ENVEISKJØRING: Luke Rockhold (øverst) sørget for at Lyoto Machida var fullstendig sjanseløs i hovedkampen i helgens UFC-stevne i Newark, New Jersey. Foto:Julio Cortez,Ap

UFC: Rockhold kjørte over «Dragen»

NEW YORK (VG) Luke Rockhold (30) kom til møtet med Lyoto Machida (36) vel vitende om at han måtte vinne, og helst overbevisende, for å få en tittelsjanse i mellomvektdivisjonen. Han innfridde på alle punkter.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Rockhold har imponert voldsomt i sine fire seneste kamper, og bekreftelsen på at den amerikanske 30-åringen holder nivå til å kjempe om tittelen kom til fulle i helgens stevne.

Les også: UFC-analyse: Rockholds tittelsjanse ett steg unna

Etter halvannet minutt av den første runden traff Rockhold med et høyreslag som rystet Machida. Brasilianeren var omtåket og havnet på bakken der Rockhold blant annet forsøkte å få inn en giljotin som Machida kom seg unna.

Men han kom seg ikke unna alle slagene og albuene fra Rockhold som kontrollerte fullstendig resten av runden. Da pausesignalet gikk hadde han så vidt unngått å bli «choket», og sjanglet mot hjørnet sitt.

Han skulle få store problemer også i den andre runden, og etter halvannet minutt igjen ble han truffet med et hardt slag og måtte ned. Etter det kom han aldri opp igjen og måtte til slutt gi seg da runden var halvveis.

Da hadde Rockhold fått inn en «rear naked choke», og Machida «klappet ut» slik at dommeren stoppet kampen.

– Han ble ikke bare slått, han ble knust, sa UFC-kommentator Joe Rogan etter at kampen var avgjort.

Se hovedkortet fra helgens stevne i opptak på CSports (krever abonnement).

Drømmer om kamp i New York

Fra før var det bare Mauricio Rua og Jon Jones som hadde klart å stoppe «Dragen» Machida før full tid. Og Machida er en mann som ga mesteren Chris Weidman meget tøff kamp og tapte på poeng så sent som i fjor sommer.

IMPONERTE IGJEN: Luke Rockhold feirer seieren mot Machida. I bakgrunnen står treningskamerat og lett tungvekter Daniel Cormier (t.h.), Foto:Alex Trautwig,Afp

– Nå har jeg gjort min del av jobben, så (Chris) Weidman nå må du gjøre din del av jobben. Madison Square Garden - la oss skrive historie, sa Rockhold da han ble intervjuet oppe i buret.

Weidman møter Vitor Belfort i tittelkamp i Las Vegas i mai, og i løpet av året satser UFC på å få MMA legalisert også i New York. Dermed kan Rockholds ønske om å møte Weidman i mesterens hjemby bli oppfylt.

– Atter en gang presterer Luke Rockhold utrolig, og seieren kommer høyst sannsynlig til å gi ham tittelsjansen mot vinneren av Weidman og Belfort. Rockholds totale dominans over en av verdens beste MMA-utøvere og tidligere mestere som Lyoto Machida, er en utrolig beskjed til UFC og resten av divisjonen. Rockhold har eimen av mesterskapsmateriale, sier MMA-revyens redaktør, Andreas Roladsnes, til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder