REGJERENDE OL-MESTER: Norges Tina Røe Skaar (t.h) tapte åttedelsfinalen mot Serbias OL-gullvinner fra London, Milica Mandic (24), men kan fortsatt ta bronsemedaljen i +67-kilosklassen i Rio. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Norges taekwondo-håp trodde på «en Berge» - ute etter Mandic-tap

RIO DE JANEIRO/OSLO (VG) (Tina Røe Skaar - Milica Mandic 2-8) Tina Røe Skaar (22) klarte ikke å hamle opp med regjerende OL-mester Milica Mandic (24), og kan ikke ta medalje ettersom Mandic røk ut i kvartfinalen.

– Nå får jeg bare heie på henne. Jeg har troen. Jeg har lyst til å komme hjem med «noe». Jeg følte at det fløt veldig bra nå, sier Tina Røe Skaar til VG - og tenker på bronsemedaljen i OL.

TOK LEDELSEN: Tina Røe Skaar (22) fikk inn det første poenget, men Milica Mandic var som vanlig god på kontra og fikk inn to trepoengere i tredje og siste runde. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Den kunne hun ta etter samme scenario som Stig-André Berge opplevde for én uke siden.

For dersom serbiske Mandic hadde tatt seg til finalen via gjenstående kvart og semifinale, hadde Tina Røe Skaar fått en ny sjanse - i såkalt repechages (om-kamper) - til å vinne OL-bronsemedalje.

Men den sjansen får norske Røe Skaar ikke. Mandic tapte kvartfinalen mot britiske Bianca Walkden.

Les også: Se Norges medaljehåp sparke VG med sitt beste våpen

Natt til søndag?

– Hun er veldig rutinert. Jeg får bare vente og forberede meg til match på vanlig vis. Spise, restituere og re-sette, sa Tina Røe Skaar etter sin åttedelsfinale.

– Jeg er ikke lei meg, men synes det er surt. Jeg gikk ut med den følelsen jeg skulle, og jeg var gira, understreker hun.

Den norske 22-åringen startet åttedelsfinalen best mot 2012-vinner Mandic, men serberen slo raskt tilbake. Etter den første runden sto det 1-1 i poeng, men i den andre fortsatte serberen der hun slapp.

– Hun var lik seg selv, men kanskje ekstra kjapp på kontra, svarer hun på VGs spørsmål om det var noe ved Mandic som overrasket henne.

– Måtte satse

VG Live: Vi fulgte taekwondo-kampen til Skaar her!

Etter en avventende start fra begge parter i den andre runden, fikk Mandic inn et spark - og ett poeng - og dermed måtte den norske taekwondo-yndlingen slå tilbake i den tredje og siste runden.

Det klarte hun ikke.

– Det var jevnt. Jeg prøvde å få inn noen hodespark fordi det gir best uttelling. Jeg gjorde noen tekniske feil. Da jeg lå under, måtte jeg prøve igjen. Men hun er sterk på kontra, forklarer Tina Røe Skaar.

– Mot slutten måtte jeg satse. Selv om det sto 2-8, trengte jeg bare å få inn to hodespark (tre poeng for ett) for å utlikne. Og det er lett, hvis du treffer, sier hun.

– Likt for begge

Tross gjentatte forsøk på å overliste Mandic, maktet ikke Røe Skaar å få inn noen poenggivende spark. Istedet fikk Mandic inn to trepoengere - og vant kampen. Til slutt endte det 8-2 til serberen.

På spørsmål om hun synes hun fikk dårlig betalt av dommerne for «treff», svarer hun nei.

– Det er likt for begge, mener hun.

Hun tar imidlertid selvkritikk fordi hun lot seg stresse, muligens litt mer enn godt var.

– Jeg skulle ikke blitt så stresset. Men alt er jo stress. Jeg kjente det egentlig ikke noe mer enn jeg pleier å gjøre, sier hun - før hun gikk i garderoben for å vente fire timer.

På resultatet fra overkvinne Milica Mandic sitt neste oppgjør, det vil si kvartfinalen. Men Røe Skaar fikk ikke resultatet hun håpet på. Rio-OL er over for hennes del.

VGs sportssjef: Slike øyeblikk gjør OL magisk

PS! Norge har to OL-sølv i taekwondo siden øvelsen ble en del av OL-programmet for 16 år siden. Trude Gundersen (- 67 kg) vant sølv i 2000, mens Nina Solheim (+67 kg) gjentok samme bedrift åtte år senere.

VG kommer tilbake med mer angående Røe Skaars muligheter til OL-bronse!

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder