ALVORLIG: Her ligger Frida Wallberg, foran øynene på blant andre Cecilia Brækhus, etter å ha blitt slått i bakken av sin australske motstander. Foto: Svensk Scanpix

Wallbergs kjæreste: - Denne natten har vært fryktelig

Frida Wallberg pådro seg hjerneblødning under en dramatisk boksekamp fredag kveld

Australsk motstander etter seieren: - Jeg er virkelig lei meg

STOCKHOLM (VG) Frida Wallberg (30) ble operert for hjerneblødning natt til lørdag. Hun ligger fremdeles i koma, og legene vet ikke når de kommer til å vekke henne.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL


- Det går dårlig, hun har det ikke bra i det hele tatt, sa trener William Nguesseu til Aftonbladet i natt.

Senerebekreftet kjæresten Robert Stridsberg til samme avis:

- Det er hjerneblødning.

Wallberg ble hasteoperert på Karlolinska sjukehus i den svenske hovedstaden i natt, og tilstanden til den svenske bokseprofilen er ukjent. Foreløpig ligger hun i respirator, og man vet ennå ikke når hun vil bli vekket.

- Hun ligger i respirator for å få hjelp til å puste. Dersom doktorene bestemmer seg for det, kan hun bli vekket i dag, men det kan også være at hun holdes i koma videre til hun blir bedre, melder kjæresten Robert Stridsberg i en SMS til Expressen.

Han har ikke hatt noen god natt på sykeshuset.

- Natten har vært fryktelig. Noe av det verste jeg har vært med på, sier han.

Dramatikken

Det ble dramatisk da Wallberg skulle forsvare VM-beltet sitt i super fjærvekt for tredje gang. Etter å ha dominert kampen de seks første rundene, ble Wallberg tydelig rystet i den syvende runden.

I den åttende runden ble hun truffet igjen og tok telling, men kom seg på bena. Prazak var raskt over sin motstnader og traff med et høyreslag som ikke virket spesielt hardt, men Wallberg gikk ned igjen og dommeren stoppet kampen.

Mens Prazak jublet villt, så fikk Wallberg store problemer i hjørnet etter at hun hadde klart å gå dit selv. En utmattet og tydelig preget Wallberg segnet til slutt om og ble liggende på kanvasen.

Dramatiske scener utspilte seg foran rundt 1500 tilskuere i Radison Blu Waterfront Congress Center i Stockholm.

Cecilia Brækhus satt sammen med VG på første rad og så Wallberg bli fraktet ut på båre med oksygenmaske - etter å ha fått behandling oppe i ringen i flere minutter.

- Nå tenker jeg ikke på kamp eller noen ting, nå tenker jeg bare på at Frida er OK. Dette er veldig ubehagelig å se på, sa en lettere sjokkert Brækhus til VG, mens Wallberg ble fraktet ut av bokseringen.

Saken fortseter under bildet!

HER SITTER BRÆKHUS RINGSIDE: Den norske bokseren håper det går bra med Frida Wallberg, som ble sendt til sykehus fredag kveld. Foto: Aftonbladet, Ola Axman

Prazak jublet først vilt for seieren, men sto gråtende i ringen med VM-beltet i super fjærvekt etter å ha sett motstanderen bli skadet.

- Jeg er virkelig lei meg, dette var helt forferdelig. Det føles ikke som noen seier. Man ønsker å vinne på knockout, men ikke når det blir på denne måten, sa Prazak.

Hun lyste opp da hun fikk hilse på Brækhus etter kampen, men var tydelig preget etter den tøffe opplevelsen.

- Du er en virkelig mester, skrøt 33 år gamle Prazak, som også har bokset mot amerikanske Holly Holm som nylig la opp boksekarrieren istedenfor å møte Brækhus.

Fikk skryt av Brækhus

Wallberg var ubeseiret foran gårsdagens kamp og sto med 11 seirer i proffkarrieren. Som amatør ble hun blant annet verdensmester. Den svenske bokseren startet kampen bra, og ledet klart på poeng da kampen endret totalt karakter.

- Hun bokser nydelig og viser at hun er en god bokser, sa Brækhus til VG mens hun studerte Wallberg i aksjon.

For ivrig

Det var ikke bare den norske boksedronningen som fikk seg en overraskelse da det gikk helt galt i den åttende runden.

- Hun ble nok litt for ivrig, men dette viser jo bare hvor uforutsigbart boksing kan være. Alt som gjelder nå er at Wallberg kommer seg igjen.

Et møte med Wallberg er nå selvfølgelig uaktuelt. Brækhus har ikke vært i ringen siden møtet med svake Mia St. John i april, og kommer nå til å få langt tøffere motstand i sine kommende kamper.

Tenåringen Oxandia Castillo fra Den Dominikanske republikk er en svært aktuell motstander. Hun imponerte stort ved å slå knockout på Hanna Gabriel fra Costa Rica i sin seneste kamp, og har vunnet ni av sine 12 kamper på knockout.

I tillegg er den franske veteranen Myriam Lamare et aktuelt navn, og et returmøte med knockoutmaskinen Anne-Sophie Mathis.

- Ingenting er klart, men jeg kan love at det blir flere store kamper på meg fremover, sa Brækhus.

SOLIDE TREFFERE: Frida Wallberg (t.h.) gikk i bakken og måtte ha medisinsk hjelp i ringen fredag kveld. Deretter ble hun sendt til sykehus med oksygenmaske. Til venstre er motstanderen, Diana Prazak. Foto: Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder