LYKKEMØTE: Cecilia Brækhus stråler på Ekebergsletta sammen med de 16 ungjentene fra organisasjonen «Bring children from streets». Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix

- Med Cecilias støtte kan vi oppnå hva vi vil

Norske Cecilia Brækhus er et forbilde for ungdom fra Kampalas slum

EKEBERGSLETTA (VG Nett) Norway Cup-favorittene fra Uganda bruker verdensmester i boksing, Cecilia Brækhus (31), som motivasjon.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
News — Bring Children From Streets

Brækhus er ambassadør for organisasjonen «Bring children from streets», en organisasjon som tilbyr skole og forskjellige idrettsaktiviteter til barn i slummen i Kampala, Ugandas hovedstad.

Boksestjernen har besøkt organisasjonen i Kampala flere ganger, og tirsdag kveld ble Brækhus mottatt av forventningsfulle fotballjenter da hun selv landet på Gardermoen tirsdag kveld.

- Det er utrolig morsomt å se på, og det er godt å se dem her i Norge. Jeg vet hvor mye de setter pris på å være her, sier Brækhus til VG på Ekebergsletta.

I ti år har organisasjonen sendt et fotballag til Norway Cup. I år benyttet Brækhus seg av sjansen til å se jentene i aksjon i strålende solskinn onsdag formiddag. Det ble satt stor pris på:

VGTV: Her er Brækhus på besæk i Kampala-slummen.

- Cecilia betyr veldig mye for oss. Hun er vår gode venn og hun har kommet hit for å se på oss. Med hennes støtte kan vi oppnå hva vi vil, sier Brenda Namusisi til VG.

Trente med norske jenter

Hun og femten andre ugandiske jenter trente sammen med samarbeidsklubben Vadmyra IL onsdag morgen.

- De er så flinke, og det går mye fortere med dem enn med oss. Vi lærer mye av hverandre, for vi har så forskjellige måter å spille på, sier Silje Blindheim.

- Hun er et stort forbilde

Cecilia Brækhus kom i kontakt med organisasjonen gjennom boksemiljøet i Bergen, der hun møtte Richard Kiwanuka. Sammen har de to blant annet fått til et boksetilbud for barn som står i fare for å havne i prostitusjonsmiljøet i Kampala.

VGTV: Se Brækhus møte jentene på Ekebergsletta.

- Cecila har betydd veldig mye for «Bring children from streets». Hun er et forbilde for alle, sier Kiwanuka til VG.

Brækhus' navn har nå blitt godt kjent i Kampala-slummen, og hver gang den norske boksestjernen går i ringen benker unge håpefulle seg for å se sitt store idol.

- Hun er en kjendis der nede. Hver gang det er kamp ordner jeg så de som vil får sett kampen, avslutter Kiwanuka.

I dag skal Brækhus ikke tenke på sin egen boksekarriere. Hun tar helt fri for å være sammen med jentene fra barnehjemmet.

- Vi skal ha en hyggelig dag og bare kose oss sammen, sier Brækhus.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder