ETTERLENGTET SEIER: Frank Mir (t.v.), som her veier inn før en kamp i 2010, knocket ut Antonio Silva (t.h.) i natt. Silva (t.h.) har ikke vunnet siden han møtte Alistair Overeem for to år siden da bildet er tatt. Foto:Neil Davidson og Eric Jamison,AP

UFC: Gammel mester viste ny storhet

MMA-veteran Frank Mir (35) hadde trolig vært ferdig med tap mot Antonio «Bigfoot» Silva (35) i Brasil i natt. Men den tidligere tungvektsmesteren slo til med en imponerende
knockout.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For etter fire strake tap var det en hardt presset Mir som gjorde et nytt forsøk i buret. Tap mot «Bigfoot» ville vært en ny bekreftelse på at det er på tide å legge opp, men Mir fikk vist at han har trent godt de siste månedene – særlig på bokseferdighetene.

Hovedkampen på «UFC Fight Night 61» i Porto Alegre i Brasil ble en kort affære. Hjemmefansen håpet naturlig nok på «Bigfoot» Silva, men da det var gått halvannet minutt av den første runden traff Mir med et venstre svingslag som senket «Bigfoot». Mir kastet seg over motstanderen og leverte slag og albuer før dommer Mario Yamasaki kastet seg inn og stoppet det hele.

Nå håper Mir på en ny kamp mot den pensjonerte stjernen Brock Lesnar som ryktes å være på vei tilbake i tungvektdivisjonen som er i ferd med å bli en skikkelig veteranliga.

– Det ville bli en stor kamp. Det er noe som kunne kastet navnet mitt enda lenger opp på listene. Det ville vært et fenomenalt oppgjør, og for å holde liv i den muligheten måtte jeg vinne i kveld, sier Mir som innrømmer at karrieren hang i en tynn tråd før kampen.

Fornøyd kone

– Det var litt sånn at jeg måtte vinne denne for å beholde jobben, ellers ville ikke kona mi ha latt meg gå til treningssenteret noe mer. Det ville ikke fått regningene betalt, og jeg måtte ha skaffet meg en 9-17-jobb, sier Mir som har tre biologiske barn og en stesønn.

Kona smiler nok bredt etter at Mir fikk med seg bonusen på 50.000 dollar (ca 375.000 kroner) for «kveldens prestasjon» på stevnet.

PS! Mir og Lesnar har møtt hverandre to ganger tidligere. Mir ble den første til å påføre Lesnar et tap i MMA-buret i 2008, og året etter møttes de igjen etter at Lesnar i mellomtiden hadde sikret seg tungvektstittelen. Da var det Lesnar sin tur til å vinne – på teknisk knockout. Lesnar la opp på grunn av skadeproblemer i 2011.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder