GA DENG: Alexander Hagen (t.h.) mot Davyd Horokhovets. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Knockoutseier og tittelbelte til Hagen: – Viktig å komme tilbake med et smell

SKUR 13 (VG) Utenfor strålte sola, men inne i Skur 13 på Tjuvholmen i Oslo var det også rimelig hett. Og de norske bokserne var brennhete.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Les litt om alle kampene fra «This Is Oslo» nederst i saken.

Kanskje aller hetest var Alexander Hagen. I siste kamp og med BBU-beltet (Baltic Boxing Union) på spill (ikke et veldig gjevt belte) slo han knockout på sin ukrainske motstander Davyd Horokhovets i runde to.

– Å vinne på en så spektakulær måte, og med det publikummet her. Det er nesten for godt til å være sant, sier Hagen.

Allerede i den første runden måtte ukraineren ta telling, og etter totalt tre tellinger var det hele over.

– Han gjorde sin desidert beste kamp som proff, og det gjorde han da det gjaldt, sier Erik Nilsen, som kommenterte kampen for VG+.

– Det var veldig viktig for meg å komme tilbake med et smell, å vinne på en spektakulær måte. Jeg kunne ha tatt en enklere kamp, men å komme tilbake skikkelig nå. Det er helt utrolig, sier Hagen, som har slitt med skader, til VG.

Kampen i Skur 13 ga mersmak.

– Jeg har lyst til å gå en 10-runder neste gang. Bygge på videre, gjerne forsvaret beltet og kjempe for nye. Ideelt sett kommer min neste kamp til høsten igjen, sier Hagen, som kaller seieren for høydepunktet i sin over fem år lange karriere (record på 11–2–1).

– Hodet ser kanskje mer spektakulært ut, men det er vanskeligere å knocke noen ut med et ordentlig kropps-slag, sier Hagen.

Totalt var åtte nordmenn fordelt på de syv oppgjørene i Skur 13 på Aker Brygge i Oslo. Boksestevnet kunne du se eksklusivt på VG+ (trykk på lenken), og under kan du lese litt om hver enkelt kamp.

Glodi Eneste (Nor) mot Mika Joensuu (Fin)

34 år gamle Glodi Eneste fikk sin proffdebut mot finske Mika Joensuu (32). Den gikk han med bravur. I den andre runden satte Eneste finnen under et voldsomt press, det fortsatte han med i runde tre, og etter den fjerde og avgjørende runden var det ingen tvil. Glodi Eneste proffdebuterte med seier.

– Han vinner en soleklar poengseier. Det var en veldig god debutkamp av 34-åringen, kommenterte Erik Nilsen for VG.

OVERLEGEN: Glodi Eneste (t.h.) vant alle fire rundene mot Mika Joensuu. Foto: Solberg, Trond

– Det var utrolig deilig. Jeg er fornøyd og vil gjerne takke Melhus for å gi meg sjansen til å vise meg frem. Jeg håper på flere sjanser, sier Eneste.

Ingrid Egner (Nor) mot Nana Chakhvashvili (Geo)

Også ringreven Ingrid Egner (34) fikk sin proffdebut lørdag, det etter å ha gått over 150 kamper som amatør. Mot 15 år yngre Nana Chakhvashvili fra Georgia trøkket Dr. Egner (har doktorgrad i fysiologi) til fra start - og regelrett kjørte over motstanderen. I den andre runden hadde Egner så kontroll at hun smilte nesten hele runden mens hun hamret løs på 20-åringen fra Georgia.

PROFFDEBUT: Ingrid Egner proffdebuterte med seier. Foto: Solberg, Trond

Det holdt for Chakhvashvili, som kastet inn håndkleet før den tredje (av totalt fire) runder. Egner vant på teknisk knockout.

– En særdeles god debutkamp av Dr. Egner, mener Nilsen.

– Det var gøy. Det er skikkelig kult å bokse, smilte Egner til ringannonsør Frithjof Wilborn.

les også

Egner hadde lagt opp – nå debuterer hun som proffbokser

Simen Nysæter (Nor) mot Tamas Zadishvili (Geo)

For fjerde gang på fire forsøk kunne Simen Nysæter løfte armene for proffseier, og det nærmest til trampeklapp fra de fremmøtte i Skur 13. Nysæter tok virkelig tak i kampen i runde to, og i runde tre var kampen over for georgieren.

– En stor, god og overbevisende seier av Simen, kommenterte Nilsen mens «Simen - olé, olé, olé» og «Seier’n er vår» runget ut over Skur 13.

FIRE PÅ RAD: Simen Nysæter er ubeseiret i sin proffkarriere. Foto: Solberg, Trond

– Neste mål for meg er å få en proffkamp til, enten i Namsos eller Trondheim, sier en fornøyd Nysæter.

Christoffer Darre (Nor) mot Marwan Palani (Nor)

To nye proffdebutanter, som begge egentlig er MMA-utøvere og der begge gikk for knocukout-seier. Det ble et særdeles intenst - og blodig - oppgjør, og da Darre touchet kinnet til Palani med hansken da dommeren skilte de to i runde to, kom det kjapt en «Hei, bitch»-kommentar fra sistnevnte.

EGENTLIG MMA-UTØVERE: Marwan Palawi (t.v.) og Christoffer Darre (t.h.) Foto: Solberg, Trond

Knockout ble det ikke, og etter fire runder som kanskje ikke var de teknisk boksemessig beste, men med mye trøkk, var det til slutt Darre som vant kampen på poeng.

– Jeg så dobbelt i den første og andre runden, sier Darre, som må på legevakten for å sy det blodige kuttet han fikk under sitt høyre øye.

les også

Hermansson om den stygge skaden: – Det var ren tortur

– Men det er ingenting. Se på Jack Hermanssons kamp i Brasil. Han mistet bevisstheten, men kom tilbake. Det er slike ting som inspirerer meg, sier Darre til VG.

– Jeg er nå den første norske som er proff i MMA og boksing. Det er viktig for meg, og jeg ønsker å ha muligheten til å delta på begge arenaene, sier Darre, som etter planen vil gå tilbake til MMA-ringen etter opptredenen i Skur 13.

Hadi Srour (Nor) mot Artur Zemlianyi (Ukr)

Den norske 21-åringen tok umiddelbart kontrollen mot 35-åringen fra Ukraina. Et lite øyeblikk så det kanskje ut som om Zemlianyi kunne komme tilbake i kampen i runde to, men den gang ei. Srour kjørte over sin motstander og vant på teknisk knockout i den tredje runden.

OVER: Seieren i boks for Hadi Srour (lengst vekk fra kamera). Foto: Solberg, Trond

Etterpå feiret han med en salto med skru, som kanskje ikke gikk helt etter planen. Han var nedi med ansiktet i gulvet.

– Jeg gjorde det litt vanskelig for meg. Det var jevnt, men så kom jeg på at det var Champions League-finale, og da måtte jeg bli ferdig, sier showmannen Srour, og forsikret alle om at han var «klar for en ny level».

– Planen er en proffkamp i august, og da bokser jeg mest sannsynlig mot (Kai Robin) Havnaa, sier han.

SEIER: Til Kevin Melhus. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Kevin Melhus (Nor) mot Ivan Lysytsia (Ukr)

Kevin Melhus skal ha mye av æren for at «This Is Oslo» kom i stand, og 28-åringen leverte også varene i ringen. Markant bedre enn motstanderen, men den seige ukraineren holdt alle de seks rundene ut, det selv om Melhus virkelig gikk for knockout på den siste runden. Seier ble det uansett, om enn på poeng. Hans femte seier av fem mulige.

– Veldig godt gjennomført, og absolutt godkjent av Kevin Melhus, kommenterte Nilsen for VG.

Alexander Hagen (Nor) mot David Horokhovets (Ukr)

Kveldens tittelkamp, selv om BBU-beltet (Baltic Boxing Union) ikke er av de gjeve titlene. Og Hagen viste seg voldsomt frem. Fikk ukraineren i bakken allerede i runde tre, og etter totalt tre tellinger var det over for ham.

Hagen vant på knockout.

– Han gjør det, og han gjør det på overbevisende måte, kommenterte Nilsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder