FULL KONTROLL: Demetrious Johnson nøytraliserte John Dodson (t.h.) fullstendig i helgens oppgjør i Las Vegas. Foto: John Locher , Ap

UFCs minste mester var overlegen igjen

Demetrious «Mighty Mouse» Johnson (29) forsvarte fluevekttittelen for syvende gang etter å ha gjort utfordrer John Dodson (30) til en sjanseløs statist.

Artikkelen er over fire år gammel

Det andreoppgjøret mellom de to fighterne ble ikke noe dramatisk fyrverkeri, men det ble et studium i hvordan en antatt farlig motstander kan bli plukket fra hverandre. Da de to kjempet om den samme tittelen i januar 2013, så traff Dodson med flere harde slag som rystet mesteren.

Forhåndsanalyse: Det tekniske vidunderet forsvarer tittelen

EN AV DE VIRKELIG STORE: Demetrious Johnson får beltet av UFC-president Dana White. Den lille 29-åringen virker utilnærmelig i fluevektklassen. Foto: John Locher , Ap

Men i MGM Grand Garden Arena var ikke Dodson i nærheten av å skape problemer for «Mighty Mouse».

– Dodson var før kampen ansett som en av de mest kredible trusselene, men i etterkant av kampen blir han nok bare sett på som en av motstanderne i mengden. Det var en ren oppvisning i teknisk perfeksjon fra ende til annen. Tidlig i kampen gikk Dodson over i forsvarsmodus og hadde ingenting mer å komme med, sier MMA-revyens redaktør Andreas Roaldsnes til VG.

MMA-revyen: Hør den siste podcasten om UFC 191

Les også: Supermusa satte uslåelig rekord

Dodson var i forkant av oppgjøret meget offensiv verbalt, og Johnson benyttet anledningen til å ta igjen etter at seieren var sikret.

– John Dodson sa jeg er søppel og at jeg er kjedelig, men se på fjeset mitt - jeg er penere enn en «motherf....». Det er dit man kommer med teknikk, sa en selvsikker Johnson etter at to av dommerne hadde poengseier 49-46 og den siste 50-45 i mesterens favør.

Nå er det store spørsmålet hvem i alle dager som skal gi Johnson skikkelig kamp om tittelen før han når Andersons Silvas UFC-rekord på ti tittelforsvar.

PS! Demetrious Johnson har tapt to kamper i karrieren, men det var før fluevektdivisjonen ble opprettet. Han tapte på poeng mot Brad Pickett i 2010 og Dominick Cruz i 201. «Mighty Mouse» står bokført med 23 seirer og én uavgjort så langt i karrieren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder