UFC-Gustafsson til VG om presset: - Det trigger meg

STOCKHOLM (VG) Alexander Gustafsson (28) fikk en ørliten forsmak på hva som venter når 30.000 tilskuere i natt skal se ham fighte mot Anthony Johnson (30) i Tele2 Arena i Stockholm.

Artikkelen er over fem år gammel

For på innveiingen fredag kveld var det møtt fram to-tre tusen fans som sørget for god stemning da den svenske MMA-stjernen gikk på vekta og hold seg under grensa på 93 kilo.

- Är ni redo?! Nu kör vi! ropte Gustafsson til den fremmøtte fansen som skapte såpass med lyd at det var vanskelig å få med seg hva motstander Anthony Johnson sa da han ble intervjuet oppe på scenen.

Lett tungvekt-oppgjøret i den svenske hovedstaden skal angivelig trekke utrolige 30.000 tilskuere til Tele2 Arena, og det blir i så fall det nest mest besøkte UFC-stevnet gjennom tidene.

VG+: Les historien om Sveriges nye idrettshelt som satt i fengsel som tenåring - nå er han (nesten) like stor som Zlatan

Gustafsson virket rolig og avslappet foran duellen der han har svært mye å tape. Dersom han ikke slår Johnson i natt vil veien til en ny tittelkamp mot mesteren Jon Jones bli svært lang. Det var møtet med Jones i 2013 som virkelig gjorde Gustafsson til superstjerne. Til tross for at han tapte, så er den svenske fighteren til dags dato den som har gitt verdens beste MMA-utøver kilo for kilo størst problemer.

– Tåler du et tap mot Johnson, eller risikerer du at du havner langt bak i køen til en ny tittelkamp?

– Alle kamper er «risky». Det er slik det er i denne sporten. Det trigger meg, sier Gustafsson til VG før kampen som kommer til å trekke millioner av TV-seere over hele verden.

HAR ERFARING: Alexander Gustafsson møtte Jon Jones til tittelkamp i lett tungvekt i Toronto i 2013. Til tross for tapet ble svensken superstjerne etterpå. Foto:Chris Young,Ap

Det er derfor den går midt på natten, trolig entrer Gustafsson og Johnson buret rundt 03.30-tiden. Det har ikke skremt bort tilskuerne heller. Det tredje UFC-stevnet i den svenske hovedstaden blir trolig en svært spesiell opplevelse.

VG+: Milliardsuksessen UFC

Vært ute lenge

Gustafsson er enorm favoritt, men det er også de som tror han kan få problemer mot atletiske Anthony «Rumble» Johnson som har avgjort 12 av sine 18 seirer på knockout. Han står med fire tap så langt i MMA-karrieren.

- Gustafsson er veldig god, men min uro om kampen ligger vel i at han har vært ute lenge og er mindre fysisk enn «Rumble» Johnson. Så det er faktisk ikke en kamp jeg ville satt penger på. Til det er det for mye som er usikkert, sier tidligere MMA-proff Jakob Sverre Løvstad til VG.

Da Løvstad var på høyden i sin karriere (11 seirer og fire tap) hadde Gustafsson nettopp startet med MMA.

- Jeg møtte ham på et «after-fight party» på den tiden da jeg var i siget og i toppsjiktet av divisjonen mens han var relativt ny. Så vi pratet litt og han var ivrig nykommer. Det er festlig å se tilbake på nå som han er blitt stor, sier Løvstad.

MMA-Revyens redaktør Andreas Roaldsnes er klar på at Gustafsson har alt som skal til for å leve opp til de enorme forventningene.

- I tillegg til hans kreative fotarbeid vet vi at Gustafsson tåler veldig mye, slik vi så i kampen hans mot Jon Jones. Samtidig er hans forståelse av distanse og fotarbeidet hans inn og ut av motstanderes rekkevidde veldig viktig. Han tar færre slag enn det som er vanlig. Den utrolig gode boksingen hans setter også opp overraskende nedtakninger. Folk mistet jo helt hodet da denne «bokseren» ble den første til å ta ned Jones i han karriere, sier Roaldsnes til VG.

I den siste utgaven av MMA-revyen er Gustafsson-kampen et naturlig tema, og gjest i programmet, MMA-proff Mohsen Bahari, skryter av Gustafssons bevegelighet.

- Han er en svært rutinert fighter, og vant med å være hovedkampen. Gustafsson skiller seg ut ved å ha utrolig gode bevegelser i oktagonet. Han bruker vinkler og setter opp slag og spark på en slik måte at de kommer fra uvante vinkler. Fotarbeidet er eksepsjonelt, og setter opp Gustafssons boksing, som er på høyde med den beste boksingen i MMA, mener Bahari.

UFC-analyse: Total eufori eller total depresjon

Nattens UFC-stevne sendes direkte på CMore Extreme og CSports fra kl. 02.00.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder