UFC: OL-mesteren ydmyket av «Mighty Mouse»

Henry Cejudo (29) tok OL-gull i bryting i 2008, og var ubeseiret i MMA-buret før tittelkampen mot Demetrious «Mighty Mouse» Johnson (29). Det endte likevel med en total ydmykelse av utfordreren.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den amerikanske «supermusa» har vært fullstendig overlegen etter at han ble mester i den da nyopprettede vektklassen i september 2012. Cejudo var ansett som et nytt relativt enkelt offer, men med brytegull for USA fra Beijing i 2008, og en rekke solide seirer i buret var det noen som øynet en ørliten overraskelse.

Forhåndsanalyse: «Supermusa» møter OL-mesteren

Det tok ikke lang tid før det ble klart at Cejudo ikke var i stand til å true Johnsons tittel. Han tok riktignok Johnson ned, men sistnevnte spratt umiddelbart opp igjen og gikk brutalt til verks.

– Jeg ble rett og slett ydmyket, oppsummerte Cejudo til pressen etter tapet.

Viasport: Se høydepunkter fra kampen

Fått med deg denne? Jon Jones beklaget seg etter helgens comeback

TOK NED MESTEREN: Henry Cejudo (t.v.) klarte å få Demetrious Johnson ned på bakken, men det varte bare i noen få sekunder. Foto: John Locher Ap

Etter et par knallharde knær til kroppen, fulgt opp av slag var det nemlig over og ut for Cejudo etter drøyt to minutter av den første runden i MGM Grand Arena i Las Vegas.

– Da jeg traff ham med et kne mot leveren, så hørte jeg at han sa «ooooooohhhh», og jeg skjønte at det hele var over, oppsummerte Johnson selv da han ble intervjuet oppe i buret.

Han vant på teknisk knockout, og har med det forsvart tittelen sin i UFCs laveste vektklasse, fluevekt, hele åtte ganger.

– Særdeles imponerende

– Selv om Johnson var favoritt, så var det ikke mange som forventet at han skulle avslutte OL-mesteren i første runde. Det var særdeles imponerende å se måten det skjedde på, sier Sverre Humberset Hagen i MMA-revyen til VG og legger til:

– Johnson viste også nok en gang at han hele tiden tilføyer og utvikler nye teknikker og måter å vinne kamper på. I MMA snakker vi ofte om hvem som er best «kilo for kilo», og etter denne kampen befinner Johnson seg trygt på førsteplassen.

MMA-revyen: Etterdønninger fra UFC 197

Det kryr ikke akkurat av farlige utfordrere i fluevektklassen, og det er nærliggende å tro at Johnson kan ende opp med en superkamp mot bantamvektmesteren Dominic Cruz i nær fremtid. Det er også en interessant kamp ettersom Cruz var den siste som slo «Mighty Mouse» - på poeng i kampen om bantamvekt-tittelen i 2011.

UFC-bråket fortsetter - nekter å møte noen andre enn McGregor

Også Cejudo mener det er en god idé at Johnson prøver seg i vektklassen over - muligens for å slippe å ha den suverene 29-åringen i fluevektklassen.

– Jeg vil gjerne se hvor god han virkelig er. Han beviste mye i kveld, og jeg ble ydmyket. Jeg vil gjerne se hvor langt han kan ta dette, sa Cejudo.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SVEVER HØYT: Demetrious Johnson feirer seieren mot Henry Cejudo på spektakulært vis. Foto: John Locher Ap

– Johnson har rensket hele divisjonen, og har ingen reelle utfordrere igjen som stikker seg frem. Selv om Johnson har ambisjoner om å slå Anderson Silvas rekord i antall tittelforsvar (ti, red.anm.), så mener jeg at det er på høy tid at han nå utfordrer Cruz, sier Humberset Hagen.

Vil ha Silvas rekord

Men hovedpersonen selv er først og fremst ute etter Silvas rekord, og stresser ikke med en ny kamp mot Cruz som for øvrig skal forsvare sin tittel mot Urijah Faber i juni.

– Jeg har aldri vært redd for å ta kampen mot Cruz, men mitt største mål akkurat nå er å slå rekorden til Anderson Silva med antall tittelforsvar. Jeg tror jeg kan klare det, sa Johnson på pressekonferansen.

Les også: UFC-mester i 2458 dager - tapte på knockout

Silvas rekke med ti tittelforsvar ble for øvrig brutt da Chris Weidman knocket ham ut i juli 2013. I omkampen noen måneder senere, så brakk Silva foten på skrekkelig vis.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder