GÅR KAMP I KVELD: Danske Nicolas Dalby.

GÅR KAMP I KVELD: Danske Nicolas Dalby. Foto: Viaplay

Dette er skandinavene du bør følge på kveldens UFC-galla

Emil Weber Meeks  UFC-debut er utsatt, men hele fire
skandinaviske fightere gå kamp på UFC-stevnet i Hamburg i kveld. Les mer om dem her.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Analysen er skrevet av MMA-Revyens kommentator Sverre H. Hagen ( MMA-Revyen på Facebook)

Se kveldens stevne direkte eller i opptak på Viaplay fra kl. 17.45. Se hele kampoppsettet på UFCs sider.

Alexander Gustafsson, 16 seierer – fire tap

Mannen som får mye av æren for å gjøre MMA til en stor sport i Sverige er Alexander «the Mauler» Gustaffson. Gustaffson, som har vært gjest hos Skavlan, fikk sin debut for UFC i 2009 og har siden blitt en av Europas mest populære MMA-utøvere.

Les forhåndsanalysen av Gustafssons kamp her!

At han er populær er ikke uten grunn. Som utøver er han rangert blant kremen av lett-tungvektere og har i de siste årene møtt de aller beste. Blant annet var Gustafsson hovedattraksjonen da UFC fylte opp TELE2 arena i Stockholm med hele 30.000 publikummere.

Muligens hans beste prestasjon er den fem-runders tittelkampen mot ubeseirede og nå dopingtatte Jon Jones. Gustafsson tapte her knepent på dommeravgjørelse i en kamp som kunne gå begge veier.

Svensken, som har 16 seierer og fire tap, møter polske Jan Blachowicz i en kamp Gustafsson er storfavoritt i. Forhåpentligvis er dette kampen som Gustafsson kan bruke for å komme tilbake på vinnersporet etter to tap på rad.

Jack Hermansson, 13 seierer, 2 tap

SVENSK PROFIL: Ilir Latifi her i aksjon mot Gian Vilante på UFC 196 i Las Vegas. Foto: Mark J. Rebilas Reuters

Svensk-norske Jack «The Joker» Hermansson, som har bodd og trent i Oslo på Frontline Academy i årevis, har herjet som tittelholder i den europeiske MMA-organisasjonen Cage Warriors.

Hermansson til VG: Føler meg norsk nok til å gå inn med norsk flagg

Etter åtte seierer på rad får han nå endelig sin velfortjente UFC-dåp mot engelske Scott Askham, som har flere knockoutseirer på samvittigheten.

Se langt videointervju med Hermansson her

For Hermansson kunne ikke UFC-debuten kommet på et bedre tidspunkt. Han var nemlig så dominant som mester i Cage Warriors at han slet lenge med å finne motstandere som ville gå kamp mot ham.

Hør da Jack Hermansson var i studio hos MMA-Revyen.

Som utdannet dyrepleier jobber Hermansson i en dyrebutikk ved siden av profflivet. Men det spørs om Hermansson får tid til jobben i dyrebutikken fremover nå som han har sikret seg den gjeve UFC-kontrakten.

Nicolas «Sharpshooter» Dalby, 14 seierer, et tap, en uavgjort

En annen skandinav som skal gå kamp i Hamburg er den humørfylte dansken Nicolas «Sharpshooter» Dalby . Med karate som base har han opparbeidet seg kallenavnet «Sharpshooter» på grunn av hans treffsikre spark og slag.

Dalby, som ble signert etter å ha opparbeidet seg en kamphistorikk på imponerende 14-0, har hatt en tøff start i UFC. Til nå har han hatt tre kamper, hvorav én har endt i seier, mens de to andre har endt i henholdsvis tap og uavgjort(!). Dalby kjenner derfor på presset om å vinne for å fortsette UFC-karrieren. Taper Dalby er nemlig veien ut av UFCs varmestue svært kort.

Kampen Dalby må vinne mot er den tyske bakkespesialisten Peter Sabotta, som går kamp på hjemmebane.

Ilir Latifi, 12 seierer – fire tap

I 2013 skulle Gustafsson gå storkamp mot MMA-veteranen Gegard Mousasi. Men grunnet en sen skade måtte Gustafsson avbryte bare kort tid før stevnet startet. Mousasi sto uten motstander og hovedattraksjonen for kvelden sto i fare for å ryke. Heldigvis ble den ukjente svensken Ilir Latifi UFCs redning, som trådte uredd inn på svært kort varsel. Selv om det endte med tap for Latifi skulle det vise seg å være et vendepunkt i karrieren til kraftpluggen.

Latifi har siden debuten klatret voldsomt opp i rangstigen med flere imponerende seierer, mye takket være en solid brytebase og en vanvittig slagkraftig styrke, hvor han har vunnet hele fem av seks kamper.

I Hamburg møter Latifi en svært tøff utfordring i den brytesterke Ryan Bader som lenge har vært blant de beste i lett-tungvekt. Vinner Latifi her åpner porten til de aller største kampene i divisjonen seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder