Brækhus: – Jeg vil ikke møte en bokser som er dopet

SKØYEN (VG) Cecilia Brækhus (34) tror ikke det strenge, norske dopingreglementet vil gjøre jakten på en attraktiv motstander til duellen i Oslo Spektrum vanskeligere.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– De bokserne som blir vanskelige å få med på grunn av dette vil vi ikke ha med. Jeg vil ikke møte en bokser som er dopet, sier Brækhus til VG.

34-åringen har kjempet lenge for å få lov til å bokse i hjemlandet, men har møtt mye motstand. Vi må ikke lengre tilbake i tid enn i slutten av april da hun fikk en søknad om å bokse i Norge avslått.

Nå har Team Brækhus signert en avtale med Antidoping Norge som gjør kampen i oktober mulig.

– Vi, og alle andre som skal bokse denne kvelden, forplikter oss til å følge WADA-koden med et omfattende testregime. Sånn sett blir Norge et foregangsland, sier advokat og Brækhus-rådgiver Morten Andreassen.

– Alle involverte skal også delta på noen kurs slik at vi bruker Antidoping Norge til å øke kompetansen til alle som jobber med boksing i Norge. Jeg tror vi er med på å skape en trend folk ser er helt nødvendig når du ser hvordan dopingavsløringer mer eller mindre har ødelagt andre idretter.

Bakgrunn: Brækhus skal bokse i Oslo Spektrum

Endringer på gang

GLADE: Kulturminister Linda Hofstad Helleland (i midten), Cecilia Brækhus og advokat John Christian Elden. Foto: NTB scanpix

Den sittende regjeringen har jobbet aktivt for å fågjennomslag for påkrevde endringer i knockoutforskriften hvor karantenebestemmelser, kamplengde, aldersgrense og et tilfredsstillende system for antidopingarbeid har stått sentralt.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland var også til stede på pressekonferansen i går ettermiddag. Høyre-politikeren bekreftet i forrige uke at de gikk inn for å endre knockoutforskriften.

– Dopingreglementet er ikke strengt. Det er noe alle må og bør gjennom. Vi har akseptert dette hele tiden, men jeg har blitt fremstilt som en uten kompetanse, evne og uten lyst til å ta tak i dopingarbeidet. De som er imot proffboksing nådde bunnen der, sier Brækhus.

Frist 6. august

VG får opplyst av Antidoping Norge at det i kontrakten står at de må ha mulighet til å teste utøverne åtte uker før kampen avvikles den 1. oktober – og i etterkant. Det betyr at Brækhus har til senest 6. august på seg til å finne en motstander.

– Det er testingen i forkant som er mest relevant for oss. Utøveren må akseptere at vi kan teste slik vi ønsker. Det er viktig for oss, sier Frode Hestnes, assisterende daglig leder i Antidoping Norge, til VG.

– Hva skjer hvis dere ikke har fått navnet på motstanderen innen tidsfristen?

– Det må vi i så fall ta da. Det vil avhenge litt av hvem det til slutt dreier seg om, sier Hestnes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder