STOR MESTER: Demetrious Johnson er UFCs fluevektmester. Her løfter dommer Herb Dean armen hans etter seieren mot Chris Cariaso, mens Dana White fester tittelbeltet.

STOR MESTER: Demetrious Johnson er UFCs fluevektmester. Her løfter dommer Herb Dean armen hans etter seieren mot Chris Cariaso, mens Dana White fester tittelbeltet. Foto:Stephen R. Sylvanie,Reuters

UFC: Ny maktdemonstrasjon av «Mighty Mouse»

Demetrious «Mighty Mouse» Johnson (28) er den minste
mesteren i UFC, men den 160 cm høye fighteren er i ferd med å bli en gigant i MMA-historien.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For etter en ny rå maktdemonstrasjon mot Chris Cariaso i Las Vegas i helgen, så befestet Johnson sin posisjon som en av de aller beste aktive fighterne i UFC. Det er drøyt to år siden fluevektdivisjonen (under 57 kilo) ble opprettet i gigantorganisasjonen, og siden da har Johnson vært suveren.

Mot Cariaso forsvarte han tittelbeltet sitt for femte gang, og står med syv strake seirer. Tre av de fire siste kampene har han også avsluttet før tiden – noe han tidligere har fått kritikk for å gjøre altfor sjelden.

Med andre ord er den 28 år gamle amerikaneren for alvor i ferd med å leve opp til kallenavnet sitt. Det store spørsmålet er hvem som skal klare å hamle opp med ham.

Full kontroll

Cariaso holdt ut halvveis inn i den andre av fem runder da han måtte «tappe ut» etter at Johnson hadde fått tak i venstrearmen hans og utført et såkalt kimura-grep.

Frem til avgjørelsen hadde Johnson gjort omtrent som han ville med motstanderen som på forhånd var soleklar «underdog».

- Det var en glimrende fight, og Chris Cariaso er en tøff motstander. Jeg var litt for tålmodig for mitt eget beste. Noen ganger er det kanskje bra så jeg ikke blir for ivrig og blir knocket ut, oppsummerte Johnson oppe i buret etter seieren.

På spørsmål om hvem han vil møte neste gang, var svaret følgende:

- Jeg er ikke typen som roper ut motstandere, jeg bare svarer på telefonen og fighter.

AVGJØRELSEN: Chris Cariaso (under) gir opp sekunder etter at dette bildet er tatt. Demetrious Johnson har nemlig fått tak i venstrearmen hans og avgjør det hele med et kimura-grep. Foto:Stephen R. Sylvanie,Reuters

Imponerende Cruz tilbake

Johnson har aldri blitt stoppet før tiden i løpet av MMA-karrieren, og det siste av hans to tap kom i tittelkampen i bantamvekt mot Dominic Cruz i oktober 2011.

Siden da har Cruz slitt voldsomt med skader, men han gjorde et imponerende comeback i helgen og vant bonusen for kveldens prestasjon etter å ha slått knockout på Takeya Mizugaki etter ett minutt av den første runden.

Men det skal mye til at det blir noe nytt oppgjør mellom Johnson og Cruz med det første ettersom sistnevnte etter all sannsynlighet vil å sjansen til å ta tilbake tittelen i bantamvekt som han ble fratatt på grunn av alle skadeproblemene. Den er det for øyeblikket Tyler « TJ» Dillashaw som har.

PS! Hele UFC-stevnet fra Las Vegas kan du se i opptak på CSports (krever abonnement).

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder