SØNDERKNUST: Alexander Gustafsson gråt etter å ha blitt knocket ut foran hjemmefansen i Stockholm i natt. Foto:Anders Kvaal,VG

UFC: Svenskehelten knocket ut på hjemmebane - brast i gråt

STOCKHOLM (VG) Det kokte i Tele2 Arena da Alexander Gustafsson (28) kom inn til Zlatan Ibrahimovic' tolkning av den svenske nasjonalsangen. Men festen fikk en brå slutt da Anthony Johnson (30) vant på knockout i første runde.

  • Per Opsahl

Artikkelen er over fem år gammel

Dermed ble det som lenge var en festaften for den svenske MMA-stjernen brått til et mareritt. Stemningen var fantastisk da han entret buret mens Zlatans tolkning av «Du gamla, du fria» dundret over anlegget.

Youtube: Hør versjonen her

Festen fikk en brå og nådeløs slutt. To minutter og 15 sekunder ut i den første av de fem stipulerte rundene stoppet dommeren kampen.

- Jeg ble rett og slett tatt i dag. Takk snille dere for at dere kom, sa en gråtkvalt Gustafsson og høstet enorm jubel fra de nærmere 30.000 på tribunen.

Han hadde ingenting å si på at kampen ble stoppet, og det var første gang i karrieren at 28-åringen tapte på knockout.

- Han er en ekstrem atlet, og jeg føler med ham siden han står her og gråter, sa Johnson oppe i buret etter seieren.

Han står nå med 19 seirer på 23 kamper i karrieren, og 13 av dem har kommet på knockout.

Se opptak av hovedkampene i Stockholm på CSports.

Fikk finger i øyet

Dramatikken startet etter at Johnson måtte ha en pause fordi han fikk en finger fra Gustafsson i øyet. Etter noen sekunders pause ble kampen satt i gang igjen, og Johnson rystet Gustafsson med et par solide treffere.

FLERE FULLTREFFERE: Anthony Johnson kastet seg over en sjanseløs Gustafsson som aldri kom seg ut av problemene. Etter et par knallharde høyreslag var kampen over. Foto:Anders Kvaal,VG

Svensken prøvde å komme seg unna, men Johnson luktet at hjemmefavoritten var i trøbbel og jaget ham rundt i buret.

Da Gustafsson gikk ned i kanvasen ble han stående på alle fire med Johnson på ryggen. Johnson traff med det ene slaget etter det andre og etter to knallharde høyreslag gikk dommeren inn og stoppet det hele.

Det ble helt stille i Tele2 Arena, og en sønderknust Gustafsson fikk trøst.

- Det var en helt magisk stemning. Nå må jeg bare tilbake og jobbe med treningen min, sa Gustafsson.

- Jeg hørte at hjørnet hans sa «frontkick» og da tenkte jeg «kom igjen» og kontret det. Jeg er tidligere kickbokser og vet hvordan jeg skal gjøre det, forklarte vinneren på pressekonferansen.

Nå blir det Anthony «Rumble» Johnson som får sjansen til å møte UFC-mesteren i lett tungvekt, Jon Jones. Han fulgte dramatikken på TV hjemme i USA, og skrev «wow» på Twitter da avgjørelsen kom. Da hadde han først skrevet «Jeg er ikke imponert» før han slettet det igjen.

- Jeg mener (Anthony) Johnson er den beste av de to, svarte Gustafsson da han på pressekonferansen etterpå fikk spørsmål om hvem han hadde som favoritt i den kommende tittelkampen.

- Tusen takk, svarte en smilende Johnson som satt sammen med Gustafsson på podiet.

Jones er regnet for å være den beste MMA-utøveren uansett vektklasse, og til dags dato er det Gustafsson som har vært nærmest å slå mesteren som nylig testet positivt for kokain - uten at det har fått noen sportslige konsekvenser.

Gustafsson og Jones møttes i en legendarisk kamp i 2013, men nå blir det ikke noen reprise på den kampen med det første.

VG+: Les historien om Gustafsson som havnet i fengsel som tenåring og nå hylles han av Zlatan Ibrahimovic.

Uansett har vi neppe sett det siste til den svenske MMA-helten som på kort tid har vokst til å bli en av UFC-sirkusets aller største stjerner.

- Jeg er ikke bekymret for noe som helst, jeg bare ser fram til hva som skjer fremover. Vi har en større fanbase en noen gang, sa Gustafsson på pressekonferansen før han forklarte hvorfor han ikke klarte å holde tårene tilbake etter tapet:

- Jeg var så skuffet over å ha tapt foran 30.000 fans, men dette gjør meg bare sterkere, forklarte 28-åringen.

Les også

Mer om

  1. Kampsport

Flere artikler

  1. UFC: Snart koker det i Stockholm: - Helt crazy

  2. UFC-Gustafsson til VG om presset: - Det trigger meg

  3. UFC-analyse: Total eufori eller total depresjon

  4. Svensk MMA-stjerne: - Jeg var svært nær å legge opp

  5. Svenskenes MMA-stjerne la opp på direkten etter nytt tap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder