SUPERMUSA: Demetrious Johnson (t.v.) har rett og slett mangel på kvalifisert motstand. Men overraskende tok leverte Tim Elliott en god kamp i Las Vegas i helgen. Foto: John Locher AP

UFC: «Mighty Mouse» fikk kjørt seg

Lille Demetrious «Mighty Mouse» Johnson (30) var enorm favoritt før møtet med Tim Elliott (29) i sitt niende tittelforsvar i fluevektdivisjonen.  Men verdens for øyeblikket beste MMA-utøver uansett vektklasse fikk trøbbel.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Elliott vant nylig realityserien «The Ulitmate Fighter 24», og hovedpremien var rett og slett en tittelkamp mot verdens mest suverene MMA-fighter. Noen vil kanskje heller kalle det en straff... Men Elliott overrasket, og gikk respektløst til verks.

– Jeg tror første runde overrasket Johnson, og «Mighty Mouse» hadde noen dårlige første fem minutter, sier MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG.

Forhåndsanalyse: «Mighty Mouse» jager legendens tittelrekord

Det så blant annet veldig stygt ut for Johnson i den første runden da Elliott hadde ham i et giljotin-grep som så veldig stramt ut. Men Johnson klarte å komme seg ut, og de fire neste rundene hadde 30-åringen stort sett kontroll på utfordreren. Dommerne kåret ham til suveren vinner på poeng.

Se UFC-stevnet i opptak på Viaplay Fighting. Se resultater på UFCs sider.

DOMINERTE: Etter en litt trøblete første runde tok Demetrious Johnson (øverst) kontrollen i tittelkampen. Etter fem runder vant han klart på poeng. Foto: John Locher AP

– Elliott gikk noe overraskende tiden ut, men vi skal ikke glemme at hvert eneste angrep som kom etter runde en var Johnson sine. Vi forventer kampstopp, enten knockout eller submission, når det er den beste i verden uansett vektklasse som går kamp. Det at han ikke fikk det betyr ikke at det var en dårlig kamp. Kampen var langt mer spennende og usikker enn jeg forventet, og det er bare positivt for Johnson, legger Roaldsnes til.

Fem år uten tap

Johnson har aldri tapt en kamp i fluevekt, og sist han gikk tapende ut av buret var mot Dominick Cruz i tittelkampen i bantamvekt for over fem år siden. Siden da har Johnson stort sett vært overlegen, og på herresiden i UFC er han den eneste nåværende mesteren som har forsvart tittelen mer enn én gang.

MMA studio: Norsk program på Youtube med aktuelle gjester

Han har tangert tittelforsvarsrekken til den kanadiske legenden Georges St-Pierre som også forsvarte sin UFC-tittel ni ganger. Den som troner øverst på lista er brasilianeren Anderson Silva som har ti strake tittelforsvar med positivt resultat.

– Han bør prøve å forsvare tittelen en tiende gang for å tangere Anderson Silvas rekord, og deretter kan jo divisjonen over være aktuell å tenke på i det minste, mener Roaldsnes.

Det er fortsatt Cryz som er mester i bantamvekt, men den skadeutsatte fighteren har bare gått tre kamper på de fem årene etter møtet med Johnson. Sistnevnte kommer muligens til å møte Joseph Benavidez som vant mot Henry Cejudo i helgen.

Problemet er bare at Johnson allerede har slått ham to ganger. Supermusa mangler rett og slett verdig motstand...

PS! Førstkommende helg skal Emil Weber «Valhalla» Meek i aksjon på hovedkortet i UFC 206 i Tornoto. VG er til stede i Canada og følger den norske MMA-stjernen tett.

Les også

 1. UFC-analyse: «Mighty Mouse» jager MMA-legendens tittelrekord

  Demetrious «Mighty Mouse» Johnson (30) er verdens beste fighter uansett vektklasse, og har ryddet divisjonen sin for…
 2. UFC: Whittakers knockoutseier sender ham opp i «det gode selskap»

  Australske Robert Whittaker (25) vant på knockout mot Derek Brunson (32) i Melbourne, og blander seg med det inn helt i…
 3. MMA-Hamlet feiret debutseieren med kona: – Det kuleste jeg har gjort

  Marthin Hamlet Nielsen (24) har deltatt i store mesterskap som landslagsbryter, men er klar på at det ikke er noe som…
 4. UFC: Her må Hermansson gi seg mot Ferreira

  Jack Hermansson (28) fikk det fryktelig tøft på bortebane mot Cezar «Mutante» Ferreira (31), og måtte gi seg i den andre…
 5. UFC: OL-mesteren ydmyket av «Mighty Mouse»

  Henry Cejudo (29) tok OL-gull i bryting i 2008, og var ubeseiret i MMA-buret før tittelkampen mot Demetrious «Mighty…
 6. VG og MMA-revyens liste for 2015: Her er UFC-sirkusets aller største stjerner!

  2015 har vært et nytt dramatisk år i UFC, og det toppet seg med flere gigantkamper og overraskelser i desember.
 7. UFCs minste mester var overlegen igjen

  Demetrious «Mighty Mouse» Johnson (29) forsvarte fluevekttittelen for syvende gang etter å ha gjort utfordrer John…
 8. UFC: Supermusa satte uslåelig rekord

  Demetrious «Mighty Mouse» Johnson (28) viste hvorfor svært mange mener han er verdens beste mannlige MMA-utøver uansett…
 9. UFC: Ny maktdemonstrasjon av «Mighty Mouse»

  Demetrious «Mighty Mouse» Johnson (28) er den minste…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder