KNALLHARD: Før var Anett V. Stornæs (28) europas beste i taekwon-do-grenen knusing. Nå satser hun på VM-gull i kickboksing. Foto: Privat
KNALLHARD: Før var Anett V. Stornæs (28) europas beste i taekwon-do-grenen knusing. Nå satser hun på VM-gull i kickboksing. Foto: Privat

Fra knusing til kickboksing

KAMPSPORT

Anett V. Stornæs (28) er Europamester i knusing. Nå satser hun på å bli verdensmester i kickboksing.

  • Jann Post
Publisert:

Tøffere jente skal du lete lenge etter. I vår ble Stornæs beste utøver sammenlagt i taekwon-do EM. I sommer tok hun tre medaljer i VM. Til sammen har hun 21 EM- og VM-medaljer i taekwon-do. Spesialiteten var øvelsen knusing, hvor hun tok EM-gull og VM-sølv. Nå har den tøffe Kolbotn-jenta lagt knusingen på hylla og rettet all fokus mot kicboksing.

- Jeg har lyst til å se hvor lang jeg kan nå i Kickboksing, sier Stornæs.

Hun starter opp med VM i lettkontakt i Ungarn i månedsskiftet november/desember. Etter jul har søkt om permisjon fra jobben og vil satse på fullkontakt på fulltid.

- Så nå er det motstanderne som skal bli knust?

- Ja, det er vel det nå, ler Stornæs.

Motstanderne bør passe seg, Anett er vant til å slå og sparke gjennom det meste. Og hun satser ikke på kickboksing bare for moro skyld.

- Jeg vil nå lengst mulig. Det vil si å nå toppen i VM. Det er drømmemålet mitt nå. Når jeg begynner med en ting er det ikke for å bli kretsmester, slår kampjenta fast.

Allerede under VM i Ungarn som er under en måned unna går hun for VM-medalje. Etter at hun har vært på pallen i verdenscupen allerede tror hun medalje er mulig.

- Jeg tror det er ganske realistisk. Jeg har møtt den regjerende verdensmesteren tidligere i år. Jeg gikk jevnt med henne og flere mente jeg hadde seieren inne selv om det ble tap, forklarer Stornæs.