DOBBELTMESTER: Henry Cejudo poserer stolt med OL-gullet i sekundene før han får tildelt begge UFC-beltene han nå også innehar. Foto: Kamil Krzaczynski / TT NYHETSBYRÅN

Cejudo virket sjanseløs – så tok UFC-tittelkampen en spektakulær vending

Henry Cejudo (32) sikret seg det andre tittelbeltet i UFC, men oddsen for akkurat det var skyhøy etter de første minuttene i Chicago.

Regjerende fluevektsmester Cejudo, som i sin tid beseiret den suverene Demetrious Johnson, så ut til å ha tatt på seg en altfor tøff oppgave ved å gå opp i bantamvekt. I kampen om det ledige tittelbeltet møtte han nemlig 31 år gamle Marlon Moraes.

les også

Svenskenes MMA-stjerne la opp på direkten etter nytt tap

I den første av de fem stipulerte rundene var Moraes fullstendig overlegen, og så ut til å sparke den lavere Cejudo i filler.

Amerikaneren, som ble olympisk mester i fristilsbryting i 2008, fikk utrettet minimalt i løpet av de første fem minuttene.

Så snudde alt.

Se opptak av helgens UFC-stevne på Viaplay.

TUNG STARTFOR CEJUDO: Marlon Moraes treffer Henry Cejudo med et av sine mange spark i den første runde. Foto: Rey Del Rio / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

For i andre og tredje runde kom Cejudo mye tettere på sin brasilianske motstander, og mot slutten av andre runde virket Moraes som om han var i ferd med å gå helt tom for krefter da Cejudo traff med en rekke harde knær.

Tredje runde fortsatte med en skikkelig «brawl», og det kom Cejudo definitivt best ut av. Ni sekunder før tredje runde var over stoppet dommeren kampen da Moraes lå på bakken og tok imot mange slag uten å forsvare seg skikkelig.

les også

Hermansson vant storkampen i natt: – Jeg er en tittelutfordrer!

Sikter mot enda en tittel

Seieren gjør Cejudo til mester i to vektklasser samtidig – noe også Conor McGregor (fjærvekt og lettvekt) og Daniel Cormier (lett tungvekt og tungvekt) har klart tidligere. Men Cejudo har i tillegg OL-gullet, og mener selv at han er en av tidenes beste kampsportutøvere.

Fasiten finnes ikke, men hvis 32-åringen gjør alvor av «trusselen» han kom med i seiersrusen i Chicago, så vil han i alle fall bli vrien å holde unna tronen.

– Jeg vil gjerne gå opp enda en vektklasse og sikre meg enda et belte, sa Cejudo da han ble intervjuet av Joe Rogan oppe i buret.

SLÅTT HELT UT: Jessica Eye klarte ikke å forsvare seg mot det høye sparket til Valentina Shevchenko, og blir liggende utslått på kanvasen. Foto: Rey Del Rio / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Det var ikke bare Cejudo som imponerte stort i Chicago i helgen. Også Valentina Shevchenko befestet sin posisjon som en av de mest solide titteholderne for øyeblikket. Hun forsvarte fluevektstittelen sin med en sjeldent brutal knockout da hun traff Jessica Eye med et høyt spark i andre runde.

Eye ble slått helt ut, og lå lenge på kanvasen før hun våknet og en lettere bekymret mester etter hvert kunne ta sin velkjente seiersdans.

STYGG SKADE: Donald Cerrones øye klistret seg fullstendig igjen etter den andre runden. Her undersøkes han av lege før kampen stoppes. Foto: Rey Del Rio / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Ferguson imponerte

I tillegg var tidligere lettvekt-mester Tony Ferguson tilbake i buret, og herjet med Donald Cerrone før legene og dommeren stoppet kampen etter to runder fordi det høyre øyet til Cerrone var helt gjenklistret.

Avgjørelsen var likevel kontroversiell ettersom Ferguson hadde slått Cerrone etter at sluttsignalet for andre runde hadde gått.

Foto: Rey Del Rio / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Men etter at TV-bildene ble nøye studert, så slapp Ferguson diskvalifikasjon – noe også publikumshelten Cerrone var helt enig i at var en korrekt avgjørelse.

Ferguson var likevel meget selvkritisk etterpå, og beklaget flere ganger at han hadde overskygget en god prestasjon med det sene slaget. Men han står med 12 strake seier, og Ferguson blir uansett, etter alt å dømme, å se i en tittelkamp snart.

les også

Poirier slo Holloway - skal møte Nurmagomedov

Trolig møter han vinneren av oppgjøret mellom Khabib Nurmagomedov og Dustin Poirier, som går i Abu Dhabi i september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder