FEIRET UFC-KONTRAKT PÅ ISLAND: Emil Weber Meek er godt i gang med innspillingen av «Råskap» på TV3. På bildet til høyre trener 27-åringen på Frontline Academy i Oslo. Foto: TV3 og Mattis Sandblad, VG

MMA-Meek feirer UFC-kontrakten med deltagelse i realityserie

Emil Weber Meek (27) er klar for UFC - MMA-sportens svar på Champions League. Mye av oppkjøringen blir gjort under innspillingen av TV3-serien «Råskap».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg skal vise at jeg er rå. Det er mer melkesyre enn jeg er vant til, men det er pyseøvelser i forhold til hva jeg driver med ellers, sier Meek selvsikkert til VG om konkurransene i TV-serien.

VIKING-STIL: Emil Weber Meek har fått mye oppmerksomhet for sine ferdigheter i MMA-buret. I tillegg har han med kallenavnet «Valhalla» markert seg som en ekte viking på tokt i utlandet. Her feirer han seieren mot brasilianske Rousimar Palhares. Foto: Kristian Skogmo

Litt fleipete sa han til VG før MMA-oppgjøret mot Rousimar Palhares at han må være en av Norges best trente utøvere.

Knuste Palhares: – Fikk vist verden hvor god jeg er

– Imponerende

Nå får han muligheten til å vise hva han er god for. Meek er en av 12 deltagerne i årets utgave av «Råskap» der norske idrettsutøvere av begge kjønn skal kjempe om seieren sammenlagt.

– Vi er selvsagt svært fornøyde med å ha fått med Emil i Råskap. Han må være den råeste idrettsutøveren vi har i Norge akkurat nå! Innspillingen har kun vart i noen dager, men han er allerede markert seg som et vandrende vikingraid i dette programmet. Etter å ha gjennomført de brutale øvelsene har han dratt rett på trening etterpå – det er ikke mindre enn imponerende, sier pressesjef i MTG, Line Vee Hanum, til VG.

Meek klar for UFC: – Jeg brølte av glede

Hun vil ikke avsløre flere av deltagerne i realityserien som blir sendt til høsten. Det skjer samtidig som Meek debuterer i UFC - den desidert største MMA-organisasjonen.

UFC-debuterer 3. september

Han skal møte tyske Jessin Ayari på «UFC Fight Night»-stevnet i Hamburg 3. september. Innimellom innspillingene av «Råskap» trener Meek sammen med MMA-utøverne i Mjølnir - teamet til Gunnar Nelson. Det er samme sted superstjernen Conor McGregor har tilbragt mange treningstimer de siste månedene.

– Jeg blir jo på Island så lenge jeg er med i TV-innspillingen. Men jeg får vedlikeholdt fysikken bra, og jeg er i meget god form, sier Meek.

– Er du ikke redd for å bli skadet under TV-innspillingen?

– Nei, det er jeg absolutt ikke, sier Meek.

PS! Det var proffbokseren Kai Robin Havnaa som gikk helt til topps i den første sesonmgen av «Råskap». Han vant foran den tidligere langrennsløperen Vibeke Skofterud.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder