomt høyreslag, som sendte Till i kanvasen.

Till viste en enorm fightervilje der han ble liggende under en aggressiv og kalkulert Woodley i fire minutter. Han tok imot albuer og slag, men måtte gi tapt da mesteren fikk satt submission-grepet som avgjorde kampen.

Woodley ble mester i weltervekt da han slo Robbie Lawler på knockout i 2016, og han har nå forsvart tittelbeltet fire ganger.

Her kan du lese mer om