UT PÅ TOKT: Emil Weber Meek har fått kamp i Helsinki om en måned. Her er han avbildet før kampen i Polen i juli. Foto: FEN ,

MMA-Meek møter finne: – Må vinne skal jeg ha en fremtid på høyt nivå

Emil Weber Meek (27) legger press på seg selv før møtet med finske Kai Puolakka (30) om en måned.

Artikkelen er over fire år gammel

– I MMA er alltid den neste kampen den viktigste. Jeg har ikke hatt en offisiell seier siden 2013, og for karrieren min er det virkelig viktig nå. Jeg må vinne skal jeg ha en fremtid på høyt, sier Meek til VG.

– Frykter du altså at du er mer eller mindre ferdig på toppnivå med tap?

– Det er egentlig hva jeg gjør det til selv, men det er en veldig mye lenger vei å gå enn hvis jeg skulle vinne.

I 2013 vant han alle sine fire kamper på knockout, og han ble lagt merke til i de store organisasjonene. Nordmannen var også på radaren til UFC, men måtte fortsette å imponere for å få sjansen der.

kom skadeproblemene, og det ble ikke comeback i buret før i mars i år. Det endte med et meget kontroversielt poengtap i Polen, som senere ble gjort om til «no contest». I juli tapte Meek på knockout mot Albert Odzimkowski, også det i Polen.

Nå skal Meek prøve seg igjen, og det blir altså mot en finne i Finland. Kampen er satt opp på «Cage 32» i Helsinki 23. oktober. Motstanderen har 11 seirer og fem tap i proffkarrieren, og er tidligere weltervekt-tittelholder i organisasjonen.

– Han kommer fra to tap mot solide motstandere, han har veldig god kondisjon og har jobbet i stykker motstanderene sine, sier Meek.

Tok ikke skjegget

OFFENSIV: Emil Weber Meek (t.v.) kunne fort ha avgjort kampen mot Albert Odzimkowski etter få sekunder av første runde, men traff ikke skikkelig med dette flyvende kneet. Senere i runden tapte nordmannen selv på knockout. Foto: Marek Wilku Wilceek , No Mercy

Puolakka har for øvrig møtt den svenske UFC-fighteren Nicholas Musoke, i 2011, og tapte det oppgjøret på «giljotin». Meek stiller til kampen med sitt karakteristiske skjegg - selv om at han lovet at det skulle ryke hvis han tapte sin siste kamp.

– Hvorfor tok du ikke skjegget?

– Det var ingen vikinger som tok skjegget når de tapte i strid! Og nå skal jeg på vikingtokt til Finland med Norge i ryggen, da må jeg ha skjegget på plass, sier Meek.

Landslagsspiller i fotball, Jo Inge Berget, har også fått mye oppmerksomhet for «vikingskjegget» sitt. Han scoret to mål for Norge mot Kroatia i EM-kvalifiseringen nylig, og bidro sterkt til at Malmö FF kom seg til Champions League på bekostning av Celtic.

– Det er klart at han er helt når han har skjegg, og endelig er det en fotballspiller som ikke legger seg ned å griner fordi noen puster på leggen hans - man tåler litt mer med skjegg, sier Meek og ler.

PS! Denne helgen går fem norske MMA-proffer kamper, deriblant Håkon Foss, les mer på MMA-revyen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder