TILBAKE I VEGAS: Emil Weber Meek, her avbildet foran T-Mobile Arena i Las Vegas i august i fjor, forbereder seg til sin tredje UFC-kamp. Foto: Bjørn S. Delebekk

Meek lader opp til kamp i Las Vegas: – Må bevise at jeg tilhører toppen

Emil Weber Meek (29) er tilbake i UFC-buret om nøyaktig en måned. Oppkjøringen før møte med polske Bartosz Fabinski (32) i Hamburg har han lagt til USA igjen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg går «all in» som jeg alltid gjør, tømmer bankkontoen min og får hjelp av sponsorer og manager Per Meland for å dra til kampsporthovedstaden Las Vegas, sier Meek til VG.

Han hadde oppkjøringen før møtet med Kamaru Usman i januar i Las Vegas, og følger samme oppskrift denne gangen. Meek står nå med én seier og ett tap i UFC, og møtet med Fabinski 22. juli er en kamp han definitivt bør vinne.

– Alle kamper er dødsviktige, og uansett tap eller seier er den neste kampen din den viktigste. Jeg fikk sjansen av UFC til å møte Usman, som nå er nummer fire i verden. Jeg rotet til sjansen min der, og jeg må bevise at jeg tilhører toppen igjen, sier 29-åringen.

les også

Meeks overmann med solid seier mot UFC-veteran

MMA-revyens redaktør Andreas Roaldsnes mener Meek er nødt til å slå Fabinski, som ikke har gått kamp siden november 2015. Men 32-åringen har 13 seirer og to tap i karrieren, og gått seirende ut av begge sine UFC-kamper.

– De har to kamper hver, og Meek trenger virkelig å vinne denne, sier Roaldsnes til VG.

Det kryr av solide fightere i weltervektklassen, og Meek må trolig imponere kraftig for å holde seg attraktiv i UFC-systemet.

les også

Meek langer ut mot McGregor: – Respektløst!

Trener Formo på plass

Det er på Xtreme Couture og UFCs «Performance Intstitute Meek gjennomfører de fleste treningsøktene, og den norske MMA-stjernen har med seg et solid team fra Norge.

Trener og kamerat fra Trondheim, Thomas Rønning Formo, er også blant dem som er med.

– Thomas fikk to dagers varsel, og ryddet timeplanen sin. Han er med på «campen» før han drar på turné i Nord-Norge for å samle inn penger til Stine Sofie-stiftelsen, forteller Meek.

Youtube: Se Meeks egen videodagbok fra Las Vegas

Meek og teamet har leid et stort hus i Las Vegas, og nyter livet ved siden av all treningen. Kjæresten Andriana Lafayette er også på plass.

les også

Derfor spår de at vi får flere nordmenn i UFC-sirkuset

Pluss content

– Fabinski er en solid, sterk fighter. De er tøffe som fjell, og går ikke ned lett. Jeg forventer bare at han er råbra, og jeg trener som jeg møter Usman på nytt, Er det én jeg har lyst å fighte igjen, så er det han, sier Meek som virkelig ser frem til å gå kamp i Europa når det arrangeres «UFC Fight Night 134» i Hamburg søndag 22. juli.

– Jeg gleder meg helt sykt til det, og kjenner allerede mye av den støtten som jeg hadde i kampene før jeg kom til UFC. Dette ser jeg virkelig frem til, sier Meek som blir i USA frem til 13. juli.

PS! I helgen er det UFC-stevne i Singapore. Det sendes direkte, og i opptak, på Viaplay Fighting lørdag fra kl. 14.00.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder