GIGANTMØTE: Floyd Mayweather (t.v.) er en av tidenes største boksere. Nå ryktes det at han skal i ringen mot MMA-stjernen Conor McGregor (t.h.). Foto: John Locker og Steve Marcus AP og AFP

Hevder Mayweather skal bokse mot McGregor: – Høres sykt ut

Ifølge The Sun skal ubeseirede Floyd Mayweather (39) snart annonsere at han gjør comeback og bokser sin 50. kamp. Motstander er angivelig MMA-superstjernen Conor McGregor (27).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den britiske tabloidavisen omtaler sin egen artikkel som «world exclusive», og Mayweather - med kallenavnet «Money» - skal tjene 100 millioner pund. Etter dagens kurs er det 1,2 milliarder kroner. McGregors «purse» skal være rundt 80 millioner kroner.

– Boksing og MMA er bransjer der ingenting overrasker. Spesielt ikke med to særegne typer som Mayweather og McGregor. Er det noen som kan få til dette, så er det dem, sier Viasats bokseekspert Thomas Hansvoll til VG.


– Det høres sykt ut i utgangspunktet, men dette er en kamp det blir interesse rundt, og da har den i prinsippet livets rett, legger Hansvoll til.

Amerikanske Mayweather bokset sin siste kamp i september i fjor, og hevdet at han ville legge opp etter å ha tatt sin 49. seier av like mange mulige som proff. Han har tjent enorme pengesummer i løpet av karrieren, og flere ganger toppet listen over verdens best betalte idrettsutøvere. I fjor bokset han også tidenes mest innbringende kamp da han vant på poeng mot Mayy Pacquiao.

I konflikt med UFC

TAPTE I MARS: Conor McGregor (t.v.) tapte for Nate Diaz i Las Vegas i mars. Omkampen har foreløpig ikke blitt noe av. Foto: Rey Del Rio Afp

Irske McGregor har på kort tid blitt MMA-sportens største stjerne. Mye på grunn av prestasjonene i buret, men også fordi han har et vesen som skaper enorm interesse rundt kampene hans.

Litt av magien forsvant da han nylig tapte for Nate Diaz, men McGregor har fått svært mye omtale de siste ukene på grunn av den pågående konflikten med UFC som førte til at han ble fjernet fra jubileumsstevnet «UFC 200» i Las Vegas 9. juli.

Bråket fortsetter: Nekter å møte noen andre enn McGregor

MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, tviler på at kampen blir noe av.

– I utgangspunktet har UFC alle rettigheter når det gjelder når og hvor McGregor konkurrerer. Det at det er snakk om en boksekamp endrer ikke på det. Det kan være en fortsettelse av maktkampen mellom UFC og McGregor. Det er veldig små sjanser for at denne matchingen kan ha noen rot i virkeligheten uten at UFC er med på det, til tross for riften mellom dem, sier Roaldsnes til VG.

– Helt klart en god bokser

Men The Sun skriver altså at det ligger an til å bli en kamp mellom McGregor og Mayweather i Las Vegas i løpet av sommeren. Det er altså snakk om en ren boksekamp, og det vil i så fall være proffdebuten til McGregor - mot en av tidenes beste boksere.

PENGEMASKIN: Floyd Mayweather (t.v.) har de siste månedene jobbet som promotor. Her er han sammen med Badou Jack etter en kamp i Washington DC sist helg. Foto: Amber Searls Reuters

– McGregor er helt klart en god bokser, men mangler selvfølgelig rutine. Til å være MMA-utøver er han en veldig god bokser med bra blikk, bra slagkraft og timing. McGregor er såpass spesiell i stilen at han kan få til noe, men kommer Mayweather til en slik kamp så godt forberedt som han pleier skal han vinne det greit, mener Hansvoll.

I mars var McGregor ute og sa at han mer enn gjerne ville møte Mayweather i bokseringen.

– Jeg mener - hvem ville ikke like å danse rundt i ringen med ham for 180 millioner dollar. Jeg vet for sikkert at han ikke ville ha tatt steget inn i min verden, en verden med ren, ubevæpnet konkurranse uten noen grenser. Men jeg ville garantert ha gått inn i hans verden, jeg ville mer enn gjerne ha bokset mot ham. Helt sikkert, har McGregor uttalt tidligere.

Hansvoll mener det ville generert enorm interesse blant boksefans og MMA-fans.

– Er det en kamp du også gjerne vil se?

– Ja, det er klart jeg har lyst til å se den. Det ville blitt et voldsomt oppstyr og ta helt av når det gjelder interesse. Jeg tror nok MMA-fansen ville blitt skuffet, det ville vært noe helt annet for McGregor hvis de hadde møttes i buret, mener Hansvoll.

Les også

 1. McGregor vil bokse mot Mayweather: – Jeg har nøkkelen til den kampen

  UFC-stjernen Conor McGregor (27) gjør sine siste forberedelser til helgens MMA-oppgjør mot Nate Diaz (30) i Las Vegas.
 2. «Pac Man» Pacquiao vil ha en kamp til før han blir politiker: Hevder at Mayweather kan gjøre comeback

  Floyd Mayweather (38) kan ha ombestemt seg. Han vil ikke legge boksehanskene på hyllen likevel - hvis Manny Pacquiao…
 3. Mayweather avsluttet med stil: – Min karriere er over

  Floyd Mayweather (38) tok sin 49. seier av like mange mulige, og befestet sin posisjon som verdens beste herrebokser…
 4. Nekter å tro at Mayweather legger opp etter lørdagens kamp

  Floyd Mayweather (38) insisterer på at lørdagens oppgjør i Las Vegas blir hans siste.
 5. Nå er pengene telt opp: Mayweather får nesten 1,8 milliarder kroner

  Tittelkampen mellom Floyd Mayweather Jr. og Manny Pacquiao levde kanskje ikke opp til forventningene sportslig.
 6. Mayweather om Pacquiao: – Han er en dårlig taper og en feiging

  Floyd Mayweather (38) flørtet med tanken om en omkamp mot Manny Pacquiao (36), men trekker tilbudet til filippineren.
 7. Mayweather fortsatt boksekongen - men ble pepet ut

  LAS VEGAS/OSLO (VG) Det var helt jevnt mellom Floyd Mayweather (38) og Manny Pacquiao (36) halvveis.
 8. Dette er storkampen som erstatter McGregor mot Diaz

  Conor McGregor (27) er definitivt ute av «UFC 200» i Las Vegas 9. juli.
 9. UFC-bråket fortsetter: Nekter å møte noen andre enn McGregor

  Etter at Conor McGregor (27) nektet å stille på gårsdagens pressekonferanse i Las Vegas er han definitivt kastet ut av…
 10. Conor McGregor snur: – Jeg har ikke lagt opp

  UFC-stjernen Conor McGregor (27) meldte for to dager siden at han la opp.
 11. Conor McGregor på Twitter: – Jeg legger opp

  UFC-stjernen Conor McGregor melder på Twitter at han legger opp, bare 27 år gammel.
 12. Her stoppes kjeften på Conor McGregor

  Conor McGregor (27) har virket uslåelig både verbalt og sportslig, men i dag tidlig møtte UFCs superstjerne sin overmann…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder