KAMPKLAR: Bokseforbundet World Boxing Organixation (WBO) har bestemt at deres tittel i super mellomvekt skal gå til vinneren av kampen mellom Tim-Robin Lihaug (bildet) og Arthur Abraham. Matchen går i Berlin lørdag. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Lihaug: – Kan bli en av landets største idrettsprofiler

Klar for tittelkamp lørdag

Møter barndomsidolet i ringen

Oslo (NTB): Bokseren Tim-Robin Lihaug forbereder seg til det han spår vil bli berømmelse over natten. Først må han slå seg til seier mot barndomsidolet Arthur Abraham i veteranens egen hule.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Lørdag går bergenseren i ringen mot tidligere verdensmester Abraham på 36-åringens hjemmebane i Berlin. Tirsdag morgen satte nordmannen kursen for den tyske hovedstaden. Mandag hadde sin siste treningsøkt på norsk jord før oppgjøret.

– Jeg har store planer om å slå Abraham. Gjør jeg det, blir jeg vel fort en av de største idrettsprofilene i Norge over natten. Slår jeg ham, vil det være en av de aller største prestasjonene gjort av en norsk bokser. Da vil markedsverdien min øke betraktelig, sier Lihaug til NTB.

Les også: Pacquiao la opp i april - nå skal han tilbake

– Hvordan vil du i så fall takle en slik type berømmelse, tror du?

– Jeg tror det skal gå veldig fint. Det er uansett ikke noe jeg tenker mye på, svarer 23-åringen.

Tenker ikke på tap

Selv et tap vil kunne være gunstig for bergenserens videre boksekarriere.

– Skulle jeg tape, men likevel gjøre en god kamp, vil det gi meg et løft. Men tap er ikke noe jeg tenker på, sier Lihaug, og gjentar at han har vinnerplaner mot den aldrende bokseveteranen.

Bergenseren, som bokser i klassen supermellomvekt, er lite lysten på å snakke om Abrahams styrker og svakheter, samt om egen taktikk. Han letter likevel litt på sløret om hva han tenker.

LIHAUGS BARNDOMSIDOL: Tidligere verdensmester Arthur Abraham (Tyskland) (t.h.) avbildet i 2008. Foto: Lise Åserud NTB scanpix

– Arthur har en erfaring på aller høyeste nivå som få andre har. Han har vært i toppen i godt over ti år nå, sier Lihaug.

Så du denne? Brækhus bekrefter UFC-møter

– I tillegg har han alltid vært sterk fysisk. Han er kjent for å ha et godt forsvar, og for å være en som slår tungt. Men han har svakheter. Han er bare en bokser.

– Er han like god som før?

– Han er litt gammel nå, men jeg tenker ikke på det. Jeg forbereder meg på den beste versjonen av Arthur Abraham, forsikrer 23-åringen, som kan få åpnet nye dører ved seier.

– Jeg blir topp fem i verden med seier. Da vil jeg bli et av de største navnene i den vektklassen, og da kan en VM-kamp være like rundt hjørnet. Men jeg er bare 23 år. Jeg har ikke hastverk, poengterer Lihaug.

Glad for støtten

Lihaug beretter om stor interesse i hjembyen.

– Det er koselig at folk følger med på boksing. Mange ser fram til lørdag, sier 23-åringen, som føler seg «overraskende rolig» før kampen.

– Jeg er nesten litt urolig over at jeg er såpass rolig, jeg hadde nok sett for meg en litt mer stresset følelse. På den annen side er jeg alltid ganske rolig før kamp, påpeker Sauerland-bokseren muntert.

Husker du? Hyller Ali: – Han var tidenes største idrettsmann

Lihaug er takknemlig for at han har unnsluppet skader og sykdom i forberedelsene. Han føler seg helt klar.

– Jeg kunne ikke gjort mer, jeg har gjort jobben på trening. Ingenting har påvirket meg negativt. Det er en deilig følelse, sier bokseren.

Som en del av oppladingen skal døgnet «snus» fram mot helgen.

– Jeg må snu litt om på døgnet, siden kampen vår går sent på kvelden lørdag. Det er en del av det å være best mulig forberedt, fastslår 23-åringen.

(©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder