FØRSTE TAP: Kenneth Bergh gikk på sitt første offisielle tap i MMA-buret i natt. Dette bildet er fra 2016. Foto: Bjørn S. Delebekk

Bergh med nytt tap foran UFC-presidenten

Kenneth Bergh (29) tapte på submission i første runde mot brasilianske Antonio Trocoli (28), og gikk på sitt første offisielle tap i karrieren. Men det er andre gang han misser foran UFC-president Dana White.

Da 57 sekunder gjensto av første runde, måtte Bergh «tappe ut» etter at Trocoli hadde fått festet en «neck crank». Ett minutt tidligere hadde Bergh blitt tatt ned på bakken av Trocoli, som pådro seg en stygg skade i venstrefoten tidlig i kampen som ble vist direkte på ESPN og UFC Fight Pass.

Bergh dominerte de første to minuttene, presset Trocoli mot burveggen og pepret venstrebenet til Trocoli med knær. Men så ble nordmannen tatt ned, og Trocoli avgjorde kampen i den første av de tre stipulerte rundene.

les også

MMA-Bergh tilbake i natt: – Øyeblikk som det her jeg har ventet så lenge på

«Dana White’s Contender Series» er en ny måte å rekruttere nye fightere til UFC, og alle de fem vinnerne av de fem kampene i Las Vegas i natt fikk kontrakter av White. Han skrøt voldsomt av Trocoli, som vant kampen til tross for det som trolig er et brudd i venstrefoten.

les også

Jones med knepen poengseier – Nunes senket Holm

Det er tre år siden Bergh, et av de mest spennende prospektene i norsk MMA, tapte «kvalifiseringskampen» i «The Ultimate Fighter» mot Kevin Spicely. Da satt White ringside, og den mektige UFC-stjefen var på plass igjen i natt sammen med gigantorganisasjonens «matchmaker» Sean Shelby.

Oppgjøret mot Trocoli gjelder også som offisiell kamp, i motsetning til «oppvisningskampen» i 2016. Dermed står Bergh nå med ett tap og seks seirer i karrieren.

les også

MMA-Marthin tapte tittelkampen på knockout

Bergh har signert en toårskontrakt med UFC, og skal fortsette å konkurrere til tross for et tap i den første kampen.

– Jeg legger aldri planer etter matchene mine. Det finnes bare oppkjøringen og selve matchen, etter det er det åpent og man kan begynne å se seg rundt igjen, men før er det som sagt bare matchen som gjelder, sa Bergh til VG før nattens kamp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder