Pengefest etter McGregor-knockouten – trolig tjent én milliard dollar

LAS VEGAS (VG) Conor McGregor (29) holdt ut til tiende runde mot Floyd Mayweather (40), og etterpå lyste de to superstjernene opp pressekonferansen med fete «dollarglis».

Artikkelen er over to år gammel

At kampen mellom Mayweather og McGregor handlet svært mye om penger, har det aldri vært tvil om.

Kommentar: Joda, McGregor kunne bokse

Boksesportens superstjerne mot MMA-sportens store profil måtte bli en økonomisk suksess. Mayweather, med kallenavnet «Money», var storfornøyd etter sin 50. seier i det han garanterer er hans aller siste kamp.

– Vi får se hvordan det blir. Men det ser ut til at vi tjener 80 millioner dollar i billettinntekter, og slår rekorden fra kampen min mot Manny Pacquiao. I tillegg ser «pay-per-view»-tallene gode ut, oppsummerte han et par timer etter at han hadde vunnet på teknisk knockout mot Conor McGregor i tiende runde.

De to fighterne som har brukt de siste månedene på «trashtalk» – kampsportens mest brukte salgstriks – var svært gode venner etterpå. Det kan ha en viss sammenheng med at de har tjent seg styrtrike på oppgjøret «alle» snakket om.

Les også: McGregor feiret tapet med whiskey

Mayweather har ifølge Forbes trolig tjent opp mot en milliard i karrieren, og da snakker vi dollar. Han er sikret en inntekt på 100 millioner dollar (820 millioner kroner) for kampen mot McGregor.

Og med gode TV-salg kan den summen tredobles. Minst. 40-åringens totale inntekt, etter at han nå har vunnet alle sine 50 profesjonelle boksekamper, er altså på svimlende åtte milliarder kroner.

Boksedebutanten McGregor får ros: – Han gjorde en fantastisk jobb

Kampen mot Pacquiao i 2015 genererte 1,8 milliarder kroner i inntekter for Mayweather. Møtet med McGregor kommer til å knuse den summen.

Det skjedde altså etter en kamp mange mente aldri burde funnet sted. Men McGregor overrasket mange. Selv om han fikk det tøft etter hvert, så åpnet han offensivt og bra mot en av tidenes beste boksere.

McGregor var da også en stolt mann etterpå, og han kunne også glise bredt når han pratet om penger. I likhet med Mayweather har han aldri vært redd for å skryte av utbetalingene

– Lønna er okay, lønna er bra, sa iren og leverte sin rungende latter mens han nippet til whiskeyen han hadde tatt med seg opp på podiet.

VG møtte Mike Tyson på jobb i Las Vegas

29-åringen er sikret en grunnlønn på 30 millioner dollar, men også han vil tjene mye mer på TV-salget.

– Nå går vi inn i prosessen der pengene skal telles. Det må gjøres skikkelig, for det er mange haier i dette gamet. Men det blir gjort grundig, vær sikker, sa McGregor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder