PÅ BESØK I OSLO: Cecilia Brækhus holdt pressekonferanse i dag. Hovedtemaet var at det nå er levert søknad om at hun skal få bokse i Norge før sommeren.
PÅ BESØK I OSLO: Cecilia Brækhus holdt pressekonferanse i dag. Hovedtemaet var at det nå er levert søknad om at hun skal få bokse i Norge før sommeren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt , NTB scanpix

Brækhus dropper Rio-OL: – Jeg hadde ikke rukket å bli helt klar

Forlenger karrieren for å avslutte med OL-gull

KAMPSPORT

SKØYEN (VG) Cecilia Brækhus (34) har bestemt seg for å satse mot OL i Tokyo om fire år, men Rio-OL til sommeren passer ikke inn med proffplanene.

  • Per Opsahl
Publisert: Oppdatert: 09.03.16 21:44

Det var før den siste kampen i tyske Halle, der Brækhus vant mot uruguayanske Chris Namus, at det ble kjent at proffboksere også kan delta i olympiske leker - allerede til sommeren. Brækhus utelukket ikke at det kunne være aktuelt, men har nå slått det fra seg i denne omgang.

– Jeg fikk tenkt skikkelig på det etter kampen mot Namus. Først sov jeg to dager i strekk, og da jeg våknet fra dvalen og fikk tenkt litt så skjønte jeg at dette ikke kunne gå, sier Brækhus til VG.

Brækhus lover rivalen en «god dose juling»

– Er det slik at du har for mye å tape ved å begynne med amatørkamper igjen?

– Altså, jeg ville ikke blitt klar til OL. Det hadde jeg ikke klart, og derfor ville jeg hatt en del å tape. Jeg hadde ikke hatt muligheten til å stille på mitt beste, og da kunne jeg ikke nådd så langt som jeg normalt ville gjort. Hadde jeg vært 100 prosent forberedt ville jeg vært gullkandidat.

Solid amatørkarriere

Hun har to EM-gull og VM-sølv fra amatørkarrieren, og etter at hun satset som proff i 2007 har hun gått 28 proffkamper uten tap. Den siste kampen var comebacket etter 15 måneder borte, og Brækhus viste at hun fortsatt er å regne som verdens beste kvinnelige proffbokser.

– Jeg sluttet jo som amatør fordi jeg var like suveren der som det jeg er i proffboksing nå. Da jeg tapte VM-finalen i 2006, så var det fordi jeg var syk. Hun som slo meg har jeg slått flere ganger tidligere. Det er et surt tap som knager meg fortsatt, forteller Brækhus.

Kvinneboksing kom på OL-programmet for første gang i 2012, men det er bare tre vektklasser det konkurreres i - 51 kg, 60 kg og 75 kg. Det er også en av årsakene til at Brækhus ikke klarer å stille i OL-kvalifiseringen i mai.

– Jeg ber hver dag om at det blir flere vektklasser i kvinnebosking til Tokyo-OL. At det bare er tre vektklasser er dypt urettferdig, slår Brækhus fast.

Hun måtte ha gått ned rundt syv-åtte kilo for å komme ned i 60-kilosklassen.

– Men du garanterer at du stiller i Tokyo om fire år?

– Ja, det er helt sikkert. Jeg har allerede begynt å lære meg kinesisk, sier Brækhus og ler godt når hun skjønner at det er feil.

– Forsøk med japansk, sier Viasats Sportssjef Stian Aune Kleppo med et stort glis.

Brækhus om nakenbilder: – Hadde doblet inntektene

Håper å bokse i Norge før sommeren

Før OL-muligheten dukket opp, så har Brækhus antydet at hun vil holde på to-tre år til. Skal hun holde ut helt til OL i 2020 er hun 38 år gammel.

– Jeg har hatt en drøm om å representere Norge i et OL, og det vil jeg gjennomføre. Tenk å toppe det hele med et olympisk gull, sier hun til VG med et litt drømmende blikk.

Brækhus var en snartur innom Oslo i dag for å holde pressekonferanse om fremtiden. Team Brækhus har nå levert inn en formell søknad om å få arrangere boksestevne i Norge, og boksedronningen håper hun kan gå kamp på norsk jord allerede før sommeren.

– Jeg har et fantastisk team rundt meg som har jobbet døgnet rundt med denne søknaden. Norge vil med dette få det strengeste dopingarbeidet og den beste medisisnke oppfølgingen når det gjelder boksere i verden. Jeg tor og håper virkelig at dette går i orden slik at jeg kan bokse før sommerferien, sier Brækhus.

Her kan du lese mer om