Miocic med tidlig knockoutseier i UFC-tittelkamp

Stipe Miocic (34) forsvarte tungvektstittelen i UFC for andre gang, men måtte gamble på en tidlig knockoutseier mot Junior dos Santos (33) etter å ha pådratt seg en skade i beinet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Miocic tapte på poeng mot dos Santos i en omdiskutert kamp i 2014, men på «UFC 211» i Dallas i natt var alt over etter to minutter og 22 sekunder. Da lå dos Santos på kanvasen uten å kunne forsvare seg skikkelig, og dermed stoppet dommer Herb Dean kampen.

Forhåndsanalyse: Blir Miocic «tungvektsforbannelsens» overmann?

Men Miocic fikk uansett dårlig tid etter at dos Santos hadde truffet ham med to lave spark som rammet venstreleggen hans – i løpet av det første minuttet.

– Den foten ser nesten brukket ut. Han halter veldig, sa UFC-kommentator Joe Rogan.

Se helgens UFC-stevne i opptak på Viaplay Fighting.

Miocic har nå tangert UFC-rekorden ved å forsvare tungvektstittelen sin to ganger, og i en divisjon der «alle slår alle» kan amerikaneren nå bli den første som klarer det tre ganger. Etterpå innrømmet han at fotskaden var et problem:

– Det var fryktelig, og det gjorde veldig vondt.

Tungvektsoppgjøret var hovedkampen på et stevne som inneholdt flere store kamper. Polske Joanna Jedrzejczyk forsvarte stråvekt-tittelen sin mot brasilianske Jessica Andrade. Hun har nå forsvart tittelen fem ganger, og er sammen med Demetrious Johnson den mest stabile mesteren i UFC.

Les også: Meek skadet – må trekke seg fra kampen i Stockholm

Andrade var hele tiden en trussel med sin slagkraft, men Jedrzejczyk var overlegen teknisk og styrte kampen i fem runder ved å holde distansen og prikke inn slag og spark. Da hun jublet for poengseieren var riktignok en diger «Donald-kul» synlig i pannen til Jedrzejczyk – et resultat av Andrades fulltreffer i første runde.

Dommerne hadde uansett 50-45, 50–44 og 50–45 i favør Jedrzejczyk.

AVGJØRELSEN: Stipe Miocic har nettopp senket Junior dos Santos med et høyreslag. Dommeren stoppet kampen sekunder senere. Foto: Gregory Payan AP

Veteranen Frankie Edgar rundjulte stortalentet Yair Rodriguez i to runder, før kampen ble stoppet mellom andre og tredje runde etter at sistnevntes venstreøye var fullstendig gjenklistret.

Og Demian Maia får nå mulighet til å kjempe om weltervekt-tittelen etter at han vant på poeng mot Jorge Marsvidal. Sjekk UFCs sider for alle resultatene.

Se helgens UFC-stevne i opptak på Viaplay Fighting.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder