MESTER: Cecilia Brækhus innehar i øyeblikket fem mesterbelter. Foto: VG Scanpix

Brækhus første kvinne til å få hedersbelte

Cecilia Brækhus (36) hedres av verdens største boksemagasin.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I 96 år har Ring Magazine delt ut «Pound-For-Pound»-tittelbeltet. Torsdag kveld ble Cecilia Brækhus historisk, da hun ble første kvinne til å få det anerkjente magasinets mesterbelte.

– Jeg har visst om det et par uker, og synes dette er stort. Jeg skal selvfølgelig ha det med, og vise det frem i neste kamp, sa Brækhus til VG tidligere i uka.

les også

Brækhus-motstander innrømmer doping: – Dårlig unnskyldning for hennes manglende moral

– Dette er langt på overtid. Cecilia har gått foran for kvinneboksing. Dette blir ikke det siste beltet vi gir til en kvinnelig bokser, Cecilia er den første kvinnen som får det, fordi hun er den som har oppnådd mest, sa sjefsredaktør i Ring Magazine, Doug Fisher, ifølge Commdiginews.

– Dette er en av mine største drømmer. Jeg husker å se Muhammed Ali med dette belte og tenke om en kvinne noen gang kunne bære det, at jeg skulle bli den første hadde jeg aldri trodd, sa Brækhus fra scenen ifølge Boxing News24.

– Om du er en kvinnelig bokser med drøm om å bli profesjonell, eller mester, da ser du på Brækhus, hun er fantastisk, fortsatte Fisher.

les også

Brækhus blir en del av stallen til Michael Jordan

I sin takketale fortalte bokseren fra Bergen at hun håper å få til en kamp på HBO Boxing i løpet av 2018. Det var egentlig i 36-åringens planer å bokse i Las Vegas denne helgen som en av forhåndskampene til gigantmøtet mellom Gennady Golovkin og Saul Alvarez (kjent som «El Canelo»), men det ble ikke noe av.

Brækhus har 34 seirer av like mange mulige i karrieren, og hun har alle de fire store VM-titlene i weltervekt (IBF, WBC, WBO, WBA - i tillegg til litt mindre prestisjetunge IBO).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder