Usman slo Meek i blodig oppgjør: – Jeg dominerte denne såkalte vikingen

OSLO/ST. LOUIS (VG) Det ble en brytekamp og et «nigeriansk mareritt» for Emil Weber Meek (29) mot Kamaru Usman (29) i nattens UFC-oppgjør. Nordmannen tapte klart på poeng.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Han er jævlig god til å bryte. Sånn er det bare.

Det sa Emil Meek til VG etter at han tapte UFC-kampen mot Kamaru Usman natt til mandag i St. Louis.

Alle dommerne hadde 30–27 i favør Usman, som fikk kampen inn i sitt spor ved at det stort sett ble en brytekamp.

Han vant kampen, men ikke publikum. De buet voldsomt på nigerianeren da han ble intervjuet etterpå.

– Jeg vant denne kampen med 30 prosent innsats. Alle vet hva jeg er i stand til å gjøre, sa Usman oppe i buret etter seieren.

– Jeg var på 30 prosent, og dominerte denne såkalte vikingen. Dominerte. Og det var på 30 prosent, fortsatte «The Nigerian Nightmare», til stor pipekonsert blant de fremmøtte på tribunen.

– Jeg likte ikke den fighten. Og ja, han (Usman) er en tøff fyr, men man holder ikke på som han gjorde når du ikke knocker noen ut. Det er noe av det mest tåpelige jeg noengang har hørt noen si. Det sier litt når han blir buet ut av arenaen etterpå, uttalte en lettere oppgitt UFC-president Dana White til FS1 etter kampen.

Mye blod og flere sting for Meek

På spørsmål fra VG om hva Meek tenkte om at Usman sa han bare brukte 30 prosent, kom det kjapt fra Meek:

– Han pusta så mye mer enn 30 prosent. Han pusta tungt!

Både Meek og Usman sydde noen sting etter kampen. Meek måtte få fem sting, og det venstre øyebrynet blødde fortsatt da han møtte pressen kun iført frakk på overkroppen.

– Jeg er skuffa selvfølgelig, av prestasjonen. Men jeg viste at jeg hører hjemme der. Jeg tok en stor sjanse med å gå mot han, men jeg kommer aldri i hele mitt liv til å angre på det, sa Meek til VG etter tapet.

Nå har Meek fått 60 dagers karantene av UFC for stingene i ansiktet, men 29-åringen sier selv at han føler seg bra, bortsett fra litt vondt i albuene.

UFC-president Dana White satt ringside, og det samme gjorde Tyron Woodley - mesteren i weltervektklassen der Meek konkurrerer. Rundt 10.000 tilskuere var til stede i Scottrade Center i St. Louis.

Se opptak av UFC-stevnet på Viaplay Fighting. Meek entret buret ca. 04.40.

Før Meeks kamp ble legenden Matt Hughes hyllet. Den tidligere weltervektmesteren var nær ved å omkomme i en bilulykke sist sommer, men i natt kom han inn i arenaen og haltet seg frem til hedersplassen sammen med White.

Noen minutter senere kom Meek inn til Autokarma-låta «Fare, Fare Krigsmann»med det norske flagget hengende rundt halsen.

Usman dominerte gjennom hele oppgjøret

Usman, som går under kallenavnet «The Nigerian Nightmare», vant den første runden som foregikk på hans premisser nede på bakken. Usman fikk en nedtagning, og kontrollerte runden - uten at Meek hadde store problemer.

I åpningen av andre runde holdt Meek avstand, og forsøkte seg med noen spark og en «spinning elbov» før Usman igjen fikk nordmannen ned og begynte med brytingen igjen. Til stor frustrasjon fra publikum som buet kraftig.

Meek forsøkte seg med å pepre Usman med albuer mens han hadde nigerianeren over seg, men måtte også tåle å få noen i retur. Nordmannen blødde fra et kutt i panna, og fikk behandling for det i pausen før tredje og siste runde.

Tidlig i tredje runde traff Meek motstanderen i skrittet med et spark, ved et uhell, men etter en liten pause var kampen i gang igjen.

Stålkontroll for Usman på bakken

Meek ble tatt ned på bakken av Usman da det var gått et minutt, og slet voldsomt med å komme seg opp igjen samtidig som et kutt ved det venstre øyet blødde. Usman kontrollerte, og publikum buet mens Meek ikke klarte å komme seg opp.

Da et halvt minutt gjensto var Meek på bena, men ble raskt slengt i kanvasen igjen. Totalt kontrollerte Usman mesteparten av kampen på bakken, og Meek fikk aldri markert seg. Til slutt ble det et overlegent tap for nordmannen, som nå har vunnet en og tapt en i UFC-sammenheng.

Etter kampen var Meek tydelig oppgitt, og kastet munnbeskytteren sin og kom med flere banneord, både på norsk og engelsk.

– Det er kjipt, fordi han gjør ingen skade på meg. Jeg tok en sjanse, jeg «faila» og han var bedre enn meg i dag.

PS! Dette var Meeks andre kamp i UFC. I desember 2016 debuterte han ved å slå Jordan Mein på poeng i Toronto.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder