MÅ VENTE PÅ RETURMØTET: Vladimir Klitsjko (t.v.) har ventet lenge på å møte Tyson Fury igjen. Nå må han vente en stund til. Her er de to på en pressekonferanse i Köln i april. Foto: Martin Meissner Ap

Storkampen mellom Fury og Klitsjko utsatt

Bokseren Tyson Fury (27) har pådratt seg en ankelskade, og forsvarer derfor ikke tungvektstittelen mot Wladimir Klitsjko (40) 9. juli.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det melder Fury i en video på sin Instagram-konto i ettermiddag, og kampen i Manchester 9. juli blir dermed utsatt.

– For ti dager siden løp jeg meg en tur og vrikket ankelen. Jeg har tatt røntgen for en uke siden og ble rådet til å holde meg rolig i seks uker. Nå har jeg fått en ny vurdering, og rådet er det samme, sier Fury.

Fury slo Klitsjko og sang Aerosmith-låt oppe i ringen

– Jeg beklager til alle som har booket datoer, men jeg kan forsikre om at kampen blir noe av på et senere tidspunkt, fortsetter 27-åringen.

Det var 28. november i fjor at han vant fortjent på poeng mot Vladimir Klitsjko i Düsseldorf. Han tok samtidig tittelen som verdens tungvektskonge fra ukraineren som ikke hadde tapt en kamp siden 2004.

Klitsjko har foreløpig ikke kommentert utsettelsen, men la ut denne Twitter-meldingen kort tid før Furys skade ble kjent:

Mens Fury nå har kontroll på to av de største VM-beltene (WBO og WBA), så har landsmannen Anthony Joshua IBF-beltet. Det skal han forsvare i London i morgen kveld mot Dominic Breazeale. Den kampen sendes direkte på Viaplay.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder