GLEDESBRØL: Dustin Poirier får det «midlertidige tittelbeltet» rundt livet av UFC-president Dana White. Foto: Logan Riely / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Poirier slo Holloway - skal møte Nurmagomedov

Dustin Poirier (30) imponerte stor i lettvektsduellen mot fjærvaktmester Max Holoway, og sikret seg retten til å få møte det som kanskje er MMA-sportens mest dominerende utøver.

Khabib Nurmagomedov er utestengt frem til 6. juli etter de stygge scenene som oppstå da han slo Conor McGregor i oktober. Russeren har knust all motstand, og er regjerende mester i lettvekt.

Se nattens UFC-stevne i opptak på Viaplay.

Men det «midlertidige beltet», og retten til å møte Nurmagomedov i comebacket var det Poirier som sikret seg i natt.

les også

MMA-stjernen McGregor sier han legger opp

Holloway, som har vært fantastisk i fjærvekt der han også har tittelen, tok turen opp i lettvekt for å prøve seg. Det ble tøft for mannen som ikke hadde tapt en kamp siden møtet med McGregor i august 2013. Siden da har han vunnet 13 kamper – mye takket være slagstyrken og sin vanvittige utholdenhet.

les også

Suspendert i ni måneder etter skandalekampen mot McGregor

Det ble bråstopp mot Poirier, som var tydelig større og bedre rustet for vektklassen. I tillegg leverte han en imponerende kamp, og rystet Holloway en rekke ganger i de to første rundene.

RYSTET HOLLOWAY: Dustin Poirier hadde Max Holloway på svært gyngende grunn – særlig i de to første rundene. Foto: Logan Riely / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Utrolig nok gikk kampen tiden ut, og Holloway kjempet seg tilbake i oppgjøret. Men dommerne hadde 49–46 i favør Poirier. 30-åringen har hatt en lang og tøff MMA-karriere, der han har tapt viktige «vippekamper» – endelig gikk det hans vei.

les også

Skandalescener og arrestasjoner etter at Nurmagomedov knuste McGregor

– Jeg har betalt for dette beltet, som er en del av VM-beltet, med blod og tårer. Jeg har blitt knocket ut og vært langt nede, men reist meg igjen, sa en svært emosjonell Poirier da han ble intervjuet oppe i buret.

Han hadde også en klar beskjed til Nurmagomedov:

– «Get your shit together», unge mann! Vi har en kamp vi må gjennomføre!

NESTE UTFORDRING: Lettvektsmester Khabib Nurmagomedov blir trolig motstander for Dustin Poirier i sommer. Foto: Pavel Golovkin / TT NYHETSBYRÅN

I den andre hovedkampen på stevnet var det Israel Adesanya som vant på poeng mot Kelvin Gastelum, og trolig skal møte mellomvektsmesteren Robert Whittaker i nærmeste fremtid. Adesanya vant på poeng etter et vilt oppgjør.

Svensknorske Jack Hermansson kan også blande seg helt inn i toppen i vektklassen – han møter Jackare Souza, rangert på tredjeplass, i Florida om bare to uker. Hermansson er rangert på tiendeplass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder