Hermansson tapte på teknisk knockout i København

Jack Hermansson (31) tapte på teknisk knockout i kveldens møte Jared Cannonier (34) på UFC-stevnet i København.

– Mange sa at jeg ikke skulle tatt denne kampen, men jeg vil slå de beste i verden. Jared viste meg at jeg ikke er der akkurat nå. Jeg beklager til alle jeg har skuffet, sa Hermansson da han ble intervjuet oppe i buret.

Se opptak av UFC-stevnet på Viaplay.

Hermansson gjorde det på forhånd klart at han ville prøve å få amerikanske Cannonier ned på bakken, og han klarte det også to ganger tidlig i kampen.

Men Cannonier forsvarte seg godt, og fikk kampen opp i stående posisjon igjen uten altfor store problemer. Hermansson misset også et par nedtakningsforsøk, og brukte muligens i overkant mye krefter i den første runden.

Det var en jevn runde, men Cannonier traff Hermansson med et hardt spark i sluttsekundene.

FIKK DET TØFT: JAck Hermansson (t.v.) tapte til slutt på teknisk knockout mot Jared Cannonier i København. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix

les også

Hermanssons dristige trekk: – Kall meg gjerne utaktisk

Tidlig i andre runde ble det avgjort. Cannonier traff med en uppercut, som rystet Hermansson og sendte ham på ryggen. Hermansson forsøkte å forsvare seg med Cannonier over seg, men tok imot for mange harde slag og albuer.

Dommeren grep inn og stoppet kampen før minuttet av den andre av fem stipulerte runder var gått.

les også

Konge av UFC-buret og følsom dyrevenn: – Jeg er skikkelig nerd

Pluss content

Tapet kom meget ubeleilig for Hermansson, som sto med fire strake seirer og var rangert som nummer seks i verden i UFCs mellomvektsklasse. Cannonier var på tiendeplass før lørdagens møte, og Hemansson takket ja til kampen med stor risiko istedenfor å vente på en mulighet til å møte noen av de over seg på rankingen.

Nå må den svensnorske fighteren vinne et par kamper for å komme seg tilbake i posisjonen han var.

Hermansson står nå med 20 seier og fem tap i MMA-karrieren. Han har seks seirer og tre tap i UFC, men vil trolig fortsatt være rangert blant de ti beste i sin vektklasse.

Neste helg skal mesteren Robert Whittaker forsvare tittelen sin i mellomvekt mot Israel Adesanya, og Kelvin Gastelum – rangert rett over Hermansson – skal møte briten Darren Til i New York i november.

Cannonier har for øvrig kommet ned fra tungvekt og lett tungvekt, og står med tre seirer av like mange mulige i UFCs mellomvektsklasse. Amerikaneren kan bli en meget farlig mann fremover.

Dansk jubel

Det ble voldsom stemning i Royal Arena i København da UFC-debutant Mark O. Madsen, tidligere OL-deltager som bryter for Danmark, vant på knockout i første runde mot italienske Danilo Belluardo.

35 år gamle Madsen har dermed ni seirer av like mange mulige i sin MMA-karriere, og kan bli en interessant herre å følge i lettvekt-divisjonen fremover.

Nicolas Dalby fikk også fart på hjemmepublikumet da han vant på poeng 29–28 fra alle de tre dommerne mot brasilianske Alex Oliveira.

Islendingen Gunnar Nelson tapte på poeng mot brasilianske Gilbert Burns.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder