TROR PÅ NORGE-KAMP I AUGUST: Cecilia Brækhus poserer med VM-beltene etter seieren mot Chris Namus i februar. Nå vil hun ha på plass en kamp i Norge allerede i august.
TROR PÅ NORGE-KAMP I AUGUST: Cecilia Brækhus poserer med VM-beltene etter seieren mot Chris Namus i februar. Nå vil hun ha på plass en kamp i Norge allerede i august. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Brækhus ber VG-leserne stemme frem drømmekamp

Lanserer returkamp mot Mathis og Laurén

KAMPSPORT

Cecilia Brækhus (34) satser alt på at hun får bokse på norsk
jord til høsten, og boksedronningen vil at VG-leserne skal være med å bestemme hvem som står i motsatt hjørne.

Publisert:

– Det er avklart med folkene i K2 Promotions, og vi ønsker å arrangere et stevne i Norge i august. De har bred erfaring, og arrangerer boksestevner for 50.000 tilskuere på fotballstadioner i Tyskland, så jeg tror de skal klare å lage et fint show i Norge også, sier Brækhus til VG.

Du kan avgi din stemme lenger ned i teksten. Hver enkelt kan stemme én gang.

Team Brækhus venter fortsatt på et endelig svar fra «knockoutnemda» som behandler søknaden om boksedronningen skal få gå kamp på hjemmebane.

Det er antidopingarbeidet som er det siste, store ankepunktet. Brækhus selv er rimelig sikker på at det går i orden, og senere i april skal hun på antidopingseminar med ledelsen iIdrettsforbundet.

Brækhus: – Jeg reiser til løvens hule

– Vi skal ha på plass et antidoping-opplegg som gjør at de som ønsker å bokse i Norge må signere en kontrakt der de mister premiepengene hvis de tester positivt. Vi skal få på plass et system som gjør det meningsløst å dope seg, lover Brækhus.

Her kan du avgi din stemme:

Hun har diskutert aktuelle arenaer med folkene rundt seg, men vil ikke si noe om hvor hun ønsker mest å bokse.

– Hva med Brann stadion?

– Ja, klart det hadde vært morsomt. Men Bergen i august betyr ofte regn. Får de tak over, så kommer vi med én gang. Uansett finner vi en løsning på arena.

X Games-sjefen mener Brækhus blir brukt i politisk spill

Bokser neppe på storstevne i England

Hun står med 28 seirer på like mange proffkamper, og har lenge vært høyaktuell for å gå kamp på det ventede stevnet der Tyson Fury skal forsvare VM-titlene sine mot Brækhus samarbeidspartner Vladimir Klitsjko.

I forrige uke ble det klart at det oppgjøret skal foregå i Manchester 9. juli. MenBrækhus ønsker først og fremst å gå kamp i Norge - det er det hun motiveres mer av enn å være del av et stort show i utlandet.

– Slik det ser ut nå, så er det mest aktuelt. Jeg har lovet at den første kampen i Norge skal gå på gratis-TV, og det skal være en motstander som folk vil se, sier Brækhus.

– Hvordan skal du finne ut av hvilken motstander folk vil se?

– Det kan for eksempel gjøres ved at VG-leserne stemmer på den de ønsker å se i motsatt hjørne. En slik avstemning gir meg en god indikasjon på hva folket vil se, og jeg kommer til å følge det så langt det lar seg gjøre, lover Brækhus.

– Dersom det blir kamp i Norge vil også økonomien være veldig god, og det gjør det lettere å skaffe den optimale motstanderen. Vi må lage en skikkelig folkefest ut av det, sier verdens beste kvinnebokser.

Laurén fyrer løs - igjen

Hun trekker selv frem de fem aktuelle kandidatene; Anne Sophie Mathis, Erica Anabella Farias, Mikaela Lauren, Christina Hammer og Hanna Gabriel.

Svenske Laurén er ikke beskjeden når hun får høre at Brækhus har henne med i avstemningen.

– Hvis Norge fortsatt vil ha en verdensmester å være stolt av, så bør de ikke stemme på meg som Cecilias neste motstander. Jeg kommer til å spise opp hennes ufødte barn, og nok en gang bevise at Norge er Sveriges lillebror. Det er smerten hun kommer til å føle både psykisk og fysisk, sier Lauren til VG.

Brækhus i februar: Lover Lauren «en god dose juling»

– Jeg er selvfølgelig klar, og venter bare på tilbakemelding fra Team Brækhus. Jeg håper kampen kan bli noe av i løpet av 2016, sier argentinske Farias til VG.

Tyske Hammer har ikke vært i ringen siden mai i fjor, og de siste månedene har hun tilbragt i New York der hun samarbeider med sin nye trener Michael Kozlowski. Det er samme mann som satt i hjørnet til amerikanske Jill Emery som tapte på poeng for Brækhus i Hering i 2011.

– Vi bekymrer oss ikke for Cecilia for øyeblikket. Vi har veldig mange andre planer, og ikke tid til å tenke på en eventuell fight mot Brækhus, sier Kozlowski hemmelighetsfullt til VG.

Her kan du lese mer om