SEGNET OM: Frida Wallberg fikk behandling i flere minutter i ringen før hun ble hjulpet bort iført oksygenmaske. Foto: Maja Suslin, NTB Scanpix

Wallbergs knockout-motstander: - Tenker på henne

Diana Prazak sterkt preget etter tragedie-kampen

(VG Nett) Australske Diana Prazak (33) påførte den svenske proffbokseren Frida Wallberg (30) hjerneblødning. Siden har hun tenkt på det som skjedde.

  • Øyvind Askeland
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Wallberg skulle forsvare VM-beltet i super fjærvekt for tredje gang. 14. juni møtte hun Prazak, men fikk store problemer i den åttende runden. Svensken segnet om og ble liggende på kanvasen. Legene konstaterte hjerneblødning og hasteopererte Wallberg.

Hun våknet etter hvert opp og virker nå å være i tilsynelatende bra form. Wallberg valgte for noen dager siden å ta kontakt med kvinnen som slo henne ut. Det setter Prazak stor pris på.

- Jeg har brydd meg om Frida, tenkt på henne hver dag. Derfor er det så deilig at hun har skrevet til meg personlig, sier Prazak til Aftonbladet.

- Endte i tragedie

I et intervju med svensk TV har Wallberg sagt at hun ikke vet om hun blir helt frisk igjen etter den dramatiske kollapsen. Prazak er fortsatt preget som følge av kampen.

- Jeg blir minnet om det når journalister ringer meg. Men som boksere er det vår jobb å slåss. Under kampen viste både jeg og Frida hvilke krigere vi er, men det endte i en stor tragedie, en tragedie jeg aldri håper jeg får oppleve igjen, sier hun.

FØR KOLLAPSEN: Frida Wallberg (til høyre) er på vei mot hjørnet i kampen 14. juni. Like etter kollapset hun og Diana Prazak (bak) begynte å gråte. Foto: Maja Suslin, Afp

Prazak begynte å gråte

Cecilia Brækhus satt sammen med VG på første rad i Stockholm da Wallberg bli fraktet ut på båre med oksygenmaske i den åttende runden.

Prazak jublet først vilt for seieren, men sto gråtende i ringen med VM-beltet i super fjærvekt etter å ha sett motstanderen bli skadet.

- Den omtanken som Diana viste etter kampen var helt fantastisk. Hun er den første bokseren jeg har møtt som virkelig har vist den ærlige og ydmyke siden av seg selv. Jeg skrev brevet til henne først og fremst for å gratulere henne med seieren og passe på at hun ikke tror jeg er bitter på henne for det som skjedde, sier Wallberg til Aftonbladet.

Hun forteller at hun for tiden er på rehabilitering og jobber for å komme seg tilbake på beina. Wallberg sier at hun har problemer med hukommelsen og vanskelig for å passe tiden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder