SELFIE: En imponert Vladimir Klitsjko tok selfie med Cecilia Brækhus etter at kampen var over - men før dommerne hadde kommet med sine stemmer. Foto: Lars Baron , Getty Images

Brækhus er tilbake - Klitsjko feiret med selfie

HALLE/OSLO (VG) Cecilia Brækhus (34) trengte et par runder på å komme i gang, men så var hun fullstendig overlegen mot utfordrer Chris Namus (28) fra Uruguay.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«The first Lady» fikk som ventet ingen trøbbel med Namus i tyske Halle. Brækhus vant på poeng etter ti runder - i sitt comeback etter 15 måneder borte fra ringen.

Tungvektsprofilen Vladimir Klitsjko satt ringside og så Brækhus bruke hans varemerke - den solide venstrejabben. Han gikk opp og ga henne en klem i ringen mens de ventet på dommerstemmene.

Rørt trener mener Brækhus hedret hans avdøde mentor

– Great job, sa ukraineren til henne - så tok han selfie med den norske boksestjernen.

– Hva sa Klitsjko til deg ellers, spør VG?

– Han var ikke interessert i meg, han var bare interesert i å promotere skoen sin. Haha, neida - han var veldig fornøyd.

– Han var ikke sur for at du har stjålet jabben hans?

– Ha-ha - jeg tror han skjønte at både han og Johnathon har en finger med i spillet der.

– Han var veldig fornøyd med at jeg hadde brukt skoen hans, og ville vise de. Så var han veldig fornøyd med bra boksing. Da kan man ikke gjøre mer.

– Er venstrejabben ditt nye våpen?

– Det blir mitt «weapon of mass destruction»!

Til Viasat sa hun rett etterpå:

– Det var veldig greit. Det føltes som om jeg aldri hadde vært borte. Dette var oppvarming, nå blir jeg farlig!

Les også: Brækhus-motstander gikk på smell etter sextape-mareritt.

De ti rundene ble en ny maktdemonstrasjon av Brækhus, som tok sin 28. proffseier av like mange mulige i karrieren. Alle de tre dommerne hadde Brækhus som vinner i samtlige runder.

Namus fikk mye juling, men var en tøff kvinne som tålte mye.

Det er tydelig at venstrejabben er Brækhus’ nye våpen, for gjennom hele kampen prikket hun den inn gang på gang og fulgte opp med kombinasjoner, harde kroppsslag og uppercuter. Det er liten tvil om at den amerikanske treneren Johnathon Banks har tatt med seg mye av det han og den tidligere tungvektsmesteren Vladimir Klitsjko har jobbet med i flere år.

– Jeg tror Cecilia er overrasket over hvor mye hun tåler, sa Thomas Hansvoll på Viasat-sendingen. Han mente at Brækhus har utvidet sitt repertoar som bokser.

– Jeg trengte en skikkelig test, det var derfor vi valgte henne, sa Cecilia Brækhus selv til Viasat etterpå.

Det eneste som var spennende, var om motstanderen skulle klare å gå kampen ut - eller om vi skulle få oppleve en knockout fra Norges boksedronning.

Brækhus gikk offensivt ut fra start, mens Namus etter beste evne prøvde å krige tilbake.
Bergenseren bokset en god 2. runde, men ringhjørnet til Namus var i harnisk da de mente den norske kvinnen prøvde å dytte ned sin motstander.– Vær tålmodig, var rådet Brækhus fikk fra trener Johnathan Banks før 3. runde.– Cecilia ser veldig bra ut, sa Thomas Hansvoll.
Brækhus hadde flere fine kombinasjoner i 3. og 4. runde. Motstanderen så rystet ut i 5. runde, og var veldig sliten - men Namus kjempet videre.– Namus holder seg oppe fordi hun er så tøff, sa Hansvoll på direkten.
Mens motstanderen var utslitt, var Brækhus et eneste stort smil da 6. runde var over.
Spørsmålet var om Namus skulle klare å gå tiden ut, og utrolig nok klarte hun det.
– Det lå en knockout i luften, konstaterte Roar Petajamaa i Viasat-studioet.
Les også: Fikk du med deg innveiingen: – Tenkte bare på en stor sandwichPå forhånd var Brækhus stor favoritt. Hun reagerte på det med å si at det var «en kompliment med tanke på at jeg har vært borte så lenge». Samtidig advarte hun mot den - for mange - ukjente Namus.

PÅ PLASS: Vladimir Klitsjko var på plass i Halle. Foto: Bjorn S. Delebekk , VG

– Hun er en meget merittert bokser, men i Latin-Amerika og derfor er hun ikke så godt kjent i Europa, sa Brækhus til VG.

– Hun beveget seg som en sommerfugl, roste trener Banks etterpå.

– Det ser ikke ut som hun har vært borte.

Les også: Brækhus bokser i OL?

Den svenske bokseren Mikaela Lauren (40) sa på forhånd til VG at kampen ville bli «a walk in the park» for Brækhus. Hun fikk altså rett.

Denne uken ble det kjent at det kan komme til å åpne seg en mulighet for Cecilia Brækhus og andre proffer å delta i Rio-OL. Bergenseren utelukker selv ikke OL-boksing.

– Vi avventer beslutningen til det internasjonale bokseforbundet og setter ikke i gang med noe før det foreligger en realistisk kvalikmulighet, sa Olympiatoppens sommeridrettssjef Marit Breivik til VG.

Les også: Boksepresident: Brækhus & co. kan være med i OL

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder