ENDELIG SEIER: Glover Teixeira sto med 20 strake seirer før han tapte for Jon Jones og Phil Davies - der dette bildet er fra. Mot Ovince Saint Preux i helgen leverte han en solid søknad om ny storkamp. Foto:Buda Mendes,Getty Images

UFC-Teixeira etter skjebnekampen: – Jeg er tilbake

Glover Teixeira (35) var under et voldsomt press med to
strake tap før møtet med hjemmefavoritten Ovince Saint Preux (32) i Nashville i helgen. Brasilianeren svarte med en solid seier.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Saint Preux var i best posisjon før kampen, og hadde hjemmepublikumet i ryggen. Teixeira var nærmest tvunget til å vinne for ikke å havne i «ingenmannsland», og fikk problemer tidlig med et hardt spark til kroppen fra Saint Preux.

– Han traff veldig godt med leversparket, så jeg måtte ta ham ned, forklarte Teixeira etter kampen.

Forhåndsanalyse: Divisjonen som skriker etter nye profiler

Den taktikken fungerte veldig bra, og Teixeira dominerte oppgjøret helt til han avgjorde med en «rear naked choke» da det var gått litt over tre minutter av den tredje runden.

– Jeg er tilbake. Cormier, jeg har sagt det til deg før, det er deg jeg er ute etter. Jeg er på rett vei, sa Teixeira oppe i buret etter seieren.

Cormier forsvarer tittelen sin for første gang mot svense Alexander Gustafsson i Houston 3. oktober.

Saint Preux nektet for øvrig å gi seg før han besvimte da han havnet i Teixeiras jerngrep, men 32-åringen kom raskt til bevissthet.

TOM TANK: Muskelbunten Ovince Saint Preux gikk tom for krefter mot Glover Teixeira. Her er amerikaneren avbildet i en kamp i april. Foto:Alex Trautwig,Afp

– Glover gjorde en god jobb i kveld, og jeg sverger på at jeg skal komme tilbake bedre enn noen gang, sa Saint Preux.

Les om superstjernen Ronda Rouseys siste ydmykelse av motstanderne - nå blir livet hennes film.

Tror på Gustafsson mot Teixeira

– Teixeira som hadde en god kampstrategi og evnen til å følge den. Han tok Saint Preux til bakken akkurat når han følte for det, og Saint Preux stolte for mye på sine atletiske attributter. Han kom seg ut av de fleste problemene brasilianeren lagde for ham i første og andre runde, men i tredje tok kreftene tok slutt. Da hadde ikke amerikaneren teknikken til å forsvare seg, forklarer MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG.

– Dersom Alexander Gustafsson vinner tittelkampen mot Daniel Cormier i oktober, er det mulig at Teixeira kan være nestemann ut. Særlig dersom Rashad Evans taper for Ryan Bader, som Teixeira har slått, legger Roaldsnes til.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder