Ny knockoutsmell for Rousey - totalt ydmyket i UFC-buret

Det aller meste dreide seg om superstjernen Ronda Rousey (29) før hennes etterlengtede comeback. Men inne i buret var Amanda Nunes (28) fullstendig overlegen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Nunes forsvarte tittelen sin for første gang siden seieren mot Miesha Tate i sommer, og var den tredje mesteren i kvinnenes bantamvektdivisjon der Rousey var latterlig dominerende før hun tapte på brutalt vis mot Holly Holm i november i fjor.

Forhåndsanalyse: Store ubesvarte spørsmål før Rouseys retur

Nå var superstjernen Rousey tilbake for å ta tilbake tittelen, og vise at tapet mot Holm var et unntak. Det kokte i arenaen da 29-åringen entret buret, og det var enorme forventninger til at hun skulle levere på det samme nivået som tidligere i karrieren.

Men Rousey var ikke i nærheten, og ble totalt overkjørt. Etter 48 sekunder var det hele over.

VGTV: Se den ydmykende knockouten her!

Maktet ikke å forsvare seg

Det gikk ikke mange sekundene før de første slagkombinasjonene til Nunes traff, og Rousey var ikke i nærheten av å klare å forsvare seg mot det som hun på forhånd burde vite at kom. Etter 10-15 sekunder av den første runden virket Rousey rystet, og Nunes matet på med slag. Da 48 sekunder var gått av første runde hadde Rousey tatt imot så mye juling at hun sjanglet mot burveggen.

Les også: Rousey tilbake: – Kan være siste gang vi ser henne

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORSVARTE BELTET: Amanda Nunes (t.v.) jubler etter seieren mot en sønderknust Ronda Rousey. Foto: Mark J. Rebilas Reuters

Da kastet dommer Herb Dean seg inn og stoppet kampen. Og Nunes stoppet trolig karrieren til Rousey - superkvinnen som ene og alene var årsaken til at UFC i sin tid åpnet for kvinnelige fightere.

Etter at Nunes hadde blitt utropt som vinner offisielt, så stormet Rousey ut av buret uten å si et ord. Pratingen var det brasilianske Nunes som sto for.

Se UFC 207 i opptak på Viaplay Fighting. Resultatlisten finner du på UFCs sider.

– Hun (Rousey) har gjort så mye for sporten. Hun var mesteren, men nå er det jeg som er mesteren, og jeg her for å bli. Jeg visste at jeg kom til å banke «skitten» ut av Ronda Rousey. Nå har jeg bevist at jeg er best i verden, sa Nunes oppe i buret før hun la til følgende om Rousey:

– Glem henne nå! Hun kommer til å legge opp, og lage filmer og tjene masse penger!

Dette var de beste UFC-oppgjørene i 2016 - er du enig?

– Rousey viste ingen tegn til at hun hadde tettet hullene som ga henne problemer i kampen mot Holm. Rousey prøvde å gå gjennom slagene for å komme tett og fikk smake kraften i slagene til Nunes. Når det defensive ikke virket, så prøvde hun heller å fyre tilbake, med forferdelige resultater, sier MMA-Revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG.

Fra VG+-arkivet: Les historien om Rousey - fikk hjerneskade under fødselen, og faren tok livet sitt da hun var åtte år

Artikkelen fortsetter under bildet.

FIKK TRØST AV MAMMA: Mamma AnnMaria De Mars (t.v.) lærte i sin tid Ronda Rousey armbar-grepet som gjorde at hun knuste all motstand de første årene. I Las Vegas måtte De Mars følge sin knuste datter ut av arenaen. Foto: Mark J. Rebilas ReutersHan mener Nunes satte en støkk i Rousey allerede ved den første vekslingen.

– En forsvarsløs Rousey tok imot rene og kraftige slagkombinasjoner etter slagkombinasjoner og var regelrett knocket ut stående. Et mareritt av en retur for den tidligere dronningen av UFC. Det er svært usannsynlig at Rousey reiser seg fra dette, og dette er nok det siste vi ser fra den ikoniske fighteren som tok kvinnene til UFC og dominerte vektklassen i flere år, sier Roaldsnes.

– Hvor god er Nunes?

– Nunes kan definitivt bli den neste til å dominere. Jeg kan ikke se noen i landskapet hun vil ha overveldende problemer med for øyeblikket, og den selvsikkerheten hun får av de siste kampene sine kan ikke kjøpes for penger.

Garbrandt ny mester

I den andre hovedkampen på stevnet i Las Vegas sto Cody Carbrandt for en solid prestasjon i tittelmøtet med Dominick Cruz. Etter fem runder vant han klart på poeng, og kunne smykke seg med tittelbeltet i bantamvekt.

Skadeutsatte Cruz hadde ikke tapt en kamp siden mars 2007, men etter 13 strake seirer - flesteparten tittelkamper i WEC og UFC - møtte han altså sin overmann.

Se UFC 207 i opptak på Viaplay Fighting. Resultatlisten finner du på UFCs sider.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder