Polske Jedrzejczyk tok tittelen i kvinnenes stråvektklasse

SOLID OVERTAK: Rafael dos Anjos hadde stort sett kontroll på Anthony Pettis i American Airlines Center i Dallas. Etterpå fikk han tittelbeltet i lettvekt. Foto:Ronald Martinez,Afp

UFC-mesteren fikk rundjuling

Anthony Pettis (28) har vært en gigant i UFC, men mot utfordrer Rafael dos Anjos (30) var han overraskende nok fullstendig sjanseløs.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over fem år gammel

Da dommerpoengene ble lest opp etter de fem rundene i Dallas, Texas, hadde alle tre 50-45 i favør brasilianske dos Anjos. Da hadde dommerne og publikum vært vitne til en overkjøring fra første stund. Han traff med et par knallharde venstreslag i løpet av det første minuttet, og Pettis fikk hevelser og problemer med sitt høyre øye.

- Jeg kunne ikke se med det øyet etterpå, men det er ikke noen unnskyldning. Jeg kommer tilbake, sa Pettis rett etter at han hadde mistet tittelbeltet i sitt andre forsvar.

UFC-analyse: Den storkjeftede mesteren må levere varene

Pettis led samme skjebne som Nate Diaz, som også fikk grundig juling av dos Anjos i desember. Den nye mesteren har virkelig fått fart på karrieren, og sikret seg omsider en tittel – over seks år etter debuten i gigantorganisasjonen.

Les også: Emil Meek tapte i Polen

Imponerende seierstrippel

VANT ALLE RUNDENE: Rafael dos Anjos gjorde nok i alle rundene til å vinne overlegent mot Anthony Pettis (t.v). Foto:Brandon Wade,Ap

Dos Anjos er den 11. brasilianeren i historien som er tittelholder i UFC, men det er under et år siden han var sjanseløs mot Khabib Nurmagomedov. Det faktum at sistnevnte har vært borte med skade siden da, er mye av årsaken til at dos Anjos har kommet i posisjon til å gå tittekamp.

Han knocket ut Jason High og Benson Henderson før poengseieren mot Dias, og i helgen sikret altså 30-åringen seg tittelen.

- Dette var en utrolig velsignelse når man går inn mot en kamp og vet man kommer til å vinne, sa dos Anjos som ikke la skjul på at han er en svært religiøs mann og takket Jesus flere ganger.

- Jeg visste jeg kom til å vinne før denne kampen, fordi han (Jesus) sa det til meg, sa dos Anjos som fikk kona og sine to sønner opp i buret for å feire seieren.

MMA-revyen-redaktør Andreas Roaldsnes hadde, som de fleste andre, Pettis som favoritt på forhånd. Han ble meget imponert over brasilianerens prestasjon.

- Vi visste på forhånd at han hadde noe å stille opp med, men kampen var sjokkerende enveiskjørt. Dos Anjos traff Pettis rent en rekke ganger i første runde, og Pettis så aldri ut til å være seg selv etterpå. Han ble åpenbart defensiv, og ble presset av dos Anjos i hver eneste runde. Kampen var total overkjøring, sier Roaldsnes til VG.

- Rafael dos Anjos har alltid blitt undervurdert gjennom sin UFC-karriere. På forhånd klarte jeg ikke se et område der dos Anjos skulle ha en fordel over Anthony Pettis. Denne seieren var for meg like sjokkerende som da T.J Dillashaw tok tittelen fra Renan Barao i bantamvekt, sier Roaldsnes.

FEIRET MED FAMILIEN: Rafael dos Anjos 8nr to fra høyre) fikk kona og ungene opp i buret sammen med resten av teamet etter seieren. Foto:Ronald Martinez,Afp

Han tror UFC-ledelsen trolig hadde håpet at den blomstrende stjernen Pettis skulle vinne, og ikke bli slått av en relativt anonym veteran som dos Anjos.

- Det blir likevel meget interessant å følge tittelbildet i lettvekt framover. 23. mai skal Nurmagomedov opp mot Donald «Cowboy» Cerrone, og vinneren der møter dos Anjos, sier Roaldsnes.

SLÅTT I FILLER: Joanna Jedrzejczyk (t.v.) fikk stor nytte av sin bakgrunn fra thaiboksing da hun møtte Carla Esparza. Foto:Ronald Martinez,Afp

Med andre ord kan dos Anjos få hevn over Nurmagomedov om et par måneder.

Se opptak av helgens UFC-stevne på CSports.

Historisk mester var sjanseløs

Det var ikke bare Pettis som kom til helgens UFC-stevne med et tittelbelte for så å bli grundig banket opp. Carla Esparza ble i desember historiens første kvinnelige stråvektmester i UFC. Men mot polske Joanna Jedrzejczyk hadde hun ingen ting å stille opp med.

Jedrzejczyk utnyttet rekkevidden og slagkraften i tillegg til å forsvare seg mesterlig mot Esparzas nedtakninger. Hun traff med så mange harde slag i de to første rundene, at dommeren stoppet kampen etter en slagserie mot slutten av den andre runden.

PS! Sergio Pettis, lillebroren til Anthony, så ut til å ha full kontroll i sin kamp mot Ryan Benoit tidligere på kvelden. Men «ut av intet» traff Benoit med et venstreslag som senket Pettis og kort tid etterpå stoppet dommeren kampen fordi Pettis ikke maktet å forsvare seg.

Les også

 1. UFC-analyse: Den storkjeftede mesteren må levere varene

  UFCs lettvektmester Anthony Pettis (28) snakker allerede om storkamper som kommer.
 2. UFC: Spektakulær rekord i tittelkampen

  Ubeseirede Cat Zingano (32) var på papiret den tøffeste motstanderen i suverene Ronda Rouseys (28) karriere.
 3. UFC: De beste submission-seirene i 2014

  Det er ofte knockoutseirer som får mest oppmerksomhet, men de beste fighterne har tekniske ferdigheter til å avgjøre…
 4. De største UFC-overraskelsene i 2014

  2014 var et hektisk og ikke minst turbulent år for UFC-ledelsen. Her har du oversikten over de største overraskelsene…
 5. Kapret UFC-tittelen og hedret sin drepte far

  (VG Nett) For ti år siden opplevde Anthony Pettis (26) at faren ble drept.
 6. UFC: Lynrask Pettis avgjorde med «giljotin»

  En skadeplaget Anthony «Showtime» Pettis (27) måtte vente 15…
 7. Meek etter tap i Polen: - Dør inni meg

  MMA-proffen Emil Weber Meek (26) var nær ved å knocke ut…

Mer om

 1. Kampsport

Flere artikler

 1. UFC: Cowboyens tittelkamp kan føre til McGregor-møte

 2. UFC-analyse: Den storkjeftede mesteren må levere varene

 3. Namajunas forsvarte UFC-tittelen i thrillerkamp – Nurmagomedov ny lettvektmester

 4. UFC-analyse: Vektmiss ødelegger for den tidligere mesteren

 5. McGregor-show både før, under og etter kampen - nå er han historisk

Fra andre aviser

 1. MMA-eksperter i Norge frykter for sportens omdømme etter skandalekampen

  Aftenposten
 2. Joshua beviste at han er den nye boksekongen

  Aftenposten
 3. Kampsportstjernen med spesiell innrømmelse. Her gir han dommeren tannen sin.

  Bergens Tidende
 4. Joshua beviste at han er den nye boksekongen

  Fædrelandsvennen
 5. Havnaa vant sin første tittel på knockout: – Avsluttet som en konge

  Aftenposten
 6. Havnaa vant sin første tittel på knockout: – Avsluttet som en konge

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder