«Klovnen» slo Klitsjko og sang Aerosmith-låt etter sjokkseieren

Dedikerte sangen til kona Paris

Den britiske bokseren påførte Klitsjko det første tapet på 11,5 år

Tyson Fury (27) vant fortjent på poeng mot Vladimir Klitsjko (39) i Tyskland. Etterpå sang den 206 centimeter høye briten for full hals oppe i ringen foran sjokkerte tilskuere og en tidligere mester.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det ble en rotete, lite underholdende og ikke minst merkelig boksekamp da Fury skulle opp mot Vladimir Klitsjko - den yngste av de to ukrainske brødrene som har dominert tungvektsboksingen i mange, mange år.

VGTV: Se høydepunkter fra boksedramaet i Düsseldorf

Men alle de tre dommerne hadde Fury som vinner, etter at Klitsjko hadde fått til minimalt i løpet av kampen.

115-112, 115-112, 116-111 var sifrene som gikk i favør Fury, som står med seirer i alle sine 25 proffkamper. Det faktum at 27-åringen nå er den ubestridte tungvektsmesteren er en av de største overraskelsene i moderne boksehistorie.

– Jeg vil bare si takk til Vladimir. Du er en stor mester, og tusen takk for at du ville ha meg her, sa Fury da han ble intervjuet oppe i ringen.

Klitsjko før kampen: – Jeg skal hjelpe ham med å få jobb som klovn

Han har tidligere sunget sanger i ringen etter seirer, og dro i gang med Aerosmith-hiten «I don't want to miss a thing» foran mer eller mindre sjokkerte tilskuere.

PREGET: Vladimir Klitsjko pådro seg tre kutt i løpet av de 12 rundene mot Tyson Fury. Selv om boksekampen aldri ble noen stor forestilling, så manglet det ikke på dramatikk i Tyskland. Foto: Martin Meissner , Ap

– Denne er til min vakre kone - jeg elsker deg, sa Fury.

Han og kona Paris hadde tidligere på dagen annonsert at hun er gravid, og at paret venter barn nummer tre.

– Veldig rask

Klitsjko var blek men fattet etter å ha hørt poengene. 39-åringen hadde muligens forventet å få poengseieren til tross for at han presterte veldig lite i løpet av de 12 rundene.

– Tyson var veldig rask til tross for størrelsen sin, sa Klitsjko etter kampen.

– Det blir automatisk en omkamp - det er i kontrakten, bekreftet ukraineren.

Hansvoll: – Bedrøvelig

– Fury fikk seieren og det er jo helt riktig. Han slo Klitsjko på poeng på hjemmebane i Tyskland, sa en oppstemt Viasat-ekspert Thomas Hansvoll da Furys seier var et faktum.

– Det var en bedrøvelig innsats av Klitsjko i denne kampen, sa Viasats bokseekspert Thomas Hansvoll etter å ha sett 12 merkelige runder i Esprit Arena i Düsseldorf.

Det var før poengene ble lest opp av Michael Buffer foran 50.000 tilskuere som hadde vært vitne til en boksekamp av den svært merkelige sorten.

SJOKKERTE: Tyson Fury jubler med beltene som tidligere tilhørte Vladimir Klitsjko. Den store Briten gråt etter seieren i Düsseldorf. Foto: Martin Meissner , Ap

Før møtet beskrev Klitsjko Fury som en klovn, og den britiske utfordreren overrasket stort med å bevege seg rundt, veksle mellom vanlig stil og southpaw-stil, og skjære grimaser. Klitsjko fikk aldri taket på motstanderen, og tapte sin første kamp siden sommeren 2004.

Klitsjko har vært helt overlegen de siste årene, og rangert som den beste tungvekteren i verden siden 2009.

Lagde sirkus

Fury har siden han ble proff i 2008 gjort seg bemerket som en meget frittalende og til dels merkelig herremann. Så har han også sagt og gjort mye rart i forkant av møtet med Klitsjko. På en pressekonferanse tidligere i høst stilte han i Batman-drakt, og den 206 centimeter høye briten har vært vanskelig å ta på alvor.

Da han kom inn i arenaen lørdag kveld, så var det til en sang av countryartisten Randy Travis med tittelen «I'm gonna have a little talk with Jesus». Fury sang med på vei inn i ringen, og virket svært lite preget av stundens alvor.

Selv om tre av de fire store VM-beltene sto på spill, så virket Fury over hodet ikke nervøs, og han fortsatte den lette og ledige stilen oppe i ringen.

Klitsjko klarte ikke å gjøre noe som helst i løpet av de tre-fire første rundene, og selv om det tidvis ble noe bedre så var det Fury som skapte mesteparten av det litte som var noe å rapportere om.

FEIRET MED KONA: Tyson Fury sang for sin gravide kone Paris etter at han hadde sikret seg VM-tittelen i tungvektsklassen i boksing. Foto: Ina Fassbender , Reuters

I den 11. runden virket Klitsjko rystet etter å ha blitt truffet av et hardt venstreslag. Men så fikk Fury poengtrekk for slag i bakhodet, og Klitsjko kom seg helskinnet til den siste pausen.

Den siste runden ble dramatisk, men like rotete som resten av kampen. Klitsjko hadde tre kutt i ansiktet og virket langt mer preget enn Fury. Så fikk da også briten seieren, og er nå regnet som verdens beste tungvektsbokser.

PS! Det er amerikanske Deontay Wilder som har det siste store VM-beltet. Han er WBC-mester, mens Fury nå har WBA, WBO, og IBF.

Les også

 1. Klitsjko om mostanderen: – Jeg skal hjelpe ham med å få jobb som klovn

  Tungvektkongen Vladimir Klitsjko (39) mener Tyson Fury (27) har store psykiske problemer, trenger profesjonell hjelp og…
 2. Kontroversielt utspill før lørdagens tittelkamp i tungvektsboksing: Tyson Fury: – Hvorfor gjør de ikke doping helt lovlig?

  Foran tittelkampen mot Vladimir Klitsjko (39) lørdag sier Tyson Fury (27) at boksing - og idretten generelt - burde…
 3. Brækhus venter med ny kamp til neste år

  Cecilia Brækhus ble stoppet av skade og måtte utsette kampen som var planlagt til kommende lørdag.
 4. Brækhus-stevnet utsatt: – En tung beskjed å få

  Vladimir Klitsjko har pådratt seg en skade i leggen, og må utsette VM-kampen mot Tyson Fury.
 5. – Du har like mye karisma som underbuksene mine

  Tyson Fury (26) sparte ikke på kruttet under dagens pressekonferanse foran tittelkampen Vladimir Klitsjko (39).
 6. Brækhus ringside da Klitsjko fikk trøbbel

  Stjernebokser Vladimir Klitsjko (39) var storfavoritt foran møtet med Bryant Jennings (30), men fikk store problemer da…
 7. Klitsjko: – Jeg er allerede i Cecilias hjørne

  NEW YORK (VG) Først gjennomførte Vladimir Klitsjko…
 8. Klitsjkos manager lover storkamper for Brækhus

  TJUVHOLMEN (VG) Bernd Bönte (59) har i 15 år vært manageren til tungvektkongen Vladimir Klitsjko (39).
 9. Brækhus skal samarbeide med verdens beste tungvektsbokser

  TJUVHOLMEN (VG) Cecilia Brækhus (33) inngår et samarbeid med verdens beste tungvektsbokser Vladimir Klitsjko og…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder