MEEKTIG IMPONERENDE: Emil Weber Meek jubler med sin karakteristiske viking-øks etter seieren mot Rousimar Palhares (t.h.) i mai. Nå gleder UFC-eksperten Gareth Davies seg stort til å se Meek blant verdens beste fightere. Foto: Kristian Skogmo

UFC-ekspert spår viking-suksess for Meek

«En av de mest spennende fighterne som debuterer i UFC på lang tid»

Daily Telegraph-journalist Gareth Davies har fulgt sporten
tett i ti år, og han er overbevist om at Emil Weber «Valhalla» Meek (27) blir en suksess i UFC – MMA-sportens svar på Champions League.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg er veldig stolt av å være norsk og nedstammet fra vikingene. De gjorde det samme som meg, dro ut i verden for å slåss og fremme landet sitt, sier Meek til VG.

Den norske fighteren som har har markedsført seg selv som en viking på tokt i sine seneste kamper. Han forklarer at viking-stilen ikke har vært noe tema i forhandlingene med ledelsen i det Ultimate Fighting Championship (UFC).

Meek klar for UFC: – Brølte av glede

Det er først og fremst prestasjonene i buret som har ført til at den 27 år gamleweltervekteren nå skal møte verdens beste fightere. Men Meek har alltid vært flink til å skaffe seg oppmerksomhet, og det har neppe skadet saken hans at han ser ut som en rollefigur i «Vikings».

– MMA er toppidrett og har ingenting med for eksempel wrestling å gjøre, og den forskjellen er både jeg og UFC opptatt av å få fram, sier Meek.

Det er ikke bare nordmenn som gleder seg over at Meek nå skal få prøve seg mot de aller beste.

KJENNER UFC-SIRKUSET GODT: Daily Telegraph-journalist Gareth Davies. Foto: Geoff Pugh, Daily Telegraph

– Han er definitivt fysisk imponerende, og mildt sagt en engasjerende karakter. Han ser ut som en stor utgave av Conor McGregor. Når du ser Emil stå jublende oppe i buret med vikingøksa, så vil du vite hans historie. Og vil du vite hans historie, så er han definitivt salgbar, sier Davies til VG.

Meek feirer UFC-kontrakten med deltagelse i realityserie

Knuste Palhares

Han blir veldig engasjert når VG spør om potensialet og hva som kan forventes av Meek.

– Jeg vil påstå at han er en av de mest spennende fighterne som debuterer i UFC på lang tid. Det er glimrende for norsk MMA at de har fått en profil av denne typen. Canada fikk i sin tid Georges St-Pierre, Michael Bisping har betydd mye i England, McGregor i Irland, Anderson Silva i Brasil – nå har Norge fått Meek, sier Davies.

Les om UFC på VG+: Brutal milliardsuksess

Knockouteieren mot den brasilianske veteranen Rousimar Palhares i mai var den utløsende faktoren som gjorde at gigantorganisasjonen UFC har gitt grønt lys til at Meek blir den fjerde nordmannen der gjennom tidene.

MMA-Meek med knockoutsjokk: – Fikk vist verden hvor god jeg er

– Han var helt uredd mot en ekstremt farlig fighter som Palhares. Når man leverer noe sånt mot en av de aller beste i verden, ja da er man en vinner, mener Davies om Meek som står med åtte seirer og to tap så langt i proffkarrieren.

Nå debuterer han i UFC mot tyske Jessin Ayari i Hamburg 3. september.

– Jeg vil påstå at han er en av de mest spennende fighterne som debuterer i UFC på lang tid. Det er glimrende for Norge og norsk MMA at de har fått en profil av denne typen. Canada fikk i sin tid Georges St-Pierre, Michael Bisping har betydd mye i England, Conor McGregor i Irland, Anderson Silva i Brasil – nå har Norge fått Meek, sier Davies.

Artikkel fra 2015: Her er UFC-sirkusets aller største stjerner

Artikkelen fortsetter under bildet.

SAMMENLIGNES MED MCGREGOR: Gareth Davies synes Emil Weber Meek minner om en fysisk større utgave av Conor McGregor - en av UFCs aller største stjerner. Foto: Steve Marcus Afp

Imponert over læringsviljen

Han vet hva han snakker om. Den erfarne journalisten har dekket boksing siden begynnelsen av 90-tallet, og har fulgt MMA-sporten siden britiske Michael Bisping slo igjennom i UFC i 2006. Davies har også laget TV-program om UFC for BT Sports i England, og er landets mest profilerte MMA-journalist.

Bispings eventyrhistorie trekkes frem som et høydepunkt i journalistkarrieren av Davies. Etter mange nedturer og mislykkede forsøk på å få tittelkamp, så kom endelig muligheten for Bisping da han på kort varsel takket ja til å utfordre mellomvektmester Luke Rockhold. Det endte med en meget overraskende knockoutseier til Bisping.

Bisping UFC-mester etter knockout

– Bispings seier viser at man må kunne drømme og sette seg store mål. Jeg skal ikke overhype Meek bare fordi han er norsk og norske medier lurer på hva jeg tenker. Men med sin stil og personlighet vil han helt sikkert også skape interesse i Las Vegas. For å komme seg dit må han jo også levere varene rent sportslig, forklarer Davies som er imponert over Meeks vilje til å reise rundt over hele verden og trene med utøvere fra flere miljøer for å hente inspirasjon og kunnskap.

– Det sier litt om viljen hans. Det er mange utøvere som ikke gjør det, og de blir ofte bare en del av mengden. Emil har noe ekstra, og det oppdaget jeg da jeg møtte ham utenfor Mayweather Gym i Las Vegas for et år siden, sier Davies.

– Skal erobre Amerika!

TRENER I OSLO: Emil Weber Meek er en av flere svært spennende MMA-profiler på Frontline Academy i Oslo. Her er han på boksetrening med Aristo Monzouri (t.v.). Foto: Mattis Sandblad VG

Emil Weber Meek svarer følgende på hva som er det største målet i karrieren:

– Jeg skal erobre Amerika, og på dette nivået handler det ikke om å drømme - det handler om å gjøre jobben på trening og i buret. Min første plan er å mose igjennom Jessin Ayari og vise UFC at jeg hører hjemme der. Det blir begynnelsen på å skrive Norsk MMA-historie, sier Meek ubeskjedent.

– Målet har vært UFC, nå er det målet nådd. Det neste målet er å få en tittelkamp i weltervekt, og det blir adskillig vanskeligere. Jeg har kjempet på trrening hver dag i syv år for å komme hit, og likevel er jeg smertelig klar over at det er nå den virkelige jobben begynner. Jeg har aldri følt meg sterkere mentalt og fysisk - og jeg har aldri vært mer motivert! slår Meek fast.

MMA-utøveren Kimbo Slice er død

Viasats bokseekspert Thomas Hansvoll har også fulgt utviklingen i MMA-sporten, og han tror Meek kan bli Norges største kampsportstjerne gjennom tidene.

– Åpningskampen hans blir selvfølgelig kjempeviktig. Vinner han kamper i UFC så er han veldig godt på vei til å bli Norges største kampsportstjerne. Jeg syns viking-imaget hans bare er kult, og han kler det. Det blir ekstremt spennende å følge Meek videre, sier Hansvoll til VG.

PS! Det er Viaplay som har de norske rettighetene til UFC, og det er der Meeks debut vil bli vist. Også hans svenske treningskamerat i Frontline Academy i Oslo, svenske Jack Hermansson, debuterer på stevnet i Hamburg 3. september.

Les også

 1. MMA-Meek feirer UFC-kontrakten med deltagelse i realityserie

  Emil Weber Meek (27) er klar for UFC - MMA-sportens svar på Champions League.
 2. Meek klar for UFC: – Jeg brølte av glede

  MMA-utøver Emil Weber «Valhalla» Meek (27) debuterer i UFC-buret mot tyske Jessin Ayari (24) i Hamburg 3. september.
 3. UFC: Bisping med knockoutseier: – Ikke noe jeg gjør bedre i livet enn å slåss

  Den britiske veteranen Michael Bisping (37) tok tittelkampen mot Luke Rockhold (31) på 17 dagers varsel, og tok den…
 4. UFC: Brutal avslutning på «villmenn»-oppgjøret

  Brasilianske Thomas Almeida (24) hadde ikke tapt en kamp før  møtet med amerikanske Cody Garbrandt (24) i Las Vegas i…
 5. Meek-interessen har eksplodert - i dialog med UFC

  Emil Weber Meek (27) har tatt seg ferie i Milano etter seieren i buret mot «MMA-skurken» Rousimar Palhares (36).
 6. MMA-Meek med knockout-sjokk: – Fikk vist verden hvor god jeg er

  Emil Weber «Valhalla» Meek (27) har knocket seg inn i verdenstoppen i MMA etter å ha knust brasilianske Rousimar…
 7. Advarer mot Meeks motstander: – Han er en notorisk juksemaker

  Emil Weber Meek (27) måtte berolige mamma før kveldens MMA-oppgjør mot den brasilianske verdensstjernen Rousimar…
 8. MMA-Bergh tapte reality-kampen: – Masse erfaring

  I natt fikk amerikanske TV-seere med seg at norske Kenneth…
 9. For farlig for UFC – nå møter han norske Meek

  MMA-utøveren Rousimar Palhares (36) ble kastet ut av organisasjonene UFC og WSOF fordi han har brutt reglene og ødelagt…
 10. Meek med knockoutseier i Sverige: – Jeg er jo rå å se på!

  MMA-utøver Emil «Vallhalla» Weber Meek (27) fikk en perfekt start med sitt nye kallenavn da han vant på teknisk knockout…
 11. Meek med submission-seier i Finland: – Den råeste opplevelsen jeg har hatt

  Endelig klaffet det skikkelig for Emil Weber Meek (27) i MMA-buret. Fredag kveld vant han på submission i Helsinki mot…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder