Fullt kaos etter kontroversiell knockout i UFC-legendens comeback

Da Anderson Silva (40) traff Michael Bisping (36) med et flyvende kne foran sjokkerte tilskuere i O2 Arena i London, var han så sikker på seieren at han feiret den lenge. Men dommeren lot Bisping få en ny sjanse.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over fire år gammel

Det var helt mot slutten av tredje runde at kaoset oppsto oppe i buret i hovedkampen på gårsdagens UFC Fight Night-stevne i den engelske hovedstaden.

Klart for drømmekamp - UFC-fansen kan glede seg

Bisping hadde mistet tannbeskytteren og pekte flere ganger mot gulvet for at dommeren skulle reagere. Men Bisping glemte samtidig en av de viktigste reglene i MMA-buret; «beskytt deg selv til enhver tid».

Forhåndsanalyse: Legenden sikler på tittelen

For mens Bisping hadde blikket bort fra motstanderen, så kom Silva hoppende inn med et kne som traff ham midt i ansiktet.

Den britiske fighteren gikk rett ned og ble sittende på kanvasen tilsynelatende utslått mens sluttsignalet for runden gikk.

Se kaoset på Viasport

Anderson Silva var tydeligvis overbevist om at han hadde vunnet, og tok først en bønn midt i buret før han hoppet opp på gjerdet for å ta imot hyllesten.

Begge mistet pausen

40-åringen så mildt sagt sjokkert ut da han etter lang tid skjønte at dommer Herb Dean ikke hadde stoppet kampen, og at de to fighterne snart skulle i aksjon i fjerde runde. Midt oppe i kaoset hadde heller ikke Bisping fått behandling for kuttskadene og nesesmellen han hadde fått fra kneet til Silva.

LEKEN VETERAN: Anderson Silva gjorde som vanlig mange krumspring i buret, men her har han mer enn nok med å forsvare seg mot Michael Bisping. Foto: Matthew Childs , Reuters

Bisping var da også tydelig rystet i starten av fjerde runde, men Silva var overraskende defensiv og lot hjemmeyndlingen komme inn i kampen igjen. Til slutt vant han på poeng med sifrene 48-47 fra alle de tre dommerne.

– Det var bra at Herb Dean lot det fortsette for kampens del, men dommerens jobb er å beskytte utøvernes helse. Det er ikke beskyttende for Bispings helse å gå to nye runder med MMA etter å ha mottatt et slikt kne, sier MMA-revyens Torstein Sandaa-Johansen til VG.

– Selv om det er vanskelig å skjønne at Bisping er den seirende part når man ser fjeset hans etter kampen, utfører han kampplanen sin perfekt, og gjør små justeringer som får Silva til å gjette og haler fortjent i land tre av fem runder, legger han til.

Hyllet legenden

Med blodig ansikt og en tydelig skadet nese tok Bisping imot hyllesten fra publikum, og nå håper han på å få sjansen til å gå en tittelkamp i mellomvektdivisjonen der Luke Rockhold snart skal forsvare beltet sitt mot Chris Weidman.

– Dette har vært en livslang reise. Anderson, jeg vet jeg har sagt ting, men respekten jeg har for deg kan ikke måles. Du inspirerte meg, og da jeg startet var jeg en ung, kjepphøy gutt som sa ting jeg angrer på. Hele tiden så jeg på denne mannen og tenkte «wow, jeg vil bli som ham». Anderson, tusen takk. Hvis det ikke var for deg ville jeg ikke vært her, sa Bisping da han ble intervjuet etter seieren.

GLAD OG BLODIG: Michael Bisping slipper jubelen løs etter seieren mot Anderson Silva. Den satt meget langt inne etter dramatikken i tredje runde. Foto: Matthew Childs , Reuters

– Det er med en viss dose glede man ser Bisping få seieren. Mannen har jaktet Silva i ti år, og alltid tapt den avgjørende kampen før en tittelkamp. Med denne seieren skal man ikke se bort ifra at Bisping endelig får sin etterlengtede sjanse, men mye faller nok på hva som skjer i den kommende kampen mellom Weidman og Rockhold, sier Sandaa-Johansen om Bispings tittelmulighet.

Anderson Silva er av mange regnet for å være tidenes beste MMA-utøver, men tapte tittelen sin i 2013. Da han skulle forsøke å ta den tilbake, så brakk han benet på fryktelig vis.

Skrekkskade avgjorde tittelkampen

For et år siden avla han en positiv dopingtest, og dette var altså comebacket der veteranen i kjent stil gestikulerte og showet underveis i gårsdagens kamp. Den utradisjonelle stilen har bidratt til å gjøre ham til et ikon.

– Dere så jo kampen, og jeg følte at resultatet burde vært et annet. Jeg vil takke teamet og trenerne mine. Jeg trodde dette var «oppdrag utført», men det ser ikke slik ut, sa Silva og tuslet skuffet ut av buret.

Mer om

 1. MMA
 2. Kampsport

Flere artikler

 1. UFC: Bisping med knockoutseier: – Ikke noe jeg gjør bedre i livet enn å slåss

 2. UFC-analyse: Legenden sikler på tittelen han holdt i seks år

 3. UFC-analyse: Den merkeligste tittelkampen på mange år

 4. UFC: Rockhold tilbake med seier – skjelte ut legende

 5. UFC: «Hendo» (46) slo ned mesteren to ganger - og la opp etterpå

Fra andre aviser

 1. Jobbet i dyrebutikk for ti år siden. Nå er MMA-Jack bedre enn «tidenes» beste.

  Bergens Tidende
 2. Norske Emil sjokkerte MMA-verden: - Like stort som da Norge slo Brasil

  Aftenposten
 3. Superstjernens comebackkamp varte i 40 sekunder

  Aftenposten
 4. Knockout etter 40 sekunder

  Aftenposten
 5. Norske Emil sjokkerte MMA-verden: - Like stort som da Norge slo Brasil

  Fædrelandsvennen
 6. Superstjernens comebackkamp varte i 40 sekunder

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder