Knepen poengseier for blodig Lihaug: - Gull verdt

Tim-Robin Lihaug (22) fikk kjørt seg mot «southpaw»-bokseren Farouk Daku (29). Selv om den ene dommeren hadde uganderen som seierherre vant Lihaug på poeng.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For da dommerpoengene ble lest opp etter åtte runder ble det mer spennende enn Team Lihaug satte pris på. Den ene dommeren hadde 77-76 i favør Dakou, mens de to andre hadde 77-75 og 79-73 i favør Lihaug.

– Jeg synes jeg hadde veldig god kontroll og bokset bra, så da jeg hørte at dommerne var uenige så tenkte jeg at de ikke kunne være så dumme å dømme dette i favør Dakou. Jeg rakk egentlig ikke å bli nervøs før jeg fikk avgjørelsen, sier Lihaug til VG.

22-åringen var først og fremst glad for å ha fått testet seg mot en solid motstander som i tillegg var venstrehendt, eller såkalt «southpaw».

– Det er en ekstremt viktig erfaring som jeg kan få igjen for. Tenk om jeg skal bokse om en tittel om noen år og motstanderen er «southpaw» - da kan denne kampen bli avgjørende. Det er gull verdt, sier Lihaug.

Blødde fra nesa

Han tror det faktum at han blødde kraftig fra nesa mot slutten av kampen kan ha gitt inntrykk av at han var i problemer.

– Han traff meg skikkelig den sjette eller syvende runden da jeg begynte å blø. Men jeg var aldri rystet selv om han traff meg bra noen ganger, sier Lihaug.

Også trener Ulf Johansen var fornøyd med eleven etter at han tok sin tredje seier under trenerveteranens ledelse.

– Det var jevnt og tøft, men jeg mener Tim-Robin var minst to runder bedre enn motstanderen. At dommerne var såpass uenige er bare tull, sier Johansen til VG.

Han hadde også med seg tidligere proffbokser Ole Klemetsen i hjørnet, og Klemetsen mente Lihaug vant syv av åtte runder.

– Det var helt håpløst av den ene dommeren å gi seieren til motstanderen. Heldigvis var de to andre dommerne enige om at Lihaug vant, sier en lettere sjokkert Klemetsen til VG.

Lihaug var fjerde og siste nordmann i aksjon i Arena Nord i Frederikshavn lørdag kveld. Før 22-åringen gikk i ringen hadde Alexander Hagen, Simen Smaadal og Kai Robin Havnaa i tur og orden vunnet sine kamper på knockout.

Lihaug møtte den klart tøffeste motstanderen, men sørget likevel for fire av like mange mulige seirer for norske proffboksere i den danske havnebyen. Lihaug står med ti seirer og ett tap så langt i karrieren. Han har en VM-tittel for ungdom som ikke sto på spill siden kveldens motstander var 29 år gammel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder