AVGJØRELSEN: Her treffer Tyron Woodley med et høyreslag som tar Robbie Lawler fullstendig på senga. Sekunder senere er kampen over. Foto: Viaplay

Mesterlig knockout i UFC

Tyron Woodley (34) hadde ikke gått kamp på halvannet år, men fikk likevel sjansen til å utfordre weltervektmester Robbie Lawler (34) på UFC 201 i Atlanta i natt. Det endte med en kontant knockout i første runde.

Artikkelen er over tre år gammel

Litt over to minutter ut i den første runden traff Woodley med et høyreslag som senket Lawler, og liggende med ryggen mot burveggen måtte mesteren tåle tre-fire slag til før dommeren helt korrekt stoppet kampen.

Forhåndsanalyse: Vinneren av «årets kamp 2015» forsvarer tittelen

Se opptak av nattens stevne på Viaplay

Dermed fikk Lawlers periode på toppen av weltervekttronen en brå slutt. Etter at han slo Johny Hendricks i tittelkampen i desember 2014 har han forsvart beltet to ganger. I thrillerkampen mot Rory MacDonald for et år siden, og mot Carlos Condit i januar.

Nå ble han den syvende mesteren i UFC så langt i år som har mistet tittelen.

Kaoset fortsetter - ny mester knust på UFC 200

– Det er hva det er. Han fintet meg og traff med et høyreslag, sa Lawler da han ble intervjuet oppe i buret etter nederlaget som totalt var hans 11. på 39 kamper i karrieren.

Men Lawler hadde bare ett tap på sine ni siste kamper før smellen på UFC 201.

Drømmer om Diaz

Nå har den nye mesteren Woodley klare ønsker for hvem han vil møte i sitt første tittelforsvar. Han håper det enten blir Nick Diaz eller weltevektklassens siste «stabile» mester Georges St-Pierre som etter planen skal gjøre comeback etter nesten tre års pause.

Blodig UFC-oppgjør omtales som «tidenes beste»

– For å være helt ærlig vil jeg tjene litt penger. Dette er en sport der jeg er i posisjon til å tjene litt penger nå. Istedenfor å si at den og den personen fortjener sjansen nå, så mener jeg at Nick Diaz som er tilbake fra suspensjon (for å ha testet positivt på marihuana) om to dager. Jeg ville elsket å fighte mot ham, sa amerikanske Woodley som også antydet at han mer enn gjerne møter St-Pierre i New York i november.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder