FIKK GJENNOMSLAG: Emil Weber Meek protesterte etter helgens tap. Nå har han fått medhold, og står derfor uten tap på sine fem siste kamper. Her er han avbildet på trening hjemme i Trondheim i forkant av sin siste kamp.

FIKK GJENNOMSLAG: Emil Weber Meek protesterte etter helgens tap. Nå har han fått medhold, og står derfor uten tap på sine fem siste kamper. Her er han avbildet på trening hjemme i Trondheim i forkant av sin siste kamp. Foto:MMA Trondheim,

MMA-Meek fikk strøket tap etter protest

Emil Weber Meek (26) tapte på poeng i MMA-møtet med Piotr Danielski i Polen i helgen. Nå har et uavhengig dommerpanel omgjort kampen til såkalt «no contest».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Norges mest profilerte MMA-utøver sto med fire strake knockoutseirer før «bortemøtet» med Danielski på «Arena Berserkerow»-stevnet i helgen, og 26-åringen var særdeles misfornøyd etter det sure tapet i hans første kamp på 16 måneder.

– Vi har sendt inn en klage og håper den går igjennom slik at resultatet blir endret. Hvis de mot formodning slår seg vrange, blir det call out og trashtalk til jeg får omkamp, og muligheten til å ordne opp i dette, sa Meek til VG for to dager siden.

Nå er altså resultatet gjort om, og allerede endret på MMA-statistikksiden Sherdog.

«Vi har besluttet å endre dommen «no contest» og gjøre vårt ytterste for å sette opp en ny kamp mellom de to ved neste galla.» heter det på arrangørens Facebook-side nå i kveld.

Jaget knockoutseier

Tre uavhengige dommere har sett over TV-bildene fra kampen, og kommet frem til at den opprinnelige dommertrioens avgjørelse ikke var rettferdig. To av dem hadde 29-28 i favør Danielski, og den siste dommeren hadde 28-28.

Youtube: Se kampen i opptak her - Meek entrer buret etter ca. 2.39.

Men det som vakte mest oppsikt var det som skjedde i den tredje og siste runden da Danielski spyttet ut, eller mistet, tannbeskytteren. Den polske fighteren virket lite interessert i å komme i gang igjen med kampen, og ringdommeren lot ham få en veldig lang pause i en periode da Meek var totalt overlegen.

Etter at kampen omsider hadde gått tiden ut, så pep hjemmepublikummet voldsomt mens Danielski ble utropt som vinner. Nå kan det tyde på at Meek får muligheten til å møte ham på nytt.

På plass i Las Vegas

Men det spørs om det er det som opptar 26-åringen mest nå. Han er nemlig på plass i Las Vegas sammen med treningskamerat og MMA-kollega Thomas Rønning Formo. De forbereder seg til audition for å komme med i realityserien «The Ultimate Fighter» i regi av gigantorganisasjonen UFC.

De som blir tatt ut til å delta der har store muligheter for å nå stjernehimmelen i MMA-verden ettersom TV-serien får stor oppmerksomhet på kanalen FOX i tillegg til at fans over hele verden følger med.

Også den Håkon Foss, som til daglig har base i Oslo, skal reise til Las Vegas i april for å prøve å komme seg med i realityserien.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder