COMEBACK: Mike Tyson, som her ble hedret før kampen mellom Deontay Wilder v Tyson Fury i februar, skal tilbake i bokseringen. Foto: Bradley Collyer / PA Wire

Mike Tyson (54) gjør comeback med oppvisningskamp: Får slakt av Tangstad

Bokselegenden Mike Tyson (54) gjør comeback i bokseringen. Han skal møte Roy Jones Jr. (51) i Los Angeles 12. september.

 • Mattis Holt
 • Nils Christian Mangelrød

Det står på Mike Tysons egne hjemmeside legendsonlyleague.com.

«Alt står på spill», er slagordet som står på nettsiden.

For Tyson har nå grunnlagt det han omtaler som en sportsliga for tidligere storheter og ikke bare kampsportutøvere, men baseballspillere, basketspillere, og andre. Det forteller han i en promovideo på Legends Only Leagues nyopprettede hjemmeside.

– Få tak i din agent, få tak i din manager og kom til meg og du lever storhetsdagene for andre gang, sier Tyson i promoklippet.

Her er videoen som fikk comeback-ryktene til å gå tidligere i år:

54-åringen, som bokset sin siste offisielle kamp i 2005, skal møte en annen gammel storhet: Roy Jones (51). Det er snakk om en 8-runders oppvisningskamp.

Jones, på sin side, bokset proffkamp så sent som i 2018. 51-åringen står med 66 seire og 9 tap i sin karriere.

SIST GANG: Slik endte det sist gang Mike Tyson var i aksjon i bokseringen, for 15 år siden. Han tapte mot irske Kevin McBride. På 58 proffkamper tapte Tyson kun seks. 44 av seirene var med knockout. Foto: SUSAN WALSH / AP

Kampen skal bokses i Los Angeles 12. september.

– Tøys og tull!, utbryter den norske bokselegenden Steffen Tangstad først til VG da han får høre om kampen.

– Jeg skjønner ikke vitsen, fortsetter Tangstad som selv bokset om VM-tittelen i tungvekt i 1986 mot Michael Spinks, som to år senere ble knust av Tyson i 1988.

– Det er bare dumt. Begge er over 50. Tyson ble slått ut av en «nobody» sist. Er det bare en oppvisningskamp er det bare for å vise seg frem. Hvis inntektene fra kampen går til en god sak er det bra. Men er dette for pengenes skyld så er det tåpelig. Da skjønner jeg ikke interessen, sier Tangstad.

TITTELMØTE: Steffen Tangstad sammen med Michael Spinks Foto: Hans Olav Forsang

Ifølge nettsiden til Tyson er det en sosiale medier-plattform, Tik Tok-konkurrenten Triller, som skal vise kampen. Ifølge TMZ skal også Triller lage en dokumentarserie som følger de to bokserne frem til kampen.

De siste månedene har det dukket opp videoklipp av intense Tyson-treningsøkter, noe som har fått ryktene til å gå om et mulig comeback. Nå virker det som at det blir en realitet allerede i høst.

Tangstad bokset i en periode da Mike Tyson var på vei opp, før den amerikanske bokselegenden tok sine titler senere på 80-tallet.

– Roy Jones jr. bokset i en fin tid og ble omtalt som den beste bokseren kilo for kilo, sier Tangstad om Tyson motstander.

Han understreker at Tyson har hatt sine problemer siden storhetstiden.

TILBAKE: I 2017 møtte VG Mike Tyson i Las Vegas. Da skrev han autografer før kampen mellom Floyd Mayweather og Conor McGregor. Nå skal han i bokseringen selv. Foto: Bjørn S. Delebekk

Tidligere bokser Thomas Hansvoll, som nå for tiden er boksetrener og ekspert på Viasat vet ikke om kampen blir noen god reklame for boksesporten.

– Jeg skal ikke være en glededreper å si at det er helt natta. Men jeg tenker litt på helsen til gutta også, sier Hansvoll som imidlertid også omtaler de to som skal i ringen for «überlegender» og to helt spesielle boksere, som tiltrekker seg enorm oppmerksomhet.

Han er enig med Tangstad i at pengene fra kampen burde gå til et godt formål, slik at det ikke bare blir en måte å klemme ut de siste bokseinntektene.

– Er det markedet som bestemmer og det er det jo ofte så er det en kul greie. Men jeg håper de ikke går «all-in» og går inn for å knocke ut hverandre. I en oppvisningskamp pleier man å holde igjen litt. Det er mer forsvarlig på den måten, sier Hansvoll.

– De er showkarer, men i en ordentlig boksesammenheng er gutta ferdig for lenge siden. Det vet de selv også. Men det er imponerende form Tyson virker til å ha kommet i den siste tiden, sier Hansvoll.

Tyson har lagt ut flere treningsvideoer på twitter-profilen sin nylig.

Men det er ikke bare Tyson som har hintet om et comeback. Også Tyson-rival Evander Holyfield har vært aktiv på sosiale medier den siste tiden, og i mai skrev han følgende:

– Er dere klare? Øyeblikket dere har ventet på ... «The Champ» er tilbake!

Han skrev også at han ville bokse veldedighetskamper fremover, men det er altså ikke duket for noen tredje omkamp mellom Tyson og Holyfield helt ennå.

Les også

 1. VG møtte Mike Tyson på jobb: «McGregor skal få det tøft, virkelig tøft»

  LAS VEGAS (VG) Mens Floyd Mayweather (40) og Conor McGregor (29) gjør sine siste forberedelser til boksekampen som…
 2. Knuste Tyson: Triumfen som ble starten på nedturen

  COLUMBUS (VG) Han sørget for en av idrettshistoriens aller største overraskelser, men ble deprimert og holdt på å spise…
  Pluss content

Mer om

 1. Mike Tyson
 2. Boksing
 3. Los Angeles

Flere artikler

 1. McGregor: Klar for «tidenes største» fight

 2. Sophie Elise: Håper å bli tatt seriøst som forfatter

 3. Pluss content

  Fantasy Premier League Gameweek 31+: Det beste wildcard-laget nå

 4. Han hadde et nært og intenst forhold til Ari Behn – nå hyller han vennen med en Ari-festival

 5. Pluss content

  VGs tabelltips: Slik ender Obos-ligaen 2020

Fra andre aviser

 1. Dette sier en presset Bohinen om sin egen stilling

  Aftenposten
 2. I dag gjør Deila comeback i Disney World – økt smitte bekymrer

  Aftenposten
 3. I dag gjør Deila comeback i Disney World – økt smitte bekymrer

  Fædrelandsvennen
 4. Fra sommervikar til sjef ut året: Slik skal han få fart på Rosenborg

  Aftenposten
 5. Fra sommervikar til sjef ut året: Slik skal han få fart på Rosenborg

  Bergens Tidende
 6. Fra sommervikar til sjef ut året: Slik skal han få fart på Rosenborg

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder