IRSK JUBEL: Conor McGregor vant nattens fjærvektskamp i Las Vegas. Nå kan et drømmemøte møte José Aldo være neste for iren. Foto:John Locher,Ap

Irske McGregor i gråt etter UFC-seier

Den bråkjekke iren Conor McGregor (26) levde opp til de enorme forventningene han har lagt på sine egne skuldre. Da tre sekunder gjensto av andre runde knocket han ut amerikanske Chad Mendes (30).

 • Ole Kristian Strøm
 • Per Opsahl

Artikkelen er over fem år gammel

Da fjærvektsmester Aldo pådro seg en skade for to og en halv uke siden, måtte UFC kjapt gjøre om på programmet foran UFC 189. Valget falt naturlig på den fryktede bryterespesialisten Chad Mendes fra USA.

Etter å ha ligget på kanvasen i nesten hele andre runde med brytespesialisten Mendes over seg, så det alt annet enn lyst ut for McGregor som også hadde fått et kutt ved det høyre øyet etter en albue.

Men da Mendes forsøkte seg på en «giljotin», kom McGregor seg på bena. Sekunder senere var det over.

Forhåndanalyse: Aldri har en MMA-fighter hatt mer å bevise.

For med et knallhardt venstreslag på haka til Mendes, måtte amerikaneren ned, og da McGregor fortsatte å treffe med slag stoppet dommer Herb Dean kampen. Klokka viste at det gjensto tre sekunder av den andre av de fem stipulerte rundene.

– Wow, wow, wow - dette er utrolig, sa UFCs kommentator Joe Rogan beundrende mens McGregor slapp følelsene løs og feiret seieren sammen med tusenvis av irer som hadde tatt veien til MGM Grand Garden Arena i Las Vegas for å se sin yndling.

O'Connor sang under innmarsjen

26-åringen er i ferd med å bli en av tidenes største, irske idrettshelter og interessen i forkant av kampen har vært helt enorm. Taket holdt på å løfte seg da Sinead O`Connor sang «The Foggy Dew», og da McGregor entret arenaen snudde han seg mot sangstjernen og vinket med det irske flagget.

Youtube: Se innmarsjen mens O'Connor synger her

ILLE UTE: Conor McGregor var ille ute mot Chad Mendes, men kom tilbake på beina og presterte en sterk slagserie på slutten av andre runde. Foto:John Locher,Ap

Planen var lenge at McGregor skulle kjempe om UFCs fjærvekttittel mot brasilianske Jose Aldo, men sistnevnte trakk seg for to uker siden på grunn av en ribbeinsskade. Dermed stemmet Mendes inn og nattens oppgjør var om «interim tittelen», og vinneren møter Aldo når han blir klar igjen.

MIDLERTIDIG MESTER: Conor McGregor poserer med beltet som viser at han er interim mester. Den virkelige mesteren, Jose Aldo, er ute med skade. Foto:John Locher,Ap

At det ble Mendes mot McGregor var spesielt interessant fordi det har vært mye kritikk mot iren at han har blitt beskyttet og sluppet å møte bryteeksperter.

Mendes var ubeseiret så langt i karrieren før nattens kamp - med unntak av to tap mot nettopp mesteren Aldo. Det siste møtet mellom de to var for øvrig en thriller.

McGregor har gjort seg bemerket som en ekstremt selvsikker herremann, som elsker å snakke nedlatende om sine motstandere og dermed skape enorm interesse for kampene sine. I tillegg har han levert den ene spektakulære knockouten etter den andre i buret, og etter nattens triumf er han muligens hele UFC-sirkusets aller største stjerne.

Da Aldo var planlagt motstander, så dro de to fighterne verden rundt for å promotere kampen. McGregor kom med den ene ufinheten etter den andre, og har fortsatt i samme spor med Mendes som han har omtalt som en «oppblåst dverg» som aldri burde ha stilt til kamp.

Ble tatt ned flere ganger

Men Mendes gjorde sine saker bra til tross for langt dårligere rekkevidde enn McGregor. Sistnevnte tilbrakte mye av tiden på ryggen, men kom seg gjennom de vanskelige situasjonene - og avsluttet med en lynende kombinasjon etter å ha kommet på beina.

Youtube: Se video fra innveiingen med over 10.000 tilskuere

Den tidligere rørleggeren Conor McGregor klarte altså å stå ved sine ord, men det var slett ikke enkelt. Etter at seieren var et faktum, sank iren ned på kne og lot tårene renne.

– Å komme hit og oppleve den støtten fra publikum er fantastisk. Jeg setter stor pris på det, sa han etterpå.

– Jeg må ta av meg hatten for denne mannen. Han lever opp til alt snakket sitt, og er en skikkelig tøffing, sa Mendes og de to fighterne var gode venner etter kampen.

Conor McGregor har nå vunnet 14 strake kamper. Nå venter han på det ultimate tittelmøtet - mot José Aldo. De irske supporterne har allerede begynt å glede seg.

Mer om

 1. Kampsport

Flere artikler

 1. UFC-analyse: Aldri har en MMA-fighter hatt mer å bevise

 2. UFC-analyse: Duellen i kjølvannet av gigantkampen

 3. Pluss content

  McGregor tilbake: Den ville veien til stjernehimmelen

 4. Pluss content

  Han setter Irland på hodet

 5. UFC-analyse: I tidenes største kamp er mesteren underdog

Fra andre aviser

 1. Denne mannen tjente 3,6 mill. per sekund!

  Aftenposten
 2. Denne slåsskjempen får Northugs arrogante uttalelser til å blekne

  Aftenposten
 3. Superstjernen har tjent milliarder, blitt arrestert og utestengt. Derfor er McGregor elsket og hatet.

  Aftenposten
 4. Superstjernen har tjent milliarder, blitt arrestert og utestengt. Derfor er McGregor elsket og hatet.

  Bergens Tidende
 5. Denne slåsskjempen får Northugs arrogante uttalelser til å blekne

  Fædrelandsvennen
 6. Superstjernen har tjent milliarder, blitt arrestert og utestengt. Derfor er McGregor elsket og hatet.

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder