Brækhus operert – ikke kampklar før til høsten

Gammel skade fra tiden som kickbokser ble oppdaget

På grunn av problemer etter beinbruddet Cecilia Brækhus (33)
pådro seg i november, ble hun operert i Portugal i forrige uke. Etter planen er hun tilbake i bokseringen i september/oktober.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var 30. november i fjor at Brækhus tråkket kraftig over i møtet med Retzke i København. Til tross for store smerter fullførte den ubeseirede boksestjernen kampen på poeng, og det var hennes 27. strake seier.

Etterpå ble det påvist tre brudd i foten, og Brækhus gikk med en skinne på høyrefoten i mange uker. Håpet var å være kampklar igjen i løpet av våren.

– Etter skaden holdt jeg beinet i ro i mange uker, ved hjelp av støtteskinne og krykker. Samtidig har jeg hele tiden holdt resten av kroppen godt i gang med styrketrening for overkroppen. Foten har blitt undersøkt av ortopediske eksperter i Oslo, og for noen uker siden fjernet jeg støtteskinnen og startet med svært forsiktig opptrening og rehabilitering av beinet i Berlin, sier Brækhus i en pressemelding.

Les også:Brækhus hylles for å ha bokset med brudd

Men til tross for forsiktig trening merket Brækhus fortsatt smerter, og oppsøkte de norske legene Lars Engebretsen og Are Stødle for nye undersøkelser. De henviste henne videre til Nederlandske Niekvan Dijk som er ekspert på fot- og ankelskader.

OMFATTENDE: Cecilia Brækhus hadde et kort møte med norsk presse før hun dro til sykehuset da skaden oppsto i november. Nå viser det seg at skaden trolig holder henne borte fra bokseringen helt fram til oktober. Foto:Mattis Sandblad,VG

– En ny, grundig MR-basert undersøkelse hos ham avdekket også det som antagelig er et gammelt brudd, som trolig stammer fra min karriere som kickbokser. En skade jeg aldri har merket noe til før den nye oppstod, sier Brækhus.

Bildespesial:Se bildene fra da Brækhus bokset med brudd i foten

Sjekket i går

Bruddene i november har ført til at noen mindre ledd i foten har kommet ut av stilling. Ettersom smertene kom tilbake ble 33-åringen anbefalt operasjon. Den ble utført av van Dijk på en privatklinikk i Portugal.

– Jeg er lettet og kjempeglad for at operasjonen var vellykket. Jeg var til ny undersøkelse i går, og foten virker å være veldig bra nå. Bruddene har grodd godt, og leddene er tilbake i stilling. Nå må jeg være veldig forsiktig i ytterligere tre uker uten å belaste foten, sier Brækhus.

Hun regner med rundt åtte uker til rehabilitering av foten og opptrening av beinmuskulaturen. Trening opp mot kamp kan hun trolig starte med for fullt i begynnelsen av mai.

– Dette betyr at jeg definitivt ikke kan gå i ringen igjen på denne siden av sommeren. Tiden blir for knapp, og jeg har ikke hastverk. Jeg sikter meg nå inn mot en kamp i september/oktober som et tydelig og realistisk mål. Om dette blir en kamp i Norge eller i utlandet er foreløpig ikke avklart. Men jeg har ikke hastverk. Det viktigste er at jeg skadefri, og i enda bedre form enn før min forrige kamp, når jeg entrer ringen igjen, sier Brækhus.

Artikkelen fortsetter under klippet.

Uten kontrakt

Hun står foreløpig uten kontrakt med det tyske promotorselskapet Team Sauerland, men etter det VG erfarer er det dialog mellom partene.

– Vi har intet nytt å meddele om forhandlinger, men skal formidle nyheten med en gang det er noe nytt å fortelle, sier Brækhus kommersielle manager Rune Brynhildsen i pressemeldingen.

Fotskaden har også ført til at det ikke er noe hastverk med å komme til enighet.

– Det er alltid kjedelig når en skade er mer omfattende enn det man tror og håper. Men jeg velger å se det offensivt og positivt: Antagelig er det dette inngrepet og avbrekket, med påfølgende grundig opptrening, som kan forlenge karrieren min med ytterligere ett til to år ut over det jeg har planlagt. Jeg kommer garantert tilbake, mye sterkere, raskere og klokere enn før skaden, sier Brækhus.

PS! 14. mars bokser Tim-Robin Lihaug og Kai Robin Havnaa på et «Nordic Fight Night»-stevne i København. Det vil trolig også være norske boksere i aksjon på et stevne som etter planen arrangeres i Danmark i begynnelsen av mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder